Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1009)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Cautand sa-mi explic alarmanta situatie a terifiantului nostru Mapamond si totodata gasirea unor solutii de redresare a nepermisei stari de lucruri instaurate, la nivel planetar, de "Dictatura Prostiei", am ajuns la concluzia ca exista o singura solutie de redresare, desprinsa din filosofia Taoista a lui Zhunge Liang, filosof chinez din sec. III, B.C., un singur postulat, menit sa opreasca acest aparent implacabil mers spre autodistrugere: renuntati la cei fara valoare si tara poate fi linistita, pasnica, calma; renuntati la incompetenti si tara poate fi profitabila. (Get rid of the worthless and the country can be peaceful: get rid of the incompetent, and the country can be profited).
Unde se gasesc cei fara valoare si incompetentii lumii, nu constituie o necunoscuta nici pentru cei  al caror nivel educational s-a oprit la invatamantul primar!?! Parlamentele lumii sunt cele care adapostesc armate de incompetenti sau persoane fara valoare, oameni cu un nivel educational si comportamental extrem de redus, indivizi fara verticalitate si fara standarde morale si spirituale, usor de manevrat de grupurile de interese care conduc destinele mapamondului. Deci, daca doriti sa mai existam, primul obiectiv ar fi reducerea drastica a parlamentarilor si stabilirea unor criterii foarte stricte de accedere la o asemenea pozitie, criterii lipsite total de apartenenta la o anumita grupare politica. TARA, cu interesele ei, nu are si nici nu trebuie sa aiba o conotatie politica, oamenii merituosi, persoanele merituoase, trebuiesc atrase la conducerea destinelor planetei, indiferent de orientarea lor politica. Suna utopic, dar ar fi printre putinele solutii decente.
Un ultim sondaj de opinie, realizat de Pew Institute, arata ca doar 9% dintre americani au incredere in deciziile luate pe Colina Capitoliului!!! Sunt convins ca nici in perimetrul pamantului stramosesc, opinia despre "alesii" natiunii nu este cu mult mai favorabila. Desi stiu ca ma adresez celor cu care nu pot comunica, din cauza anumitor, hai sa le numesc decent, dezechilibre de ordin educational, revin la opinia eruditului Nicholas Wishek, care propune reducerea numarului senatorilor si congressmanilor la jumatate. Eu, care sunt adeptul eliminarii totale a tot ceea ce este ineficient, as propune reducerea cu 90%, corespunzatoare procentului de neincredere a populatiei in aceasta institutie guvernamentala.
Dragilor, trebuie sa retineti ca avem drepturi dinainte sa apara guvernele lumii; drepturi care nu pot fi revocate sau impiedicate de legile umane; sunt drepturi care isi au originea  si provin de la Marele         Legislator al Universului. De fapt, unul din parintii fondatori ai ceea ce a fost candva Statele Unite ale Americii, un adevarat concept filosofic, greu de digerat de marea majoritate a Mapamondului, ma refer la John Adams - al doilea presedinte al USA - a mentionat acest lucru, tocmai pentru a arata ca ne-am nascut cu anumite drepturi inalienabile, care nu intra sub incidenta niciunui Cod Penal din lume. Acelasi lucru il mentiona, la inceputul mileniului I si filosoful latin Marcus Tullius Cicero, cand a lasat posteritatii maxima, "sunt legi care i-au scapat lui Hammurabi, nu sunt cuprinse nici in Codul Roman si in niciun Cod Penal din lume; sunt legi care tin de instinctul de autoaparare".  
Daca se continua la nesfarsit a ramane silentiosi cand ar trebui sa protestam, ne incadram perfect in adjectivarea facuta de Thomas Jefferson, celor cu un asemenea comportament - las, fricos, "To remain silent when they sould protest makes cowards of men". Dar proteste decente, organizate de "vox populi", nu de o administratie ineficienta, care cauta sa distraga atentia americanilor de la problemele reale  si sa redirectioneze blamul in cu totul alta parte. Proteste similare, cu ocuparea centrelor unor orase americane, se regasesc in istoria Statelor Unite inca din anul 1930, organizate de populatia homeless in timpul marii depresiuni si au fost cunoscute sub numele de Hoovervilles.
 Acum, sub o forma sau alta, administratia refuza sa admita ca ne confruntam la nivel economic cu o situatie similara celei din perioada 1929-1933 si vorbeste de recesiune. Dragilor, nici la nivel de kindergarten si curs elementar, unde va expuneti planurile mesianice, nu va mai crede nimeni. America este in depresiune, cu o economie falimentara si se mentine cu ajutorul… Chinei si a emisiunilor suplimentare de valuta lansate de Federal Reserve. In cele peste 1000 de zile de cand am avut nesansa sa-l avem pe acest Titanic Pontifus Maximus la conducerea administratiei americane, economia a pierdut peste 2,5 milioane de locuri de munca si s-au cheltuit suplimentar aproape 5 trilioane de dolari!!!

Cifrele vorbesc, domnilor. Nu puteti la nesfarsit sa inselati tot timpul, tot poporul. (But you cannot fool all the people all the time ) - Abraham Lincoln.
Invatati de la marele Abe, al 16-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii, favoritul numarul 1 al curentei administratii; "Lasati poporul sa cunoasca faptele, si tara va fi in siguranta". (Let the people know the facts, and the country will be safe.) Atata timp cat marea majoritate a stirilor date spre consumul masei amorfe sunt rodul comenzilor date de anumite grupuri de interese, ceea ce stim noi, idiotii utili, curtati in perioada alegerilor si a taxelor, este la ani-lumina de adevar, intarindu-mi convingerea  ca "in spatele tuturor adevarurilor, exista un singur adevar; acela ca nu exista adevar". - Flannery O’Connor.
Deci, retineti filosofia Taoista a lui Zhunge Liang, singurul postulat valabil pentru salvarea omenirii.

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page