Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1003)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
* Indiferent de previziunile armatelor de pretinsi analisti politici de la tot felul de Institute de studii si cercetari, care mai de care mai strategice, cat si a armatelor de consilieri de la tot felul de organizatii guvernamentale sau non guvernamentale, va asigur ca alegerile anului 2012, vor ramane drept cele mai murdare din istoria Statelor Unite ale Americii, munitia fiind oferita pe tava de candidatii partidului republican.
David Axelrod, om politic American, fost consilier special pe langa mesianicul presedinte, persoana care a orchestrat cu brio alegerea lui Pontifus Maximus la ocuparea Biroului Oval, situat la 1600 Pennsylvania Avenue din Washington DC, in anul 2008, s-a retras de la White House, ocupandu-se in exclusivitate de realegerea mesianicului si in 2012.
David, un personaj de o inteligenta rarisima, a declarat ca viitoarele alegeri vor fi caracterizate printr-o lupta Titanica intre reprezentantii celor doua partide. Desi la un moment dat, eram inclinat sa cred ca se va gasi un contracandidat care sa-l "scufunde” pe Titanicul Pontifus Maximus, cu regret am constatat ca “Iceberg-urile” oferite de noi republicanii, nu pot duce la deznodamantul din noaptea de 14 spre 15 Aprilie 1912, cand Titanicul a avut soarta pe care o stim cu to(n)ti. Asa ca, anticipez ca, daca vom mai exista pana atunci, urmatoarea schimbare a locatarului Casei Albe, va avea loc la 20 ianuarie 2017. Indiferent ce se va mai intampla pana atunci, va asigur ca actuala forma de guvernamant va fi inlocuita cu una aflata momentan pe linia de garare, din cauza nefunctionalitatii economice si implementata in singura locatie a Planetei, unde nu vor exista asemenea probleme - USA.
 Foarte probabil, asa cum am anticipat anterior, titulatura noului stat creat va trebui sa fie in concordanta cu noua orientare politica, Uniunea Statelor Americane - USA, va deveni Uniunea Statelor Socialiste Americane - USSA. Foarte multi dintre dumneavoastra, nici nu vor observa acest lucru, chiar marea majoritate vor aplauda la scena deschisa aceasta schimbare. Deja miscari ample de  mase - revolt of the mases - s-au inregistrat la New-York, manifestantii, in marea lor majoritate tineri, cerand "zdrobirea" capitalismului si inlocuirea lui cu o noua forma de guvernamant, lucru care-mi aminteste de versurile inegalabilului Mihail Eminescu, regasite in Imparat si Proletar : "……. Zdrobiti oranduiala cea cruda si nedreapta, / Ce lumea o imparte in mizeri si bogati! / Atunci cand dupa moarte rasplata  nu v-asteapta, / Faceti c-an asta lume sa aiba parte dreapta, / Egala fiecare, si sa traim ca frati !"
Dragilor, orice sistem politic, chiar statuat la standarde atribuite Divinitatii, trebuie aplicat de persoane de o imaculata integritate, o conduita ireprosabila si care sa urmareasca in exclusivitate binele comunitatii si nu al unor grupari restranse de interese. Din nefericire, in acest terifiant mapamond in care dezordinea a atins maxima perfectiune, aflat in cadere libera si condus de cei mai mari ignoranti si cei mai mari sarlatani ai umanitatii - Thomas Paine, asemenea persoane, nu numai ca sunt o "Rara Avis”, dar lipsesc cu desavarsire. Personal, cunosc un singur OM care ar putea implementa un nou sistem, care sa fie indiscriminatoriu benefic pentru toti locuitorii Mapamondului !?!
Oricum, in prag de implementarea unui nou sistem de tenta socialista, functional numai daca-r fi aplicat de…. cine stiu eu, consider un act deontologic sa va refamiliarizez cu cele ramase de la Norman Mattoon Thomas, leader al miscarii socialiste americane si candidat de sase ori la presedintia Americii, din partea Partidului Socialist American.
 Intr-un discurs tinut in anul 1944. Norman a mentionat: "poporul American nu va adopta, in cunostinta de cauza, socialismul. Dar, sub numele de liberalism, el va adopta fiecare fragment al programului socialist, pana cand intr-o zi America va fi o natiune socialista, fara sa stie cum s-a intamplat acest lucru. In continuare, Norman a spus ca Partidul Democrat a adoptat platforma socialista. (The American People will never knowingly adopt socialism. But, under the name of “liberalism” they will adopt every fragment of socialist program, until one day America will be a socialist nation, without knowing how it happened.” The Democratic Party has adopted our platform.)
Norman a facut aceste afirmatii in timpul administratiei Franklin Delano Roosevelt, cunoscuta pentru "cochetarea” cu schimbarea sistemului capitalist, ranit mortal dupa criza din perioada 1929-1933, cu un sistem socialisto-comunist. Nu mai este un secret pentru nimeni, ca administratia Roosevelt a fost infiltrata pana la nivelul Departamentului de Stat de agenti KGB, iar Eleonor Roosevelt, sotia presedintelui, a murit la 81 de ani, membra activa a unui partid de extrema stanga.
Deci s-a purtat, se poarta si se va mai purta schimbarea sistemelor, ca sa nu numesc cameleonismul politic, la care, functie de conjunctura, se dedau pretinsii politicieni ai lumii. Din nou, cel mai perfect sistem politic al lumii, statuat dupa percepte izvorate din "Cartea Legii" nu va fi functional, daca va fi aplicat de Rahave - ( referitor la cine a fost Rahav, a se vedea Josua, capitolul 6).
Oricum, fara a-i acorda lui Norman merite inexistente, sunt convins ca previziunile facute in 1944 se vor materializa in al doilea mandat al Titanicului Pontifus Maximus.
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page