Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DEPARTAMENTUL PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI - Guvernul României a suplimentat numarul de burse pentru tinerii din Republica MoldovaProgramul de burse de studii pentru tinerii de origine romana cu domiciliul stabil in strainatate a fost suplimentat cu 2.850 de locuri pentru invatamantul universitar (fara bursa si fara plata taxelor de scolarizare).
In cadrul sedintei de Guvern din data de 24.08.2011 a fost aprobat proiectul de Hotarare de Guvern privind modificarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 414 privind aprobarea cifrei de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar si superior de stat in anul scolar- universitar 2011-2012.
Prin acest act normativ, statul roman a crescut oferta de burse alocate elevilor si studentilor din Republica Moldova, de la 2150, la 5000 de locuri.
Cele 2850 de locuri alocate suplimentar pentru tinerii romani din Republica Moldova in invatamantul preuniversitar si superior de stat, vor fi repartizate dupa cum urmeaza:
1) Invatamant preuniversitar -  550 de locuri
a) fara plata taxelor de scolarizare, cu bursa – 250 de locuri;
b) fara plata taxelor de scolarizare, fara bursa – 300 de locuri.
2) Studii universitare de licenta (anul I) – 1.920 de locuri
a) fara plata taxelor de scolarizare, dar cu bursa -  390 de locuri in cadrul extensiunilor universitare ale Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati la Universitatea de „B.P. Hasdeu” din Cahul si ale Universitatii “Al. I. Cuza” din Iasi la Universitatea „A. Russo” din Balti;
b) fara plata taxelor de scolarizare, fara bursa – 1.530 de locuri, din care 200 de locuri pentru absolventi de liceu din Romania.
3)Studii universitare de masterat -  330 de locuri
a) fara plata taxelor de scolarizare, fara bursa – 150 de locuri;
b) fara plata taxelor de scolarizare, dar cu bursa – 180 de locuri in cadrul extensiunii universitare ale Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati la Universitatea de „B.P. Hasdeu” din Cahul.
4) Studii universitare de doctorat – fara plata taxelor de scolarizare, fara bursa – 50 locuri.
In perioada 31 august – 10 septembrie a.c., Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului va organiza o noua sesiune de admitere pentru tinerii de origine romana din Republica Moldova in anul de invatamant 2011- 2012, conform metodologiei de admitere ce urmeaza a fi publicata pe site-ul http://www.edu.ro/ in cel mai scurt timp posibil.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page