Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Gimnastica-CM2011: SUA, campioana mondiala la feminin, România - locul 4

Concursul feminin pe echipe din cadrul Campionatelor mondiale de gimnastica artistica de la Tokyo s-a incheiat marti cu victoria finala a SUA, cu 179,411 puncte, urmata de Rusia - 175,329 puncte si China - 172,820 puncte, formatia Romaniei (Raluca Haidu, Amelia Raicea, Ana Porgras, Diana Chelaru, Diana Bulimar si Catalina Ponor) clasandu-se pe locul 4, ca si anul trecut, la Rotterdam, cu 172,412 puncte.
Cu doua absente de marca, Sandra Izbasa si Larisa Iordache, dar si cu o revenire de exceptie, Catalina Ponor, echipa feminina a Romaniei, care si-a indeplinit cu brio principalul obiectiv, calificarea directa la Jocurile Olimpice de anul viitor, a trecut foarte aproape de podium marti, la Tokyo, aceasta relativa neimplinire fiind cauzata de evolutia mediocra la paralele, aparatul de deschidere pentru ele in finala. Cu un total de doar 40,032 puncte, Romania a inceput, astfel, intrecerea de pe locul 8 din tot atatea finaliste, fiind obligata sa faca o veritabila cursa de urmarire pentru a le prinde pe sportivele din China, principalele contracandidate la bronzul mondial. In cele din urma, au fost recuperate 2,5 puncte, dar insuficient pentru a urca pe podium.

In schimb, noua campioana mondiala, formatia SUA, medaliata cu argint anul trecut, a condus de la prima rotatie, succesul ei fiind dincolo de orice contestatie.

Iata clasamentul final al probei feminine pe echipe a CM-2011:
1.SUA179,411 puncte
2. Rusia175,329
3. China172,820
4. Romania172,412
5. Marea Britanie169,670
6. Germania169,479
7. Japonia167,122
8. Australia166,739

Miercuri este programat concursul masculin pe echipe, Romania urmand sa fie reprezentata de Flavius Koczi, Ovidiu Buidoso, Marius Berbecar, Cristian Bataga si Vlad Cotuna. Lipseste, asadar, liderul Marian Dragulescu, afectat de o aterizare dificila in calificari, la sarituri, ceea ce i-a determinat pe antrenorii lotului sa-l retraga de la aceasta intrecere, ca si de la concursul individual compus, pentru a-i da posibilitatea sa-si revina pana la finalele pe aparate, de sambata si duminica, unde este calificat la sol si sarituri. AGERPRES

 


 

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page