Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Congresul învatatorilor din România si de peste hotare

Asociatia Generala a Invatatorilor din Romania (AGIRo) si Asociatia Invatatorilor Ialomiteni, cu sprijinul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni a organizat, in perioada 26-28 august 2011, la Slobozia si Amara, judetul Ialomita, al XXXII-lea Congres al Asociatiei Generale a Invatatorilor din Romania
Cu acest prilej s-a desfasurat cu acest prilej si Conferinta Asociatiei Nationale a Mentorilor de Dezvoltare Profesionala. Anual acest forumul este deschis oricarui invatator, educator  sau profesor si isi propune dezbaterea problemelor educatiei, dezvoltarea profesionala prin cursurile de formare sustinute de personalitati din domeniul stiintelor educatiei si constituirea departamentelor si echipelor pentru diferitele proiecte educationale internationale/nationale/regionale.
La congres au participat inalti oficiali, fosti Ministri ai educatiei, parlamentari, reprezentanti ai autoritatilor locale, personalitati ale vietii publice si din domeniul culturii, rectori, inspectori scolari, lideri sindicali, furnizori de carte scolara si material didactic. Si in acest an au participat cadre didactice de etnie romana din Ungaria, Ucraina (Transcarpatia, Bucovina de Nord, Basarabia de Sud),  Republica Moldova – inclusiv regiunea transnistreana, Bulgaria, Macedonia, Albania, Serbia (Valea Timocului, Banatul Sarbesc) care apara in comunitatile lor valorile limbii romane.
Specialisti de prestigiu in stiintele educatiei, furnizori de formare profesionala, soft educational si carte scolara au conferentiat, au demarat proiecte, au incheiat parteneriate cu reprezentantii celor 49 asociatii/sucursale judetene/de sector membre AGIRo.
Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni a fost reprezentat la eveniment de doamna Adelina Cirneanu, care a transmis mesajul Secretarului de stat pentru romanii de pretutindeni.

 

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page