Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

A DOUA VENIRE A DOMNULUI HRISTOSde Preot Aurel Sas, Ic. Stavrofor, Las Vegas

“Atunci se va arata pe cer semnul Fiului Omului si vor plange toate neamurile pamantului si vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere si cu slava multa” (Matei 24,30).
“Iar de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, decat numai Tatal”(Matei 24,36).
„El (Iisus) a zis catre ei: Nu este al vostru a sti anii sau vremurile pe care Tatal le-a pus in stapanirea Sa”(Fapte 1,7)
“Iar cerurile de acum si pamantul sunt tinute prin acelasi Cuvant (al lui Dumnezeu) si pastrate pentru focul din ziua Judecatii si a pieirii oamenilor necredinciosi.
 Iar ziua Domnului va veni ca un fur; atunci cerurile vor pieri cu vuiet mare; stihiile arzand, se vor desface si pamantul si lucrurile de pe el vor arde cu totul. Dar noi asteptam, potrivit fagaduintei Lui, ceruri noi si pamant nou, in care locuieste dreptatea” (2Petru 3, 7, 10, 13).
“Si am vazut cer nou si pamant nou. Caci cerul cel dintai si pamantul cel dintai au trecut; iar marea nu mai este.” (Apoc. 21,1).
“Da, vin curand si plata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia, dupa cum este fapta lui. Eu sunt Alfa si Omega, Cel dintai si Cel de pe urma, inceputul si sfarsitul”…Da, vin curand. Amin. Vino, Doamne Iisuse! (Apoc. 22,12-13; si 22, 20).

(Continuare din editia precedenta)

3. Al 3-lea semn: "Caderea multora de la credinta amagiti de proorocii mincinosi, apostazia,” Matei 24,4; 24,11-13; 2Tes. 2,3). De aceea Dumnezeu previne omul prin Scriptura care ne descopera:” "Sa nu va amageasca nimeni, cu nici un chip. Caci ziua Domnului nu va veni pana ce mai intai nu va veni lepadarea de Credinta si nu se va da pe fata fiul nelegiurii, fiul pierzarii (antihristul)” (2Tes. 2,3).
Apostazia este rezultatul activitatii lui antihrist, in putinul timp dupa omorarea celor doi prooroci “Enoh si Ilie” care se vor lupta impotriva lui antihrist si vor cadea si ei, nefiind nimeni, astfel, sa faca exceptie de la legea universala a mortii, pentru trecerea in Imparatia Cerurilor, a Gloriei lui Dumnezeu.
Dar cum spune Scriptura, ca dupa “putina vreme” (cf.Apoc. 20,3,7), de razvratire si de ridicare a tuturor imparatilor pamantului "la razboiul zilei celei mari a lui Dumnezeu”(cf.Apoc. 16,14), antihrist va fi omorat de Hristos Mantuitorul “cu suflarea gurii Sale si-l va nimici cu stralucirea venirii Sale” (cf.2Tes. 2,8), sau cum spune in alta parte “cu sabia gurii Lui”(Apoc. 2,16). O alta Scriptura vorbeste de caderea diavoului, astfel: "Si diavolul, care ii amagise a fost aruncat in iezerul de foc si de pucioasa, unde este si fiara si proorocul mincinos, si vor fi chinuiti acolo, zi si noapte, in vecii vecilor”(Apoc. 20.10).

4. Al 4-lea semn: "Inmultirea razboaielor si a vestilor despre razboaie” (Matei 24,6-8). Da, Mantuitorul in prezentarea semnelor despre sfarsitul lumii, zice: "Si veti auzi de razboaie, si de zvonuri de razboaie; luati seama sa nu va speriati, caci trebuie sa fie toate, dar inca nu este sfarsitul. Caci se va ridica neam peste neam si imparatie peste imparatie si va fi foamete si ciuma si cutremure mari pe alocuri” (Matei 24,6-7).
Alaturi de aceasta instiintare, Domnul Iisus, zice: „sa nu va speriati, caci trebuie sa fie toate”. Va zice cineva: „ca razboaie au mai fost si neam peste neam si imparatie peste imparatie  s-au mai rasculat si inainte”. Da, este adevarat, ca au fost multe razboaie  in istoria omenirii, dar cele de la sfarsit vor fi mult diferite si distrugatoare, asa precum se cunoaste, astazi, despre razboaiele nucleare care ar putea exploda lumea si terminarea vietii pe pamant.
 Autorul razboaielor de sfarsit va fi antihristul cel infiorator, deslegat pentru o vreme care “va aduna la razboiul zilei celei mari, imparatii lumii, impotriva celor credinciosi, la ziua maniei lui Dumnezeu”(Apoc. 16,13-14). Si Sciptura zice: “Aici este intelepciunea: Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este: sase sute saizeci si sase”(666) (Apoc. 13,18). Despre care Domnul ne spune: „Dar toate acestea vor fi inceputul durerilor”(Matei 24,8).

Al 5-lea semn: "Mari catastrofe in Univers”: cutremure de pamant, semne in soare, luna si stele” (Matei 24,7 si 29).
Au fost si cutremure de pamant multe si catastrofe in Univers, si semne in soare, luna si stele, dar ca in ultima vreme asa de dese si catastrofale nu au fost, si cum vor fi cele de la sfarsit, stie numai Dumnezeu, Scriptura reveleaza: "...Atunci cerurile vor pieri cu vuiet mare, stihiile, arzand, se vor desface si pamantul si lucrurile de pe el vor arde cu totul” (2Petru 3,10). Deci, toate de acum se vor sfarsi prin foc, in fagaduinta Domnului, ci la a doua Sa Venire va fi intr-un „cer nou si un pamant nou, in care va locui dreptatea” (cf.2Petru 3,13) lui Dumnezeu, in Imparatia Gloriei unde se va implini numai voia lui Dumnezeu.
6. Al 6-lea semn: "Venirea lui Enoh si Ilie” Apoc. 11,3-6), cum am vazut si inainte se va petrece spre finalul luptei impotriva lui antihrist, dupa Scriptura din Apocalipsa, care ne descopera: "Si voi da putere celor doi martori ai mei si vor prooroci, imbracati in sac, o mie doua sute si saizeci de zile… si daca voieste cineva sa-I vateme, foc iese din gura lor si mistuieste pe vrasmasii lor; deci, daca voieste cineva sa-I vateme, acela va trebui sa fie ucis. Acestia au putere sa inchida cerul, ca ploaia sa nu ploua in zilele proorociei lor, si putere au peste ape sa le schimbe in sange si sa bata pamantul cu orice fel de bataie, ori decate ori vor voi” (Apoc. 11,3-6).
Cand isi vor indeplini misiunea, Enoh si Ilie, din partea lui Dumnezeu, atunci vor fi omorati si ei din partea fiarei, nemaifiind cu exceptie de la legea universala a mortii, despre care sfarsit Scriptura vorbeste:"Iar cand vor ispasi cu marturia lor, fiara care se ridica din adanc va face razboi cu ei, si-I va birui si-I va omori”(Apoc. 11,7).

7. Al 7-lea semn final: “Aparitia lui Antihrist” (2Tes. 2,3-11; 1Ioan 2,18; 1Ioan 4,3). Descoperirea ce o face Dumnezeu in Sf. Scriptura omenirii despre antichrist, zice: "Copiii mei, este ceasul de pe urma, si precum ati auzit ca vine antihrist, iar acum multi antihristi s-au aratat, de aici cunoastem ca este ceasul de pe urma”(1Ioan 2,18). Deci, Sf. Ap. si Evanghelist Ioan, ne descopera din partea lui Dumnezeu, ca ”multi antihristi s-au aratat”, asa precum se cunoaste in istoria omenirii, ca intr-adevar multi antihristi au fost care au marturisit impotriva lui Hristos: "Si orice duh, care nu marturiseste pe Iisus, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ati auzit ca vine si acum este chiar in lume”(1Ioan 4,3).
Antihristul de pe urma va fi mult infiorator, prezentat ca o fiara, dupa cum am vazut mai sus, Scriptura care zice: "Aici este intelepciunea: Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este: sase sute saizeci si sase”(Apoc. 13,18).
Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page