Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1007)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Totdeauna am considerat lack of character - lipsa de caracter drept singura boala incurabila si intratabila. Sunt convins ca un sondaj corect de opinie, facut pe toti subiectii acestei imperfectiuni, numita Globul Pamantesc, ar duce la ingrijoratoarea concluzie ca o mare majoritate a omenirii este handicapata tocmai datorita acestei maladii.
 Starea jalnica actuala a Mapamondului, a fost generata in totalitate de faptul ca factorii de decizie ai lumii intra in corpore in categoria celor incurabili si intratabili. Pana si cea mai perfectionata armata din lume, formata din oameni fara caracter, mai devreme sau mai tarziu, va sfarsi in "bratele" inamicului.
Incerc sa-mi explic, din nefericire, fara rezultat, cum este posibil ca Titanicul Pontifus Maximus, considerat omul cel mai puternic al Planetei Terra, dupa ce a primit 16 milioane de dolari in campania electorala, din partea celor din Wall Street, sa se solidarizeze cu cei care doresc eliminarea totala a Wall-Street-ului?
 Cum este posibil ca Barney Franks, fost seful lui Financial & Banking Committee din Congresul Statelor Unite ale Americii, alaturi de senatorul democrat Christopher Dodd, responsabil de dezastru financiar in care a ajuns USA, consultant la Wall Street Stock Exchange, post retribuit cu milioane de dolari, sa fie unul dintre ardentii sustinatori ai celor care, necunoscand cum lucreaza alte sisteme sociale, doresc inlocuirea unui sistem partial functional cu unul care si-a dovedit nefunctionalitatea? Va las pe dumneavoastra, iubiti si stimati cititori, sa trageti concluziile care se desprind si sa adjectivati cum se cuvine, persoanele care se dedau la asemenea practici.
Fara a ma substitui lui Marcus Tullius Cicero si a-l considera pe Titanicul Pontifus Maximus  drept Catilina, imi permit sa fac uz de fraza cu care Cicero si-a inceput prima dintre cele patru faimoase diatribe, rostite impotriva patricianului Catilina, in 63 AD: "Quousque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?” (Pana cand, Catilina, vei abuza de rabdarea noastra?).
Pentru orice minte rationala, daca mai putem vorbi de ratiune celor pentru care notiunile de corectitudine, cinste, caracter, devotement etc. sunt total necunoscute, omenirea este la un pas de sinucidere colectiva, sub privirile indobitocite ale aproape 7 miliarde de suflete, al caror IQ, depaseste, cu putine exceptii, cifra 50  !!!
 Mai devreme decat va puteti inchipui, omenirea va avea la pupitru de comanda un nou Jim Jones, care dupa ce ne va alimenta cu tot felul de perspective utopice privind dezvoltarea ulterioara a umanitatii, ne va ordona sa ne sinucidem in masa, oferindu-ne vestitul cyanide punch, administrat celor care au avut naivitatea de a se adaposti in People’s Temple, din Guyana Britannica la 18 Noiembrie 1978. In conformitate cu un ultim recensamant oferit de Wall Street Journal, 48.5% dintre familiile americane primesc un fel de asistenta sociala - ajutor social - din partea guvernului, cel mai ridicat procent  din istoria Statelor Unite !?! Ca sa va ofer un termen de comparabilitate, in anul 1920 acest procent se cifra la 10%, iar in anul 1980 a ajuns in jur de 30%! Pastrand proportiile de riguoare si avand la conducerea omenirii aceleasi cohorte de incompetenti, cred ca realizati ca omenirea nu va putea supravietui.  Ce decizii sa te astepti a fi luate, daca actuala administratie, prin vicepresedintele  Joe Biden, a ajuns sa prezinte programele guvernamentale privind crearea de locuri de munca, elevilor din ciclul elementar !!! Probabil acesta este nivelul intelectual al conducatorilor actuali ai mapamondului, sau poate nivelul la care suntem considerati si tratati de guvernanti.

 Chiar daca ma repet, ma simt obligat sa-i familiarizez pe toti acesti impostori: "In tratatul de Guvernare”, scris in 1688 de filosoful si omul politic britanic, John Locke, se mentioneaza: intre guvernanti si guvernati, exista un pact social; in momentul cand acesta se rupe, cineva trebuie sa plece. Deci, nu mai abuzati de rabdarea maselor si ….… plecati, inainte de a aduce omenirea in pragul unei noi conflagratii, cu consecinte Armaghedonice. Un alt om politic britanic, Canning George fost ministru de externe si o scurta perioada prim ministru - apropos, a murit in 1827 dupa patru luni de la preluarea mandatului - ne-a spus ca indecizia si amanarile sunt cauzele tuturor esecurilor. (“indecision and delays are the parents of failure). Irationalitatea deciziilor a dus la existenta situatie a mapamondului si la existenta politica de ura si dusmanie intre diferite categorii sociale ale populatiei. Intr-adevar exista disparitati flagrante intre retributiile personalului salarial si ale celui cu atributii executive. Surprinzator, niciun cuvant despre celebritati ca Oprah Winfrey, care a castigat anul trecut 290 milioane, Lady Gaga cu 90 milioane sau Howard Stern cu 76 milioane, salarii-retributii care depasesc cu mult pe cele ale CEO-personalului executiv. Politicienii - mai corect, pretinsii oameni politici, incearca sa demonizeze pe cei incomozi, pe cei carora doresc sa le uzurpe puterea. Acesta este tipic sistemelor totalitare de a accede la putere, oferind maselor amorfe, anumite categorii ale populatiei care trebuiesc stigmatizate. In secolul al  XVIII-lea in Franta, Maximilien Robespierre, a promovat aceeasi politica de ura impotriva aristocratiei, ca ulterior sa obtina mai multa putere dictatoriala decat aristocratia a avut vreodata. In secolul al XX-lea, comunistii au obtinut puterea, promovand ura impotriva aristocratiei si Tarului. In absolut toate cazurile de-alungul istoriei, schimbarile obtinute au generat mai multa mizerie si saracie morala si materiala decat regimurile precedente.
Cohortele, legiunile si armatele de protestatari care patruleaza prin fata bancilor, cerand desfiintarea sistemului capitalist ar trebuie sa protesteze in fata Congresului sau Casei Albe, vinovati de facto si de jure de actuala situatie a omenirii.
Si asta este numai inceputul haosului generalizat, din cauza iresponsabilitatii guvernelor lumii, intr-o alarmanta majoritate compuse din incompetenti.
Dupa sacrificarea a 152 milioane dolari, Libia a declarat ca doreste guvern radical Islamic si introducerea Sharia Law, Lege stricta Islamica; dupa cheltuirea a 557 miliarde de dolari si sacrificiul suprem al 1802 militari americani, Hamid Karzai, presedintele Afganistanului, a declarat ca in eventualitatea unui conflict militar Americano-Pachiztanez, va fi de partea Pachistanului, beneficiarul a miliarde de dolari anual, drept ajutor nerambursabil; disparitia printului mostenitor al Arabiei Saudite, Sultan bin Abdul-Aziz Al Saud, persoana caracterizata pro Americana, avem toate sansele ca la conducerea Arabiei Saudite sa-l avem pe Printul Nayef, component al mukhabarat - politia secreta, atat de secreta ca 15 din cele 19 dejectii care ne-au atacat la 11 Septembrie 2001, proveneau din perimetrul Saudit; Tunisia tara cu o democratie de tip occidental, doreste trecerea la un regim fundamentalist islamic.
Dupa aceste sumare exemple, trageti singuri concluzia asupra capacitatii intelectuale a celor care conduc destinele universului. Din nou, desi realizez ca fara niciun rezultat, trebuie sa revin la filosoful militar chinez Sun Tzu - sec.V B.C.; cel ce nu este capabil sa-si identifice inamicul, risca sa piarda toate bataliile. Si, oricat de dureros ar fi, n-am stiut, nu stim si nici nu vom sti sa ne identificam inamicul. Ba din contra, din ratiuni strict financiare, ii aducem si-i scolarizam cum sa lupte impotriva noastra !!! Daca asta ati dorit, va felicit pentru realizarea acestui diabolic plan. Raman surprins de reactia inexistenta a lui Yoram Cohen si Tamir Pardo, conducatorii celor mai perfectionate institutii de Intelligence din lume. Ca un sfat, mai mult decat prietenesc: treziti-va la realitate, domnilor.
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page