Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

LA A 40-A ANIVERSARE A BISERICII BAPTISTE BETANIA din Los Angeles

40 de ani au trecut in lume

Cu bine si cu greu,

Dar am pastrat credinta

Si calea catre Dumnezeu.

 

Ma simt foarte fericita si onorata sa fiu parte la sarbatoarea de 40 de ani a bisericii.

Ma gandesc cu drag si cu nostalgie la cei 27 de ani petrecuti cu multi dintre dumneavoastra, dar ma uit si cu incredere spre viitorul bisericii noastre.

Dece cu nostalgie? Aici e locul unde am venit din tara noastra indepartata si am gasit oaza printre straini.

Aici, in Casa Lui Dumnezeu, venim sa-L slavim pe al nostru Domn, sa ne inchinam impreuna, sa primim hrana sufleteasca, sa ne bucuram impreuna, sa plangem impreuna.

Aici, noi eu si tu am trait multe clipe inaltatoare, aici s-a predicat cuvantul curat, aici copiii nostri l-au intalnit pe Domnul Isus si au fost botezati, aici ne-am bucurat cand si-au gasit partener de viata, aici au fost adusi copilasii noi nascuti sa fie binecuvantati, aici s-au legat prietenii si tot aici am plans cand unul din noi am suferit in trup sau in suflet sau unul dintre noi a plecat in vesnicii.

Aici in aceasta biserica preaiubitul meu Liviu a predicat cuvantul lui Dumnezeu curat si a cautat sa faca ce scrie in Iosua:

"Cartea aceasta sa nu se departeze de gura ta, cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea, caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale, si atunci vei lucra cu intelepciune."

Viata lui Liviu a fost rugaciunea, socotind-o cea mai puternica arma pe care Dumnezeu ne- a dat-o sa o folosim. Doamne ajuta-ne sa stam si noi tot mai mult in rugaciune si sa cerem lucruri mari de la Dumnezeu, sa nu-l limitam la micimea noastra. Liviu s-a rugat pentru o trezire mare stiu ca va veni, pentru ca nicio rugaciune dupa voia Lui Dumnezeu nu ramane ne ascultata. Se ruga zilnic intre doua si opt ore. Listele lui de rugaciune erau cu sute si sute de nume. El s- a dus acasa dar rugaciunile si lacrimile lui sunt in fata tronului de Har.

Dragostea lui Liviu pentru pacatosi a fost mare, dorea pocainta tuturora si, pocainta pocaitilor. El a luat literal versetul din Marcu:

" Duceti-va si propovaduiti Evanghelia la orice faptura". Cat a stat in puterea lui el a facut-o.

A iubit copiii, tineretul, stia ca ei sunt viitorul bisericii si de aceea le-a dat multa atentie. Si acum imi amintesc unii dintre ei, cum se ruga cu ei la telefon pentru examene si problemele lor de tineri. A iubit si dusmanii, el a iubit pe toti.

Desi Liviu a fost un om timid si sensibil, Lui nu i-a fost frica de oameni, nici de comunisti ci numai de Dumnezeu.

Ma bucur mult ca invatatura fr. Pitt si invatatura lui Liviu and his legasi au ramas vie in biserica noastra si continuata de fr. Liviu Tiplea.

Dece ma uit cu incredere in viitor? Pentru ca: "Bunatatile Domnului nu s-au sfarsit, indurarile Lui nu sunt la capat, ci se innoiesc in fiecare dimineata."

Acum la aceasta aniversare doresc sa va incurajez la mai multa pocainta, la mai multa rugaciune, la mai multa sfintire asa cum ne indeamna Psalmistul:

"Veniti sa ne inchinam si sa ne smerim, sa ne plecam genunchiul inaintea Domnului Facatorului nostru!

Caci El este Dumnezeul nostru si noi suntem poporul pasunei Lui, turma pe care o povatuieste mana Lui".

Pentru fratele pastor Liviu Tiplea am un cuvant de incurajare pentu anii care vin, din Iosua:

"Intareste-te numai si imbarbateaza-te, lucrand cu credinciosie dupa toata legea pe care ti-a dat-o robul meu Moise, nu te abate de la ea nici la dreapta nici la stanga ca sa izbutesti in tot ce vei face".

Dumnezeu sa te binecuvinteze cu mult Har in lucrarea Lui.

Domnul sa fie slavit pentru purtarea Lui de grija si pentu credinciosia Lui.

Eugenia Olah, Los Angeles

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page