Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Raport din spatele usilor închise


Puterea din umbra, volumul II

Veti gasi in acest volum cate putin din fiecare adevar. Trecut, prezent si poate viitor, ca dovada ca in ciuda eforturilor noastre de a invata din greselile trecutului, istoria se repeta.
De asemenea, veti intelege din paginile ce urmeaza, de unde apar tot felul de personaje, care mai de care mai dubioase, cu roluri episodice in scandaluri politice la nivel inalt. Ce rol avea interlopul vrancean Costica Argint in compromiterea unor personaje politice de varf ca Tariceanu sau Cioroianu si ce legatura are acesta cu marele terorist Carlos Sacalul. Sau cate ceva despre moravurile grele ale politicienilor si generalilor Departamentului de Informatii Externe din vremea generalului Ion Mihai Pacepa. Va veti convinge ca, in sistem, nimic nu s-a schimbat.
La conducerea Romaniei se afla alta generatie de securisti cu aceleasi moravuri. Cartea de fata ii expune sec, asa cum v-am obisnuit. Cu documente, nume, date, fotografii si biografii si cu nelipsita „Nota a Ofiterului”, cuprinzand mesaje si comentarii de la cei care si-au pus viata si cariera in pericol dezvaluind abuzurile Sistemului.
Pentru ca, daca paginile ziarelor sunt trecatoare, redactiile se pot inchide, jurnalistii incomozi pot fi dati afara, iar arhivele Internetului pot fi sterse, cartea tiparita ramane pe rafturile bibliotecilor pentru generatiile care vor veni si in memoria dumneavoastra, CETATENII.

Eduard Ovidiu OHANESIAN, Jurnalist
 
0723230021 / eohanes@yahoo.com

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page