Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Romeo si Julia Saleno, in Concertul pentru Pace, organizat de Natiunile UnitePrimul cuplu de Pop opera din lume, Romeo si Julia Saleno sunt considerati de criticii de specialitate “doua voci de aur”.

In luna mai a acestui an Romeo si Julia Saleno au cantat pe Broadway la New York de Ziua Romaniei, apoi in cadrul unui eveniment la Las Vegas si New Orleans, iar in luna august au cucerit  Cetatea Eterna, Roma, in cadrul festivalului Callatis, unde au ridicat publicul in picioare la concertele sustinute in Piata Campidoglio si la Ergife.  Julia Saleno, “Miss Popularitate” in studentie, a fost alaturi de Romeo in juriul care a desemnat castigatoarea concursului de frumusete Miss Diaspora Callatis, Roma, 2011.

Duminica 25 septembrie anul curent Romeo si Julia Saleno vor evolua pe scena Bandshell din Central Park., New York, in Concertul International pentru Pace, organizat de ONU, in fiecare toamna, inainde de sesiunea parlamentara.

Pe renumita scena Bandshell pe care vor urca, au cantat nume sonore internationale, de la Luciano Pavarotti la Andreea Bocelli si Sarah Brightman. Printre singurele artiste de origine romana care au avut privilegiul sa cante pe aceasta scena se numara celebra soprana Angela Gheorghiu si interpreta de muzica populara Lia Lungu, prezenta si la editia din acest an.

Romeo si Julia Saleno au absolvit Academia de Muzica din Cluj, specialitatea canto si  respectiv, pedagogie vocala, apoi si-au desavarsit studiile vocale la New York cu celebra soprana Renata Scotto, tenorul David Bender, solist al New York City-Opera si Charles Riecker, director artistic al operei Metropolitan.

Repertoriul solistilor Romeo si Julia Saleno include piese, o “Poveste de iubire”, un concept de show stilizat care imbina stiluri si ritmuri din muzica internationala moderna si clasica intr-un nou gen muzical pop-opera, piese pe pe care le interpreteaza pe scenele din itreaga lume cu puterea lor nemarginita de a iubi.

A consemnat Rodica Elena Lupu
24 septembrie 2011

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page