Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ambasada Romaniei din Washington DC a invitat preferential presa la intalnirea cu presedintele Traian BasescuAmbasada din DC si deputatul Mircea Lubanovici reprezinta interese de partid si nu pe cele ale romanilor din SUA?!
Cu ocazia vizitei presedintelui Traian Basescu la Washington DC ambasada Romaniei, la ordinele probabil a celor care veneau in vizita, a omis sa invite intreaga presa romaneasca la intalnirea cu presedintele. Invitati au fost doar cativa, alesi preferential, care canta mai mult sau mai putin in strune puterii.
Deputatul Mircea Lubanovici, cel ales sa reprezinte interesele romanilor din Statele Unite, cu toate ca "conduce" un ziar romanesc in Portland, Oregon (Romanian Times) nu a catadicsit sa instiinteze si ceilalti colegi de presa despre aceasta vizita, nici in calitatea sa de deputat si reprezentant al romanilor, cat nici in aceea de "coleg" de presa.
Acesta se pare ca prin gestul facut s-a razbunat pe cei care au inceput de ceva vreme sa il ignore cand isi face aparitia in comunitati pentru a cere favoruri, in special aici la Chicago. Daca stimabilul Lubanovici are impresia ca toata lumea sta cu limba scoasa sa pupe in partea dorsala oficialii de la Bucuresti sau sa se fotografieze cu ei, ca apoi sa se afiseze cu pozele pe internet, se inseala amarnic. Domnul Lubanovici ar trebui sa stie ca lumea poate are deja fotografii alaturi de presedinte, sau alti oficiali, dar nu toata lumea le posteaza pe internet sa se dea rotuzi, crezand ca a te afisa cu cineva intr-o fotografie iti creste automat reputatia, prestigiul sau omenia, si ca dintr-o data devii super mega important.
Prin neinformarea presei romanesti de vizita oficiala facuta de presedintele Romaniei, deputatul Lubanovici nu da dovada decat de lasitate si o capacitate intelectuala care este departe de functia pe care, pentru o perioada limitata, o mai ocupa. Razbunarea nu este doar fata de cateva persoane din presa, ci in special fata de miile sau zecile de mii de romani, cititori ai presei romanesti din Statele Unite care au fost privati de o reprezentare corespunzatoare la eveniment. In plus dumnealui uita probabil ca in functia respectiva de deputat a fost ales sa reprezinte interesele romanilor din colegiul 3, si nu interesele partidului din care face parte, sau orgoliile personale.

De asemenea Ambasada Romaniei din Washington DC se face raspunzatoare pentru invitarea preferentiala a jurnalistilor si a reprezentantilor comunitatilor romanesti. Ce este mai grav este faptul ca angajatii care lucreaza in ambasade sunt obligati prin lege sa nu aibe culoare politica si sa nu raspunda comenzilor venite din partea vreunui partid aflat la putere sau in opozitie. Cu toate astea se pare ca s-a incalcat acest regulament, motiv pentru care Asociatia Jurnalistilor Romani din SUA si Canada(NARPA) a solicitat raspunsuri in scris atat din partea Ambasadei cat si a deputatului Lubanovici.
Marian Petruta

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page