Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

A DOUA VENIRE A DOMNULUI HRISTOS

de Preot Aurel Sas, Ic. Stavrofor, Las Vegas

"Atunci se va arata pe cer semnul Fiului Omului si vor plange toate neamurile pamantului si vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere si cu slava multa" (Matei 24,30).

"Iar de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, decat numai Tatal"(Matei 24,36).

„El (Iisus) a zis catre ei: Nu este al vostru a sti anii sau vremurile pe care Tatal le-a pus in stapanirea Sa"(Fapte 1,7)

"Iar cerurile de acum si pamantul sunt tinute prin acelasi Cuvant (al lui Dumnezeu) si pastrate pentru focul din ziua Judecatii si a pieirii oamenilor necredinciosi.

Iar ziua Domnului va veni ca un fur; atunci cerurile vor pieri cu vuiet mare; stihiile arzand, se vor desface si pamantul si lucrurile de pe el vor arde cu totul. Dar noi asteptam, potrivit fagaduintei Lui, ceruri noi si pamant nou, in care locuieste dreptatea" (2Petru 3, 7, 10, 13).

"Si am vazut cer nou si pamant nou. Caci cerul cel dintai si pamantul cel dintai au trecut; iar marea nu mai este." (Apoc. 21,1).

"Da, vin curand si plata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia, dupa cum este fapta lui. Eu sunt Alfa si Omega, Cel dintai si Cel de pe urma, inceputul si sfarsitul"…Da, vin curand. Amin. Vino, Doamne Iisuse! (Apoc. 22,12-13; si 22, 20).

(Continuare din editia precedenta)

Acest numar de om, antihrist: 666, il va purta "omul nelegiurii" "omul nascut din desfranare" care va intruchipa puterea diavolului spre toata minciuna, inselarea si nelegiuirea. Cu acest antihrist se vor lupta, Enoh si Ilie, si cazand la plinirea misiunii lor, va veni Domnul domnilor si Imparatul imparatilor, Hristos Iisus, Care il va infrange: "cu suflarea gurii Sale si-l va nimici cu stralucirea venirii Sale" (cf.2Tes. 2,8), si va fi aruncat impreuna cu diavolul in iezerul cel de foc: "Si diavolul, care ii amagise a fost aruncat in iezerul de foc si de pucioasa, unde este si fiara si proorocul mincinos, si vor fi chinuiti acolo, zi si noapte, in vecii vecilor" (Apoc. 20.10).

Atunci la prins pe "balaurul" "care este diavolul si satana, si l-a legat pe mii de ani" si "catre sfarsitul miilor de ani" satana va fi dezlegat "o vreme" (Apoc. 20,1-3). si atunci coalizatii cu "satana-balaurul, atihristul-fiara si proorocul mincinos " vor aduna la razboiul zilei celei mari, imparatii lumii, impotriva celor credinciosi, la ziua maniei lui Dumnezeu" (Apoc. 16,13-14), iar Domnul Dumnezeu fericeste pe acei care nu se vor lasa amagiti, zicand: "Iata, vin ca un fur. Fericit este cel ce privegheaza si pastreaza vesmintele sale, ca sa nu umble gol, si sa se vada rusinea lui!" (Apoc. 16, 15).

Mai inainte am mentionat ca atat Mantuitorul Hristos cat si sfintii Apostoli descopera ca vor veni multi "hristosi mincinosi", "prooroci mincinosi", "antihristi", care vor aparea, in decursul istoriei omenirii si vor cauta sa amageasca si sa lupte impotriva Bisericii lui Hristos (cf. Matei 7,15; 24,5,11,24, 1Ioan 2,22; 4,3; 2Ioan 7; 2Petru 2,1). Dar se vorbeste si de unul care va fi ultimul si va fi cel mai mare si puternic "nascut din desfranare", "omul nelegiurii", "fiul pierzarii", "Potrivnicul, care se va inalta mai presus de tot ce se numeste Dumnezeu, sau se cinsteste cu inchinare, asa incat sa se aseze el in templul lui Dumnezeu, dandu-se pe sine drept dumnezeu" (2Tes. 2,3-4). Acesta va aparea inaintea Venirii a doua a Domnului, care va fi infiorator, si nu este altul decat "fiara" din Apocalipsa. Asa incat "in sens propriu si special, antihrist infiorator se numeste acela care va veni la sfarsitul veacului" (Sf. Ioan Damaschinul, Dogmatica, trad. cit. p.319).

Dar Dumnezeu ne reveleaza cum va fi omorat antihristul- satanic, prin Scriptura care zice: "Si atunci se va arata cel faradelege, pe care Dopmnul Iisus il va ucide cu suflarea gurii Sale si-l va nimici cu stralucirea venirii Sale. Iar ivirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, insotita de tot felul de puteri si de semne si de minuni mincinoase, si de amagirii nelegiuite, pentru fiii pierzarii, fiindca nu au primit iubirea adevarului, ca sa se mantuiasca" (2Tes. 2,8-10).

8. Al 8-lea semn, care se poate numi, si semnul fericirii", este: "Aratarea pe cer a "semnului Fiului Omului" (Matei 24, 30), adica semnul Crucii, dupa Scriptura care ne reveleaza: "Atunci se va arata pe cer semnul Fiului Omului si vor plange toate neamurile pamantului si vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere si cu slava multa" (Matei 24,30).

Fiul Omului, Fiul lui Dumnezeu, Mesia, Hristos Iisus, Imparatul imparatilor si Domnul domnilor, va Veni a doua oara, pe norii cerului, la inceperea Imparatiei Gloriei lui Dumnezeu, a Imparatiei vesnice, intr-un Univers Nou, cu "un cer nou si un pamant nou", cum ne-au revelat Scripturile dinainte, aproape neimaginabil de noi in trup.

Domnul Hristos ca Imparat si Judecator, va veni in marirea Tatalui, cu ingerii Sai, dupa Scriptura, care zice: "Caci Fiul Omului are sa vina in slava Tatalui Sau, cu ingerii Sai; si atunci va rasplati fiecaruia dupa faptele lui."(Matei 16,27). "El va trimite pe ingerii Sai cu trambita rasunatoare, si vor aduna pe alesii Lui din cele patru vanturi, de la o margine a cerurilor pana la cealalta" (Matei 24,31).

La aceasta vedere divina, a Venirii a doua a Domnului, "vor plange toate neamurile pamantului si vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere si cu slava multa", "ca sa judece vii si mortii"(Matei 24,30).

Tabloul Judecatii de apoi, a neamurilor va fi dupa Evanghelia Judecatii, Matei 25,31-46, care il prezinta, astfel: "Cand va veni Fiul Omului intru slava Sa, si toti sfintii ingeri cu El, atunci va sedea pe tronul slavei Sale. Si se vor aduna inaintea Lui toate neamurile si-i va desparti pe unii de altii, precum desparte pastorul oile de capre. Si va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stanga. Atunci va zice Imparatul celor de-a dreapta Lui; veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mosteniti Imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii. Caci fland am fost si mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit, gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine.

Atunci dreptii ii vor raspunde, zicand: Doamne, cand Te-am vazut flamand si Te-am haranit? Sau insetat si ti-am dat sa bei? Sau cand Te-am vazut strain si Te-am primit, sau gol si Te-am inbracat? Sau cand Te-am vazut bolnav si in temnita si am venit la Tine? Iar Imparatul, raspunzand, va zice catre ei: Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintre-acesti frati ai Mei prea mici, Mie Mi-ati facut.

Atunci va zice si celor de-a stanga: duceti-va de la Mine blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui. Caci flamand am fost si nu Mi-ati dat sa mananc, insetat am fost si nu Mi-ati dat sa beau; strain am fost si nu M-ati primit; gol si nu M-ati imbracat; bolnav si in temniti si nu M-ati cercetat.

Atunci vor raspunde si ei, zicand: Doamne, cand Te-am vazut flamand, sau insetat, sau strain, sau gol, sau bolnav, sau in temnita si nu ti-am slujit? El insa le va raspunde, zicand: Adevarat zic voua: intrucat nu ati facut unuia dintre acesti prea mici, nici Mie nu Mi-ati facut. Si vor merge acestia la osanda vesnica, iar drepti la viata vesnica"(Matei 25,31-46).

Din aceasta prezentare a Evangheliei cu privire la Judecata din urma rezulta, ca Domnul se identifica in aceasta viata cu cei neajutorati si lipsiti, pe care ajutandu-i cineva, sau dandu-le cineva ceva, Domnului ii da, si astfel se adevereste Scriptura, care zice: caci Credinta fara fapte moarta este (cf. Iacov 2,17).

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page