Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

La Multi Ani Biserica Betania!

 

Acum, cand Biserica Betania din La Habra, California, atinge aceasta cifra de "40" in calatoria ei pe pamant, poate ca ne intrebam daca exista vreo semnificatie deosebita in acest numar? Numarul „40" in Biblie, fie ca este vorba de zile, luni sau ani, reprezinta o perioada de testare, incercare, disciplina si este urmat apoi de o perioada de restaurare, de trezire spirituala, de prosperitate. A plouat patruzeci de zile si patruzeci de nopti cand Dumnezeu a adus potopul pe pamant si a curatit astfel pamantul de tot raul care era pe el. Moise a stat cu Dumnezeu 40 de zile si patruzeci de nopti pe munte si apoi cand a coborat la popor, fata lui stralucea. Poporul evreu a petrecut patruzeci de ani in pustie inainte sa intre in tara promisa. Iona a avertizat cetatea Ninive ca in patruzeci de zile Dumnezeu va distruge cetatea daca poporul nu se intoarce de la caile lui rele. Domnul Isus a postit patruzeci de zile in pustie, inainte sa-si inceapa lucrarea publica. Sunt multe alte exemple in Biblie in care este folosit numarul "40,” dar cred ca cele amintite sunt suficiente pentru a intelege importanta lui. Revin la intrebarea de la inceput: are aceasta sarbatoare de 40 de ani o semnificatie aparte pentru Biserica Betania?
    Raspunsul este si da si nu. De ce nu? Pentru ca nu avem libertatea sa conferim acestei sarbatori semnificatii iesite din comun, doar pentru ca numarul "40" este la mijloc. Daca alunecam in acest fel de gandire vom sfarsi in misticism si in practica numerologiei, practica asemanatoare cu ghicirea. Inca din primele secole Biserica Crestina a condamnat aceste practici si apoi dupa Conciliul de la Nicea din 325 A.D. ele au fost declarate ilegale in imperiul roman. Nu cred ca vreunul dintre noi a fost ispitit sa priveasca sarbatoarea bisericii prin aceasta fereastra mistica. Atunci, de ce sarbatoarea de 40 de ani a Bisericii Betania este deosebita?
    Raspunsul este cat se poate de simplu. Orice piatra de aducere aminte in anii pelerinajului nostru catre cer este o ocazie sa ridicam privirea spre Cel ce a fost cu noi in anii care au trecut si ne-a purtat cu brat puternic. Cu cat numarul atasat de sarbatoarea noastra este mai mare, cu atat credinciosia, bunatatea si puterea lui Dumnezeu stralucesc mai tare. Patruzeci de ani nu sunt ani putini, sunt anii unei generatii. Patruzeci de ani sunt anii care spun mult despre noi ca si credinciosi si despre Dumnezeul pe care noi il slujim.
    Membri mai vechi ai Bisericii Betania isi aduc aminte de acele profetii sumbre in care ni se spunea ca in curand nu va mai exista biserica romana, ca familiile tinere si tinerii se vor risipi pe la americani etc. Au trecut 40 de ani si biserica romana este inca in picioare pentru ca noi nu suntem condusi de statistici ci de mana puternica a lui Dumnezeu. Este incurajator sa vedem tineri si familii tinere dornice sa se inchine in biserica parintilor lor. Este incurajator sa vedem atat de multi copii adusi la binecuvantare si apoi crescuti in biserica de parintii lor. Dumnezeu stie ce va aduce viitorul, nu este treaba noastra sa ne framantam cu el, ci sa ne pregatim pentru el. Treaba noastra este sa ne straduim sa-L onoram pe Dumnezeu in toate lucrurile, pentru ca El are ganduri de pace si nu de nenorocire cu noi, pentru ca El ne-a purtat si tot mai vrea sa ne poarte. Daca vom face lucrul acesta, vorba americanului, ”the best days are ahead of us” (zilele cele mai bune sunt inaintea noastra). Bunul Dumnezeu sa poarte Biserica Betania cu mana tare si cu har pentru multi ani de acum incolo. Din toata inima urez bisericii noastre "La Multi Ani cu Domnul Isus."

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page