Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DEPARTAMENTULUI PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI ; Presedintele României, Traian Basescu, s-a întâlnit la Berlin cu reprezentantii comunitatii românesti din Germania


Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a efectuat joi, 10 noiembrie, o vizita oficiala in Germania, la invitatia omologului sau, Christian Wulff.
In cadrul convorbirilor oficiale pe care Traian Basescu le-a avut cu presedintele Germaniei, Christian Wulff si cancelarul german, Angela Merkel, au fost abordate teme de interes de pe agenda bilaterala si europeana, cu accent pe situatia economiei europene. Seful statului roman a pledat pentru intensificarea schimburilor comerciale bilaterale si pentru cresterea investitiilor germane in Romania.
Evolutiile din vecinatatea estica a constituit, de asemenea, un subiect important al discutiilor de la Berlin, cele doua parti reiterand interesul comun pentru sustinerea parcursului european al Republicii Moldova.
Un moment special al vizitei in Germania a fost intalnirea presedintelui Traian Basescu cu reprezentantii comunitatii de romani si ai germanilor originari din Romania. Seful statului roman a exprimat dorinta si interesul tarii noastre pentru mentinerea unei cooperari stranse cu membrii acestei comunitati in vederea atragerii lor in dezvoltarea de proiecte economice, culturale sau de alta natura in Romania, precum si pentru folosirea in tara a experientei acumulate in Germania.
Secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni, Eugen Tomac, l-a insotit pe presedintele Romaniei, Traian Basescu, in vizita oficiala efectuata in Germania
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page