Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Pe cine deranjeaza Dan Tanasa?Autor al unor incitante (si deranjante) articole de presa aparute in media nationala si internationala, dar si o voce distincta care denunta abuzurile care se comit sub ochii usor adormiti ai autoritatilor romane din judetele Harghita si Covasna, bloggerul Dan Tanasa, originar din Sfantu Gheorghe, traieste in aceste zile o situatie care, la modul cel mai bland, poate fi denumita ca fiind una de „intimidare”. Ce ar mai putea urma oare dupa aceasta? Bataia si spitalizarea, alungarea din orasul Sfantu Gheorghe sau lichidarea fizica? Poate ca ar fi cazul ca autoritatile indrituite sa ia aminte, dar inainte de toate sa ia atitudinea care se impune la modul legal. Ca om in primul rand, apoi ca formator de caractere in spiritul celor mai nobile valori ale democratiei, dar si ca jurnalist care inca mai cred in prevederile Constitutiei Romaniei, puterea cuvantului si libertatea de expresie, asigurate noua prin legea fundamentala, sunt alaturi de un asemenea om si il sustin moral in demersurile pe care le face.

Nicolae BALINT


COMUNICAT DE PRESA

Doresc sa aduc in atentia opiniei publice faptul ca ma declar stupefiat de abuzul grosolan savarsit de domnul Antal Arpad Andras, primar al municipiului Sfantu Gheorghe si presedinte al UDMR Sfantu Gheorghe, prin faptul ca s-a deplasat la domiciliul parintilor mei pentru a-i trage la raspundere pentru activitatea civica a subsemantului de avertizare publica asupra incalcarii legii, in judetele Covasna si Harghita, de catre autoritatile publice locale controlate de UDMR.

Este inadmisibil amestecul familiei si amenintarea membrilor familiei mele pentru o activitate civica. Fapta primarului Antal Arpad Andras inclina intre un abuz securistic si comportamentul autoritatilor maghiare din perioada feudala in care familiile romanilor ardeleni care luptau pentru drepturile romanilor oprimati erau supuse la intimidari. Subliniez cat se poate de clar faptul ca daca asemenea situatii se vor mai repeta sau se va ivi orice situatie de presiune, santaj sau intimidare la adresa membrilor familiei mele sau asupra subsemnatului, din partea oricui, ma voi adresa institutiilor nationale si internationale. Atrag atentia public liderilor din Covasna si Harghita ai Uniunii Democrate Maghiare din Romania asupra faptului ca ii fac raspunzatori pentru instigarea extremei drepte maghiare impotriva mea daca mai continua sa ma mai calomnieze si sa imi mai pronunte numele meu pe bloguri, in conferinte de presa sau sedinte de consilii locale sau judetene. Pun in vedere celor deranjati de activitatea mea de avertizor public faptul ca controlul civic asupra autoritatilor si institutiilor publice este o valoare a democratiei si a statului de drept, iar actiunile mele vizeaza incalcari ale legilor si nu persoane. Este evident faptul ca daca autoritatile publice din Covasna si Harghita vor respecta legea, iar demnitarii si functionarii publici vor respecta juramantul depus la instalarea in functie, activitatea mea de avertizare publica nu va mai avea obiect.

        Dan Tanasa
18 august 2011
       Madrid
http://tanasadan.blogspot.com/

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page