Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Profetii biblice: Tranzactia Financiara - REGLEMENTARE si COLAPS


Criza Financiara Mondiala ca realitate, vorbeste de la sine, nu mai este cine stie ce nevoie sa vorbim noi despre ea. Mai degraba am putea spune ca vorbeste ea despre noi. Crestini prin declaratie de credinta, nu ne putem dezlipi de Sfanta Scriptura, asa ca ne cautam rosturile, intelegerile si sperantele in ea.
Fara indoiala ca ceea ce numim TRANZACTIA FINANCIARA, este modalitatea de existenta (temporara) a locuitorilor pamantului, si cei cativa ani de viata ai fiecaruia depind de ea. Deteriorarea ei din multime de pricini este aratata a avea loc pana la punctul de  CRIZA, cand oamenii vor cere unanim REGLEMENTAREA, adica ceea ce se face astazi. Pe toate caile diplomatice, in toate forurile responsabile ale planetei se cauta solutia pentru IESIREA din CRIZA. De jos in sus, se striga catre parlamentarii lumii pentru a o gasi mai repede. In toate felurile se striga, mai ordonat sau mai haotic precum in evenimentul zilelor noastre care se cheama "Occupy Wall Street" sau simplu "Occupy" despre care deocamdata nimeni nu poate face nici o previziune cum va evolua.
Profetia biblica Apocalipsa 13, 17:  ".... si nimeni sa nu poata CUMPARA sau VINDE, fara sa....". CUMPARA sau VINDE este TRANZACTIA FINANCIARA. Inchipuiti-va cum ar arata lumea si numai o zi fara cumparare-vanzare. Stiind foarte bine ca acesta este suportul ei, toate interesele pentru supravietuire se aduna catre el. In acest context, pana acum, fiecare a CUMPARAT si a VANDUT, cum a putut, cum s-a priceput, mai corect, mai incorect, pe apucatelea cum s-ar zice. CRIZA este insa de asa proportii ca cere o REZOLVARE rapida. Rezolvarea, omeneasca, este cuprinsa in aceste cateva cuvinte profetice amintite. REGLEMENTAREA Tranzactiei Financiare, printr-o legiferare care sa puna capat haosului sau macar sa-l controleze. "...nimeni", "... sa nu poata CUMPARA sau VINDE...", adica nici o exceptie. I-am zis pentru inceput REGLEMENTARE financiara ca sa nu aiba un impact  prea puternic pe nepregatite, dar aceasta REGLEMENTARE este de fapt LEGIFERARE si inca una foarte stricta: "... nimeni..".  Este de la sine inteles insa - si profetia prezinta clar -, ca, "nimeni" de care se aminteste aici, se refera la cei care nu se supun acestei LEGIFERARI acceptandu-i conditia - codificata in profetie - dar care urmeaza sa se dezvaluie pe realitate, exprimata in "... fara sa...", adica fara sa se supuna conditiei.
Legiferarea TRANZACTIEI FINANCIARE este pe un drum fara intoarcere.  Se va face repede. Daca "Occupy Wall Street", este un strigat pestrit despre ce se vrea in CRIZA FINANCIARA, nu tot asa putem spune despre Documentul emis pe 24 Octombrie 2011 de catre Consiliul Pontifical pentru Dreptate si Pace, cel mai inalt for crestin oficial, care face o analiza minutioasa a CRIZEI financiare pe care o dovedeste economica si de proportii vitale, in care este implicata toata planeta si cheama la o REFORMA a sistemului Financiar si Monetar mondial sub o "Autoritate peste globalizare", o "Institutie Supranationala" sub expresia "comunitate a natiunilor", cu putere de coordonare si supervizare.  Ziceri ca "Timpul este sosit sa concepem institutii de competenta universala=, "autoritate a lumii=, "nasterea unei noi societati, ridicarea de noi institutii cu vocatii si competente universale", "o Autoritate a intregii lumii este singurul orizont compatibil cu realitatile", "o noua lege (in conextul finantelor), la nivel supranational" etc., sunt doar spicuiri din Document. Avand in vedere ca Papa este cel mai controversat personaj (nu persoana) al planetei, de la LOCTIITORUL FIULUI LUI DUMNEZEU pe pamant pana la ANTICRIST, Documentul recent a starnit un val de comentarii, de la "este asa cum spune" pana la "sa-si vada de treburile lui religioase", dar lucrul important este ca Documentul se aseaza pe profetia Bibliei si ca acum este acest timp profetic al REGLEMENTARII TRANZACTIEI FINANCIARE. Ii asteptam evolutia.
COLAPSUL Tranzactiei Financiare face a doua parte a profetiei biblice asupra lumii noastre. Apocalipsa 18, 11-13:  "Negustorii pamantului o plang si o jelesc pentru ca NIMENI nu le mai CUMPARA marfa". Profetia detaliaza pentru a nu fi nici o greseala de intelgere. Publicitatea zilei este sa schimbam MONEDA Euro, Dolar, Yen etc., cu AUR, ARGINT etc. Profetia avertizeaza asupra desertaciunii acesteia, "marfa de aur, argint, pietre scumpe..." etc. pana la "sufletele oamenilor", nimic nu se mai cumpara, nimic nu se mai vinde. O inghetare a TRANZACTIEI, pentru ca a devenit fara rost, caci ISUS HRISTOS Mantuitorul vine pe norii cerului cum a promis, cu Imparatia valorilor Sale vesnice.
Cat va dura si cum va fi sub profetia REGLEMENTARII Tranzactiei Financiare, vom vedea. Cat priveste COLAPSUL, va fi doar un MOMENT PROFETIC, ultimul, peste care si cumva din care, se vor putea simti lumile eterne fara zbuciumul TRANZACTIILOR FINANCIARE.

Benone Burtescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page