Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DEPARTAMENTUL PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI ; La Nisporeni a fost inaugurata Crucea Mântuirii Neamului Românesc


In data de 28 august a.c., la Nisporeni, a avut loc inaugurarea Crucii Mantuirii Neamului Romanesc, primul monument din Republica Moldova dedicat unitatii tuturor romanilor.
Slujba de sfintire a crucii a fost oficiata de un sobor de preoti condus de Inaltpreasfintitul Petru, Mitropolit al Basarabiei si Exarh al Plaiurilor, Inaltpreasfintitul Teofan, Mitropolit al Moldovei si Bucovinei si de Preasfintitul Parinte Corneliu, Episcop al Husilor. La eveniment au participat peste 1.000 de persoane din Republica Moldova si Romania.
Ridicata pe cea mai inalta culme de pe malul stang al Prutului, crucea, cu o inaltime de 35 de metri, a fost realizata dupa modelul celei de la Putna si se afla in vecinatatea Cimitirului Eroilor Romani si a Manastirii Varzaresti. Complexul, vizibil pe o raza de cateva zeci de kilometri, va constitui un loc de pelerinaj, de omagiu si de ruga pentru mantuirea poporului roman.
Proiectul a fost derulat de Postul de Radio Vocea Basarabiei si Asociatia Culturala Pro-Basarabia si Bucovina, filiala Onesti.
Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni a fost reprezentat la eveniment de domnul Radu Cosma, director – adjunct in cadrul Directiei Management Programe, care a transmis mesajul Secretarului de stat pentru romanii de pretutindeni.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page