Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Peste 20 de copii la concursul de sculptat bostani de la Misiunea "Sf. Ioan Botezatorul” din Tustin, CaliforniaIntr-o atmosfera de veselie si voie buna, peste 20 de copii au participat impreuna cu parintii lor la prima editie a concursului de sculptat bostani organizat duminica, 30 octombrie, de Misiunea greco-catolica "Sf. Ioan Botezatorul” din Tustin, California.
Evenimentul a inceput la ora 11:45am, imediat dupa terminarea Sfintei Liturghii, si s-a extins pe durata a 45 de minute. In tot acest timp, copiii impreuna cu parintii au avut oportunitatea sa sculpteze bostani cu motive crestine si sa petreaca timp impreuna. La sfarsit toti participantii au plecat acasa cu cate un premiu, un tricou, si cu dorinta de a participa la un nou eveniment similar.
"Am gandit acest eveniment ca o oportunitate de intalnire si partasie a familiilor tinere si copiilor din comunitatea romaneasca din Orange County, California", a spus Ioana Ciupe, una dintre organizatoarele evenimentului. "Ne-am bucurat sa vedem atatia copii care au avut <<fun>> impreuna cu parintii lor si alti copii de varsta lor.”
In timpul predicii din cadrul Sfintei Liturghii, Pr. Chris Terhes, preotul misiunii, a vorbit despre importanta trairii credintei in familie pentru a-i putea creste pe copii in ascultare de Dumnezeu.
"Citeam recent o statistica din care reiese ca tot mai multi copii merg la culcare cu televizorul aprins”, a spus Pr. Terhes. "Copiii isi dezvolta gandirea critica abia de la 7-8 ani in sus, in consecinta imaginile pe care le observa pana la aceasta varsta le iau de bune. Mai precis, un desen animat de la televizor are mai mare influenta asupra unui copil de pana la 7 ani decat ce-i spun parintii sa faca sau sa nu faca. Ganditi-va ce imagini privesc copii dumneavoastra nu doar la televizor, dar si in casa. Va vad rugandu-va inainte de masa? Ii puneti la culcare cu o rugaciune? Le-ati explicat un semn religios? Profitati de evenimentul de astazi, iar cand sculptati acei bostani explicati-le copiilor ce inseamna crucea, steaua ori pestele. Sunt convins ca va fi o experienta de neuitat atat pentru dumneavoastra ca parinti cat si pentru copii”, si-a concluzionat Pr. Terhes cuvantul sau.
"Multumesc, in numele misiunii, tuturor organizatorilor si participantilor pentru aceasta experienta minunata cu care ne-au bucurat pe toti astazi", a spus Pr. Terhes la sfarsitul evenimentului de duminica.
Misiunea greco-catolica "Sf. Ioan Botezatorul” isi desfasoara serviciile religioase in fiecare duminica de la ora 10:00am in capela din incinta St. Jeanne de Lestonnac School, aflata la adresa 16791 East Main St., Tustin, CA 92780.

Misiunea Sf. Ioan Botezatorul
www.sfioan.org

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page