Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DEPARTAMENTUL PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI ; Scoala de vara “Comunitati românesti si identitate europeana”, Sulina 2011

In perioada 15-22 august 2011, in orasul Sulina, judetul Tulcea, s-a desfasurat sub inaltul patronaj al Presedintelui Romaniei cea de-a sasea editie a scolii de vara „Comunitati romanesti si identitate europeana”. Evenimentul a fost organizat de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret si a reunit 200 de studenti romani cu merite deosebite, reprezentanti ai asociatiilor studentesti si tineri jurnalisti romani din Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria si Serbia. Tema scolii de vara a fost “Romania – 2020”, iar dezbaterile s-au axat pe problematici legate de identitate, politici si modernizare a Romaniei, mediu si energie regenerabila, cultura, jurnalism, educatie si cariera.


Pe parcursul scolii de vara tinerii au avut ocazia sa discute cu Presedintele Romaniei, Traian Basescu despre problemele de actualitate ce privesc societatea romaneasca, dar si comunitatile romanesti de peste hotare, inclusiv situatia din R. Moldova.
De asemenea, printre invitatii scolii de vara au fost prezenti doamna Elena Udrea ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, domnul Sebastian Lazaroiu, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, domnul Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, doamna Nicoleta Eucarie, presedintele Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, doamna Doina Melinte, presedintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, domnul Vasile Timis, secretar de stat  Ministerului Culturii si Patrimoniului National, domnul Viorel Badea, senator Presedinte al Comisiei pentru romanii de pretutindeni din Senatul Romaniei, domnul Theodor Paleologu, deputat.
Alaturi de demnitarii statului roman, au fost prezenti la dezbateri domnul Dan Dungaciu, director al Institutului de Relatii Interantionale, domnul Mihai Neamtu, director Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania, domnul Dacian Tolea, director general ANST, domnul Cristian Tabara – jurnalist Televiziunea Romana si domnul Catatlin Bucimeanu, filosof. 

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page