Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1002)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Pentru toti purtatorii ilegali de creier si pentru care cititul constituie o insuportabila povara, ma simt obligat sa-i refamiliarizez cu faptul ca la 20 Februarie 1907, presedintele Theodore Roosevelt a semnat o Lege a Imigratiei (Immigration Act) care exclude de la admiterea in USA a idiotilor, imbecililor, natangilor si a nebunilor. (idiots, imbeciles, feebleminded persons, insane persons). Am consultat tot felul de documente care sa-mi confirme temerea ca actul cu pricina a fost abrogat. Din (ne)fericire actul nu a fost abrogat, dar uitandu-ma la persoanele cu care ma confrunt zilnic, la diferite nivele, constat cu amaraciune, ca actul semnat de Teddy Roosevelt a fost total ignorat, cei care trebuiau neadmisi in aceasta tara, au devenit, cel putin in Orange Country, CA, majoritari. Este suficient un periplu intr-un shopping Center, la Banca, la Posta Americana, Statii de benzina etc. ca cele scrise de mine sa se confirme.
 Mai nou in peisajul urbanistic American si-au facut aparitia cohorte de conationali de-ai nostri, care apeleaza la mila publica, punand un nou blam pe TARA stramoseasca. Cu o granita ca un sweitzer, in care intra cine vrea si pleaca cine vrea, ne-am mai trezit sa dam lectii altora cum sa-si delimiteze teritoriul national !!!
 Sunt ferm convins ca daca Immigration Act, semnat de presedintele Theodore Roosevelt ar fi fost aplicat, populatia Statelor aparent Unite ale Americii, s-ar fi cifrat cu mult sub 50 milioane locuitori. Situatia existenta, privind aplicarea legilor, ma determina, ca in final, sa-i dau dreptate lui Frank Zappa, care a afirmat: "America este o tara a legilor; prost scrise si aplicate aleatoriu. (America is a country of laws: badly written and randomly enforced).
 Intr-o lume, in care fiecare isi are propria lui (a)normalitate, in care nonvalorile impanzesc parlamentele lumii, dominata de primatul prostiei si compusa majoritar de cei descrisi de Teddy Roosevelt, pentru neadmitere in USA, doresc sa va redau un fragment dintr-o scrisoare a omului politic Benjamin Franklin, autor, alaturi de Thomas Jefferson si John Adams, a Declaratiei de Independenta, fondator la Philadelphia a primei biblioteci publice din coloniile engleze din America de Nord si a Universitatii din Pennsylvania, care intr-o scrisoare intitulata "Ce inseamna ziua de 4 Iulie pentru mine” (What The 4th of July Means To Me), a statuat urmatoarele: "America va deveni, cu binecuvantarea lui Dumnezeu, o tara mare si fericita.Aceasta tara ofera o clima buna, aer sanatos, abundenta, legi bune, guvern just si necostisitor, cu toate libertatile civile si religioase pe care un om rezonabil si le poate dori. Un popor virtuos si muncitor poate fi usor guvernat. (America will, with God’s blessing, become a great and happy country. This country affords a good climate, fine wholesome air, plenty of provisions, good laws, just and cheap government, with all the civil and religious liberty that reasonable men can wish for. A virtuous and laborious people may be cheaply governed.) Va las dumneavoastra placerea sa adjectivati cat de " just si necostisitor” este actualul guvern, care a adus America in pragul falimentului, sub privirile indobitocite ale idiotilor, imbecililor, natangilor si nebunilor, categorii de persoane care, conform lui Immigration Act, datat din 20 Februarie 1907, nu trebuiau admise pe teritoriul American.
Unde, pe acest terifiant mapamond, o tara falimentata economic si nu numai, care traieste prin generozitatea…. Chinei, o tara considerata cu cea mai prospera economie din lume, cu un produs social brut cifrat la 15 trilioane dolari, poate sa inregistreze aceeasi suma drept debit national - datorie nationala !?! Unde intr-o tara structurata pe percepte economice stabile, California, stat falimentar, adus la situatia existenta din cauza unor politicieni si alegatori care la nivel intelectual se regasesc la grupa mica a unei gradinite situata undeva prin Muntii Calimani, isi permite luxuri care pana si pentru Haji Hassanal Bolkiah, Sultanul din Brunei, considerat cel mai bogat om al planetei, sunt  extravagante. Ce stat falimentar din lume, isi poate permite sa cheltuiasca anual 1,9 miliarde dolari, cu scolarizarea a 270000 copii, aflati ilegal pe teritoriul USA, 4,2 miliarde dolari cu incarcerarea detinutilor aflati ilegal in USA, sa cheltuie sute de milioane de dolari cu scolarizarea ilegalilor, in timp ce americanii renunta la colegii si universitati, din cauza taxelor. California, conform datelor furnizate de Homeland Security Department, "gazduieste” peste 2,6 milioane de ilegali. Dragilor, daca-i stim ca-s ilegali, de ce nu-i trimitem inapoi, la sud de Rio Grande. Greu de admis, costul per detinut se cifreaza la 44563 dolari, iar noi avem 18300 de detinuti care au comis crime de rang federal si ar trebui deportati. Dar cine sa mai obtina voturi, daca deportam un anumit grup etnic. Daca-m avea creier, i-am trimite in inchisorile Texane, unde costul pe detinut este de 18000 dolari pe an. In Texas se aplica legea, chiar daca este vorba de Legea Texana - Get A Rope, iar cei familiari cu acest stat cu adevarat American, cunosc ca Don’t Mess with Texas - Nu te juca cu Texasul. Nu-mi explic cum un gardian - prison guard in Texas este platit cu 31000 dolari pe an, iar in California are nevoie de 71000 dolari.
Sunt convins ca marea majoritate dintre dumneavoastra nu cunosc programul de Cash assistance, care aloca 345 dolari lunar tuturor copiilor imigrantilor, chiar daca parintii sunt ilegali si nici de faptul ca asistenta medicala este gratuita de cei care folosesc servicii medicale de urgenta !!! Surprinzator, americanii nu beneficiaza de asemenea gratuitati, care de fapt se aloca din taxele lor !!! Ne mai miram cand auzim de persoane cu 18 copii !!! Datele prezentate sunt conforme cu realitatea si provin de la Office of the Legislative Analyst. Credeti ca putem supravietui unui asemenea cataclism economic ? Cat timp China va fi dispusa sa ne finanteze infantilismul economic ?  
Chiar daca numai  pentru mine are o deosebita   relevanta, doresc sa va familiarizez cu o declaratie facuta de Harold Macmillan, om politic britanic, devenit ulterior prim ministru al Marii Britanii si Irlandei de Nord, in timpul celui de-al doilea razboi mondial: "America este noul Imperiu Roman, noi Britanicii, ca si vechii Greci, trebuie sa-i invatam cum sa-l faca functional. (America is the new Roman Empire, and we Britons, like the Greeks of old, must to teach them hoe to make it go). Se pare ca si fara lectiile primite de la perfidul Albion, America va urma ciclul parcurs de marile imperii, ajungand in final la disparitie. Imperiul Roman de Apus, nu a cazut in anul 476, odata cu Romulus Augustulus si instaurarea germanicului Odoacru, drept primul rege barbar al Italiei, ci din anii 37-41 AD, cand in fruntea imperiului Roman s-a aflat Caius Iulius Germanicus, alias Caligula, imparatul care a dat startul decaderii morale a Romei. Unde este moralmente America si nu numai ea, se poate constata, sacrificand 30 minute pentru urmarirea unui bulletin de stiri. Retineti, daca vi se pare interesant: toate marile imperii ale lumii, au disparut desi nu aveau oponenti notabili pe taram militar sau economic.
Jenantul situatiei este ca nimeni, dar absolut nimeni nu cunoaste sursa tuturor crizelor, planificate la comanda de cei care conduc destinele lumii. Pe langa calitatea lamentabila a pretinsilor oameni politici si a celor care-i aleg, sistemul bancar international a contribuit la actuala criza economica mondiala. Ce-i de facut? o intrebare retorica ce si-au pus-o si altii, cand au dorit schimbarea unui sistem politic falimentar, cu altul care s-a dovedit  tot falimentar.
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page