Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ANTIBIOTICE SI CREMA CHINEZEASCA


Maria Diana Popescu, Agero

Mereu in picioare, in umbra si perfect camuflat, fara mila, dar cu un suris nou permanent binevoitor si eliberator, modern si elegant, deosebit de atragator si destept, prin discursuri si recitari de pace, prin inscenari gemene de bulevard, leul mondial a atras in jocul iluziei si al pierzaniei naivitatea unor sefi de stat, gata oricind sa-si sacrifice popoarele, aratindu-i regelui junglei cit de mult ii emotioneaza drumul nou si derutarea celor multi injugati.
Cel mai grozav expert in marcheting, unde n-a reusit sa distruga unitatea natiunilor, le-a convins sa se vinda pe ele, inselor. Cu studii temeinice si programe profunde, leul pradator capitalist a fost foarte blind cu noi, romanii, la inceput. Ne-a lasat acum douazeci de ani sa ne jucam de-a revolutia, ne-a oferit pe gratis victime si alegeri libere spre cusca sclaviei. Luminoasa idee capitalista si aplicarea ei in societatea umana prin lovituri de stat si crime fara precedent asupra popoarelor lumii, dovedeste, daca mai e nevoie, ca toti cei care au pregatit, au asistat, au sustinut si au participat la masacrul natiunilor sint ideologi singerosi, intru totul constienti de sensurile umanistei practici capitaliste.
Din cauza erorilor/ororilor infaptuite prin aplicarea razboaielor luminoase de eliberare a natiunilor de pretutindeni, mai umilit azi ca niciodata in cuget si simtiri, leul mondial, recrutat din jungla, se afla sub tratament cu antibiotice si crema chinezeasca scumpa. A comis greseli, n-a fost suficient de precis si la obiect, poate prea uman, n-a omorit suficient, n-a distrus cit era planificat sau poate s-a lacomit, a fost hapsin la indopatul cu petrol, cu bani fantoma, cu hrana straina interzisa, iar acum zace intubat, la un pas de a-si da duhul, cu toate bancile de date, avute pina mai ieri la degetul cel mic. De la acest leu-paraleu si de la fratii lui de origine americana a venit modelul politicianului democrat si politica de birt, de care nu vom scapa nici noi prea curind. Politica, acest sector privat, pina la urma, apartine doar lor si pare o crisma plina de indivizi duhnind a strimbatate si hotie, o crisma plina de dame cu ciorapi plasa, coborite in subsolul legilor, cu mina pe buzunarul poporului. Cu atit mai vrednici pacatosii de ei, cu cit apetenta pentru stivele de bani a inlocuit patriotismul cu ticalosia, reusind sa-i faca tandari pe romani, de nu-si vor mai reveni in veac. Lipsa lor de morala a intretinut anturajul care a batjocorit tara neintrerupt de peste douazeci de ani si a adus deasupra ei nori grei de praf, iar intre granite, pe acest teritoriu al prabusirilor in sine, un imens morman de resturi, irecuperabile, asemenea celui lasat de o demolare prin implozie.
Blinzi si cuminti, umili si modesti, zimbindu-ne cu publicitar, lighioanele acestea ne vor zumzai nitel pe sub ochi, vor face citeva tumbe si se vor muta in scorbura opozitiei la anul, ca intr-un film artistic, se vor roti pe calciie de la un mandat la altul, deghizati in cine mai stie ce. Acum, indurerati, isi pregatesc in tacere sforile retragerii, aproape perfect ca o reverenta in democratia privata, a noastra nicicind. Trist e ca istoria ne va face sa ne amintim de pomenitii cu duiosie ai plaiul mioritic, scoliti la cursurile de santaj, de farsorii cu staif, de curtenii si rindasii acestia prefacuti, care au incercat din rasputeri sa ne lase senzatia ca sint verticali, in timp ce goleau visteriile natiunii. Probabil istoricii de curte, melancolici vor suspina dupa ei si le vor oferi citeva pagini in manualul de istorie pentru florarese si bisnitari, iar celorlalti, mai maruntei, le vor dedica foi pentru minte, inima si nemurire in presa de partid, editia post-mortem. Obligatia istoricilor va fi, asadar, aceeasi: sa le acopere pacatele grave. Se vor jeli manelistii, carora le-a ridicat genul muzical la rang de politica nationala, smenarii, sarlatanii, tainuitorii, vamesii, informatorii, coruptii, toapele si vinzatorii, toata pleava mitocaneasca a politicii.
Peste ani se vor simti si mai abitir efectele epocii de aur a capitalismului: analfabetism, saracie, boala, promiscuitate. Acum stim sigur la cine se referea presedintele cind a afirmat: „sa traiti bine!”, la senatorii si deputatii a caror firme ruleaza azi 30 de milioane de euro pentru proiecte cu finantare de la U. E. Iata ca traim bine, ungurii ne vor fragmentati, ciocoii de tip nou pun tot mai apasat bocancul pe bucati din tara. Am ramas fara autoritate statala, nu mai credem in nimeni si in nimic, nu ne mai apara nimeni interesele, si cred ca din vremea fanariota romanii nu au mai trecut prin astfel de furci caudine. Sintem un popor naucit, invrajbit si fara orizont, si ca fiica a tarii, in mod repetat, ostentativ si cu rea credinta ma simt amenintata de membrii unui grup politic minoritar, de euro-parlamentarul marioneta si de alti demnitari ai etniei care incalca grav constitutia, sfidind, santajind integritatea si solidaritatea nationala. E timpul sa nu ne mai lasam manipulati, astfel ca romanii viitorului sa nu aterizeze in aceeasi gramada de mascarici si de vorbe goale.

Maria Diana Popescu, Agero
www.agero-stuttgart.de

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page