Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

A DOUA VENIRE A DOMNULUI HRISTOS


de Preot Aurel Sas, Ic. Stavrofor, Las Vegas

“Atunci se va arata pe cer semnul Fiului Omului si vor plange toate neamurile pamantului si vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere si cu slava multa” (Matei 24,30).
“Iar de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, decat numai Tatal”(Matei 24,36).
„El (Iisus) a zis catre ei: Nu este al vostru a sti anii sau vremurile pe care Tatal le-a pus in stapanirea Sa”(Fapte 1,7)
“Iar cerurile de acum si pamantul sunt tinute prin acelasi Cuvant (al lui Dumnezeu) si pastrate pentru focul din ziua Judecatii si a pieirii oamenilor necredinciosi.
 Iar ziua Domnului va veni ca un fur; atunci cerurile vor pieri cu vuiet mare; stihiile arzand, se vor desface si pamantul si lucrurile de pe el vor arde cu totul. Dar noi asteptam, potrivit fagaduintei Lui, ceruri noi si pamant nou, in care locuieste dreptatea” (2Petru 3, 7, 10, 13).
“Si am vazut cer nou si pamant nou. Caci cerul cel dintai si pamantul cel dintai au trecut; iar marea nu mai este.” (Apoc. 21,1).
“Da, vin curand si plata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia, dupa cum este fapta lui. Eu sunt Alfa si Omega, Cel dintai si Cel de pe urma, inceputul si sfarsitul”…Da, vin curand. Amin. Vino, Doamne Iisuse! (Apoc. 22,12-13; si 22, 20).

(Continuare din editia precedenta)

Venirea Domnului si Invierea mortilor
Deoarece  judecata finala trebuie sa aiba in fata si cei ce vor fi in viata la Venirea Domnului, cat si cei ce au murit, incepand de la Adam, se pune intrebarea, cum va fi cu cei ce vor fi in viata atunci? Sa lasam Sf. Scripturi sa ne prezinte: “Dar va zice cineva: cum inviaza mortii? Si cu ce trup au sa vina? Nebun esti! Tu ce semeni nu da viata, daca nu va fi murit. Si ceea ce semeni nu este trupul ce va sa fie, ci graunte gol, poate de grau, sau de altceva din celelalte; Iar Dumnezeu ii da un trup, precum a voit, fiecarei seminte un trup.
Nu toate trupurile sunt acelasi trup, ci unul este trupul oamenilor si altul este trupul dobitoacelor si altul este trupul pasarilor si altul este trupul pestilor. Sunt si trupuri ceresti si trupuri pamantesti, dar alta este slava celor ceresti si alta este a celor pamantesti. Alta este stralucirea soarelui si alta este stralucirea lunii si alta stralucirea stelelor. Caci stea de stea se deosebeste in stralucire.
Asa este si invierea mortilor: Se seamana trup intru stricaciune, si inviaza intru nestricaciune; Se seamana intru necinste, inviaza intru slava; se seamana intru slabiciune, inviaza intru putere; Se seamana trup firesc, inviaza trup duhovnicesc. Daca este trup firesc, este si trup duhovnicesc.”(1Cor. 15,35-44).
Prin Scripturile de pana acum Dumnezeu ne-a revelat felul in care vor invia mortii, pentru judecata si viata vesnica, adica in trupuri spirituale si vesnice, caci: "Carnea si sangele nu poate sa mosteneasca imparatia lui Dumnezeu, nici stricaciunea nu poate mosteni nestricaciunea”(1Cor. 15,50).
Iar, urmatoarele Scripturi ne vor descoperi ce se va intampla cu cei ce vor fi in aceasta viata, in ziua si ceasul, in care va Veni Domnul. "Iata, taina va spun voua: Nu toti vom muri, dar toti ne vom schimba, Deodata, intr-o clipa la trambita cea de apoi. Caci trambita va suna si mortii vor invia nestricaciosi, iar noi ne vom schimba. Caci trebuie ca acest trup stricacios sa se imbrace in nestricaciune si acest trup muritor sa se imbrace in nemuritor. …, atunci va fi cuvantul care este scris: Moartea a fost inghitita de biruinta?”(1Cor. 15,51-54.
Deci, cei ce vor fi in viata la Venirea a doua a Domnului, "toti se vor schimba”, prin lucrarea si puterea lui Dumnezeu "intr-o clipa la trambita cea de apoi”, ca trupul acesta stricacios sa se imbrace in trup nestricacios, adica spiritual, putem spune, ca a Domnului dupa Inviere, cu care a intrat prin usile incuiate (cf. Ioan 20,19) pentru ca acest trup fizic al stricaciuni nu poate mosteni Imparatia lui Dumnezeu.
Prin Scripturile de pana acum Dumnezeu ne-a revelat felul in care vor invia mortii, pentru judecat si viata vesnica, adica in trupuri spirituale si vesnice, caci: “Carnea si sangele nu poate sa mosteneasca imparatia lui Dumnezeu, nici stricaciunea nu poate mosteni nestricaciunea”(1Cor. 15,50).
Invierea mortilor si schimbarea celor in viata, pentru Judecata Domnului, va fi: "…Si cei morti intru Hristos vor invia intai. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, (dupa schimbare) in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi pururea cu Domnul.”(1Tes. 4,16-17).
Precum Universul acesta se va reinnoi prin foc, "intr-un cer nou si pamant nou” tot asa si omul trebuie sa se reinnoiasca prin dobandirea unui “trup nou si nemuritor”, despre care noi spunem spiritual, dar exact stie numai Dumnezeu cum va fi acel trup spiritual. Limbajul omului este insuficient spre a exprima lucrurile lui Dumnezeu.
Precum in Adam toti mor, tot asa cei in Hristos vor invia, fiecare in randul cetei sale: Hristos incepatorul, apoi cei a lui Hristos la Venirea Lui (cf. 1Cor. 15,22-23).
Apoi va fi incoronarea Imparatiei vesnice, a Gloriei lui Dumnezeu, prin predarea Imparatiei lui Dumnezeu si Tatalui, dupa Scriptura, care zice: "Dupa aceea, sfarsitul, cand Domnul (Iisus) va preda Imparatia lui Dumnezeu si Tatal, cand va desfiinta orice domnie si orice stapanire si orice putere. Caci El trebuie sa imparateasca pana va pune pe vrasmasii Sai sub picioarele Sale. Vrasmasul cel din urma, care va fi nimicit, este moartea.”(1Cor. 15,24-26).
Concluzie la semnele Venirii a doua a Domnului.
Cu toata certitudinea si claritatea, Venirea a doua a Domnuluii Hristos si intr-un alt Univers, va avea loc in toata splendoare si deplinatatea revelatiilor Biblice, dupa cum s-a vazut.
Precum omenirea dinainte de potopul din vremea lui Noe si dupa potop, a trait speranta Venirii Celui fagaduit de Dumnezeu (cf. Facere 3,15), Mesia, Hristos Iisus, ca Rascumparator si Eliberator din robia pacatului si a mortii, si nu a intarziat, ci a venit la “plinirea vremii” (cf.Gal. 4,4), tot asa Domnul va Veni si a doua oara sa judece vii si mortii, fara intarziere si la plinirea vremurilor aratate de Sf. Scripturi revelatoare mai sus. De ce? Pentru ca Insusi Domnul Hristos zice, ca: "Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece”. (Matei 24,35).
Urmatoarea Scriptura descopera raspunsul pentru toate vremurile, zicand: "Domnul nu intarzie cu fagaduinta Sa, dupa cum socotesc unii ca este intarziere, ci indelung rabda pentru voi, nevrand sa piara cineva, ci toti sa vina la pocainta” (2Petru 3,9). Iar despre anii istoriei omenirii, inaintea lui Dumnezeu nu este ca inaintea oamenilor, zice Scriptura: "Si aceasta una sa nu va ramana ascunsa, iubitilor, ca o singura zi, inaintea Domnului, este ca o mie de ani, si o mie de ani ca o singura zi”. (2Petru 3,8).
Despre acest mare adevar, al anilor vietii, Dumnezeu a descoperit omenirii inca prin Moise, cand a zis: “… Intoarceti-va fii ai oamenilor”. Ca o mie de ani inaintea ochilor Tai sunt ca ziua de ieri, care a trecut, si ca o straja de noapte”. (Psal. 89,3-4). Si din aceste revelatii Biblice rezulta, caci toate calculele oamenilor sunt departe de a putea determina planurile si aratarile lui Dumnezeu
Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page