Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

A DOUA VENIRE A DOMNULUI HRISTOSde Preot Aurel Sas, Ic. Stavrofor, Las Vegas

“Atunci se va arata pe cer semnul Fiului Omului si vor plange toate neamurile pamantului si vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere si cu slava multa” (Matei 24,30).
“Iar de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, decat numai Tatal”(Matei 24,36).
„El (Iisus) a zis catre ei: Nu este al vostru a sti anii sau vremurile pe care Tatal le-a pus in stapanirea Sa”(Fapte 1,7)
“Iar cerurile de acum si pamantul sunt tinute prin acelasi Cuvant (al lui Dumnezeu) si pastrate pentru focul din ziua Judecatii si a pieirii oamenilor necredinciosi.
 Iar ziua Domnului va veni ca un fur; atunci cerurile vor pieri cu vuiet mare; stihiile arzand, se vor desface si pamantul si lucrurile de pe el vor arde cu totul. Dar noi asteptam, potrivit fagaduintei Lui, ceruri noi si pamant nou, in care locuieste dreptatea” (2Petru 3, 7, 10, 13).
“Si am vazut cer nou si pamant nou. Caci cerul cel dintai si pamantul cel dintai au trecut; iar marea nu mai este.” (Apoc. 21,1).
“Da, vin curand si plata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia, dupa cum este fapta lui. Eu sunt Alfa si Omega, Cel dintai si Cel de pe urma, inceputul si sfarsitul”…Da, vin curand. Amin. Vino, Doamne Iisuse! (Apoc. 22,12-13; si 22, 20).


(Continuare din editia precedenta)

 Marile Semne Exhatologice premergatoare Parusiei.
Cu toate ca Domnul, asa precum am vazut, nu ne lasa in Sf. Scriptura sa prevedem cu siguranta momentul in care se va produce sfarsitul lumii, dar pentru ca Apostolii au intrebat pe Mantuitorul ne ofera totusi cateva semene importante care indica cu aproximatie apropierea sfarsitului.
Acestea semene sunt.
1. "Propovaduirea Evangheliei la toate neamurile”(Matei 24,14);
2. "Convertirea poporului Israel la Hristos” (Rom. 11,25-26);
3. "Caderea multora de la Credinta in amagirea proorocilor mincinosi”(Matei 24,11-13, 2Tes. 2,3);
4. "Inmultirea razboaielor si a vestilor despre razboaie” (Matei 24,6-8);
5. "Mari catastrofe: cutremure de pamant, semene in soare, luna si stele” (Matei 24,7 si 29);
6. "Venirea lui Enoh si Ilie” Apoc. 19,1);
7. "Aparitia lui Antihrist” (2Tes. 2,3-11; 1Ioan 2,18; 1Ioan 4,3), care va savarsi impreuna cu proorocii sai mincinosi tot felul de semene ca sa amageasca pe oameni. Acesta se va substitui, in mod mincinos, lui Hristos si va prigoni cu furie pe alesii Domnului (cf. Matei 24,9-11; 24,23-26 ).
8. "Aratarea pe cer a "semnului Fiului Omului" (Matei 24, 30), adica semnul Crucii.
In finalul implinirii acestor semne cu privire la sfarsitul lumii, Sfanta Scriptura, precizeaza totusi, ca sfarsitul se va produce pe neasteptate, asa cum reveleaza Scriptura: "Iar ziua Domnului va veni ca un fur, cand cerurile vor pieri cu vuiet mare, stihiile, arzand, se vor desface, si pamantul si lucrurile de pe el vor arde cu totul" (II Petru 3, 3-4, 10).
Aceasta datorita intelepciunii si iubirii divine care nu vrea sa panicheze lumea cu sfarsitul apocaliptic. Dupa cum Domnul nu vrea sa puna omul in panica cu privire la sfarsitul personal al vietii, spunandu-i cand va fi, tot asa El nu vrea nici lumea sa intre in panica de sfarsitul ei inevitabil, de vreme ce nimeni nu stie precis cand se va produce. Referindu-ne la fiecare “semn” Biblic in parte, vom putea vedea cateva amanunte lamuritoare.
1. Primul semn"Propovaduirea Evangheliei la toate neamurile pamantului” (cf. Matei 24,14), este un fapt care poate dura mii de ani. Am trecut anul 2000 si cu toata tehnica avansata tot mai este lume la care nu s-a propovaduit Evanghelia. Este drept ca succesul propovaduirii Evangheliei astazi este mult mai mare ca inainte. Fiecare generatie crestina a propovaduit Evanghelia imparatiei cat a putut prin mijloacele si cu greutatile ei. Nu este vorba ca Evanghelia sa fie si primita de toata lumea, ci doara sa fie propovaduita, chiar spre “marturie la toate neamurile” (cf. Matei 24,14) in ziua Judecatii, pentru ca Dumnezeu respecta libertatea de alegere care a dat-o omului, cand Iisus a zis: “… Cine voieste sa vina dupa Mine, …” (cf. Matei 16,24).
Evanghelia este numita “Evanghelia Imparatiei” pentru ca prin invataturile divine ale acestei Evaghelii s-a infintat Imparatia Harului, la Venirea Fiului lui Dumnezeu in lume, prin Intrupare si dvenind astfel si Fiul Omului. Aceasta Imparatie vine de la Dumnezeu prin Harul revarsat prin Iisus Hristos cu menirea sa aduca omenirea la Dumnezeu prin Evanghelie. De aceea Evanghelia Domnului se numeste  deopotriva “Evanghelia imparatiei” si “Evanghelia mantuirii”, in drept si adevar.
 De aceea aceasta Evanghelie trebuie propovaduita la toate neamurile din univers “spre mantuire”, pentru ca toate neamurile vor fi judecate dupa “Cuvantul Evangheliei”, este cel care “ii va judeca in ziua de apoi” (cf.Ioan 12,48). Iar alta Scriptura zice: "Si faptul acesta se va vedea in ziua cand, dupa Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca lumea, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor” (Rom. 2,16), ca marturie ca l-au primit si l-au implinit, sau ca marturie ca li s-a vestit dar nu l-au primit! Asa precum omul tuturor vremurilor este judecat dupa o lege, tot asa si la Judecata finala omenirea va fi judecata dupa Evanghelie.
2. Al 2-lea semn de seama este: "Convertirea poporului Israel la Hristos”(Rom.11,25-26). Pentru convertirea lui Israel la Hristos vor trebui insa sa apara, reveleaza Scriptura, cei doi martori prooroci, Enoh si Ilie, care n-au gustat moartea pana atunci, fiind ridicati la cer; si dupa ce vor propovadui lui Israel 1260 de zile vor fi omorati si ei de fiara care va porni razboi cu ei (cf. Apoc. 11,3-7).
Iata Scriptura care ne descopera despre cei doi martori, Enoh si Ilie, zicand: "Si voi da putere celor doi martori ai mei si vor prooroci, imbracati in sac, o mie douasute saizeci de zile. Acestia au putere sa inchida cerul, ca ploaia sa nu ploua in zilele proorociei lor, si putere au peste apa sa le schimbe in sange,…, Iar cand vor ispravi cu marturia lor, fiara care se ridica din adanc, va face razboi cu ei, si-I va birui si-I va omori "(Apoc.11,3-7)
Dar convertirea lui Israel la Mesia, Hristos Iisus, a inceput inca dupa Invierea Domnului si acest proces mare continua cu succes in istorie mai departe, prin Providenta fara ajutare. Intoarcerea poporului Israel in pamantul Canan, a patriei parintilor lor, a inceput inca dupa al 2-lea razboi mondial si continua la fel cu mare succes. In poporul lui Israel s-au implinit toate proorociile, ca aceea la rastignirea lui Iisus: "Si iarasi alta Scriptura zice: Vor privi la Acela pe care L-au impuns”(Ioan 19,37), si tot asa se vor implini toate pana la sfarsit.
Majoritatea evenimentelor istorice si ale celorlalte natiunii graviteaza apocaliptic in jurul poporului ales a lui Dumnezeu, in jurul Ierusalimului. Chiar in aceasta vreme, cand scriu acest Articol, spre Israel tintesc toate popoarele din Estul Mijlociu, gata de tot atacul, ajutati de Imparatii Rasaritului.Toate sunt evenimente istorice prevazute de prevestirile Biblice spre vremurile Apocalitice.
Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page