Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Pictura Lui Darida - reflectie a dezechilibrului ecologic contemporan

Iunie 2008

Maestrul Darida debuteaza recent, cu o trematica noua, de mare anvergura la ora actuala transmitind un nou mesaj lumii: omul in relatia cu natura in perpetua degradare a zilele noastre. Maestrul este la a doua colectie de picturi elaborate pe tematica: pictura ca si catalist in prezervarea naturii, ultima expozitie fiind sustinuta la New York. Expozitia care a avut loc in aceasta primavara, a inregistrat un succes uimitor, avind ca rezultat celebrarea artistului in "Art World News" din Mai 2008. Unicitatea picturii Maestrului Darida este prezentata in prestigioasa publicatie de arta mondiala pe o intreaga pagina. Se prezinta asadar tehnica noua a pictorului in a combina elementele organice din natura (bucati de bambus, mici sculpturi in lemn si parti metalice) cu expresionismul neoclasic pictural, rezultind in aparenta in picturi abstracte, dar totusi extraordinar de elocvente in mesajul transmis ochiului admiratorului de arta. "Obiectivul meu" spune artistul "este de a crea pace si armonie intr-un mediu in care lumea organica se degradeaza si de aceea trebuie sa actionam preventiv ca sa salvam ce ne-a ramas din natura inconjuratoare". Noile picturi ale artistului surprind elemente din natura in diferite ipostaze: o floare plapinda, simbolizind frumusetea, parfumul si gingasia dar in acelasi timp puritatea pierduta in mijlocul unei pinze de canvas, innegrita de poluarea naturala. In aceasta innegrire inconjuratoare, penetreaza crimpee de lumina divina, punind in valoare floarea in toata splendoarea ei prin culori fragile, evidentiind in mod simbolic supravietuirea in spatiul ecologic evident critic perturbat -"Becoming enlighten-pictura in canvas 40 pe 30 inch".

Pictura Maestrului Darida a fost aleasa pentru a fi prezentata, in aceasta toamna, la renumita expozitie ecologica a Centrului Cultural din Chicago intitulata: "Arta si Ecologia in prezervarea spatiilor verzi din Chicago". Lucrarile artistului au fost selectate pentru a fi incluse in Miscarea Culturala Artistica a orasului Chicago astfel incit maestrul Darida a fost invitat a fi parte activa a Proiectului 465 din Rriver East Art Center 435 E Illinois, Chicago. Portfoliul domniei sale a fost apreciat in unanimitate, fiind considerat un talent artistic de mare calibru. Cu aceasta ocazie maestrul deschide studioul de lucru publicului. Iubitorii de arta pot vizita studioul la East Art Center si de asemenea au posibilitatea de a avea intilniri private cu artistul (tel: 773 604 8875). Invitam pe aceasta cale admiratorii sa vizioneze opera maestrului Darida alaturi de maestrii in pictura din Chicago, la River East Center la o receptie deschisa publicului care va avea loc pe data de 25 Iulie 2008 intre orele 5.30 - 9 pm.

Lucrarile Maestrului Darida sint reprezentate de MasterPiece Publishing, Irvine CA. Preturile tablourilor variaza intre $4,000 si $30,000, fiind expuse in peste 50 galerii din America. Transmitem pe aceasta cale cititorilor nostri si iubitorilor de arta, invitatia calda de a ramine alaturi de talentatul artist in noua orientare picturala si sa il sustinem prin efortul ce trebuie adus de fiecare dintre noi la salavarea mediului inconjurator.

Mariana Cuceu, MD, MPH

(mcuceu2@yahoo.com)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page