Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Surprize-surprize cu Vasile Blaga la TV

Invitat la antena mogulului, ministrul demisionar si-a cam iesit din fire, dezvaluind de voie, de nevoie, culisele maronii ale ultimului scandal ce a zguduit din temelii Ministerul Administratiei si Internelor. Degetul acuzator al lui Blaga a fost indreptat catre Dan Nica, cel care nu a fost in stare sa-i demita pe sefii deposedati de certificate ORNISS inca din luna septembrie. Uite asa am aflat ca, desi nu le sta in caracter, ofiteri superiori M.A.I.cu functii de raspundere sunt cercetati de procurori pentru grave incalcari ale legii.

"S-au copiat transcripturi dupa inregistrari cu mandat de siguranta nationala sau de crima organizata, fara a avea dreptul la acest lucru", a spus apasat Blaga, ocolind subtilitatile scandalului scurgerilor de informatii de la fostul doi s’un sfert. Si fiindca "Buldogul" pedelist ne-a scutit de amanunte despre persoanele in cauza, va putem spune ca elementele afacerii au fost clarificate imediat dupa episodul demiterii, in cotidianul Gazeta de Nord-Vest din Satu Mare. Principalul erou al scandalului "scurgerii de informatii DGIPI" fiind nimeni altul decat faimosul comisar-sef Remus Span, adjunct (la acea data) al sefului Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Nelu Pop, demis si el cu aceeasi ocazie. Jurnalistii satmareni au aflat ca biroul lui Span fusese sigilat, apoi i s-a efectuat o perchezitie fulger la domiciliu. Dupa ce magistratii Parchetului de pe Langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au deschis 2 dosare pe numele sau (unul pentru divulgarea de secrete, iar celalalt pentru favorizarea infractorului), Span a recurs la o schema invatata de la interlopii cu gulere albe pe care-i patrona. S-a internat in spital si si-a tras un certificat care atesta ca nu poate suporta regimul penitenciar. "Ala micu’", cum este mangaiat in cercurile masonice Remus Span, nu este la prima abatere. A fost protagonistul multor scandaluri de coruptie in M.A.I., de fiecare data fiind scos basma curata si promovat in functii de conducere la interne, sub aripa protectoare a ministrului Blaga. Daca ar fi sa ne luam dupa fostul sef al Sectiei SRI Satu Mare, colonelul Vasile Ionel, Span nu este doar corupt, ci chiar "coordonatorul coruptilor".

Cat priveste episodul fugii celui mai cautat, arestat si judecat terorist al Romaniei Omar Hayssam, vesnicul pedelist al internelor s-a spalat pe maini in direct fara nicio jena. Ne-a scos ochii cu raportul comisiei care a cercetat evenimentul. Vezi Doamne, s-a ajuns la concluzia ca Ministerul de Interne nu avea atributii in supravegherea teroristului. Asa sa fie oare ? Chestorul-sef Virgil Ardelean, fost sef al DGIPI sub ministeriatul Blaga este de alta parere.

"Cazul Hayssam. Mi-am dat demisia dupa seful SRI si SIE desi DGIPI a transmis semnalarea despre intentia plecarii din tara la toate autoritatile competente", declara Vulpea nu cu mult timp in urma. Poate ne lamureste ministrul Blaga cine erau "autoritatile competente" in 2006, cand ocupa aceeasi functie. Sau poate ca nu.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page