Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

EXTRATERESTRII si INTRATERESTRII


Pentru a eluda TERESTRII - adica problematica existentei si invesnicirii noastre, a oamenilor asa cum ne stim de sase mii de ani -, Satana a inventat termenul EXTRATERESTRII si mai de curand INTRATERESTRII. Pentru a face victime, aceasta inselatorie, porneste de la declaratii biblice pe care le CONTRAFACE cu o genuitate luciferica.
Biblia vorbeste de lumi ceresti, existente cosmice, de INGERI si altfel de fiinte slujitoare ale lui Dumnezeu de care oamenii de pe pamant au fost izolati pana la vremea reintegrarii in existenta universala - prin ceea ce ea numeste MANTUIREA. Biblia vorbeste de FIINTE CERESTI prezente pe pamant in diferite momente ale istoriei, dupa gasirea cu cale a lui Dumnezeu. In toate aceste situatii insa exista o motivatie divina explicata, logica, pentru ceva anume, mentionata spre bine si nu "aratari" misterioase, lipsite de sensuri si rosturi ca din intamplare sau curiozitate.
Fara de viziunea biblica, "extraterismul", nu este doar o fictiune naiva, ci o sursa de imbolnavire a mintilor oamenilor, de cele mai multe ori fara vindecare. Pentru a da credibilitate, din cand in cand el este apropiat de concret, de perceptibil, de persoane si institutii foarte cunoscute pe care media le vehiculeaza sub privirile multora mai adevarat sau mai trunchiat. Presedintele american Roosvelt s-ar fi intalnit cu comandantul unui OZN. De aici, nu e de mirare ca sotia acestuia, Eleonore, era cunoscuta ca mediu transcendental, furnizoare de informatii cu privire la ce sa faca guvernul in situatii critice. Poate tocmai de aceea sotul ei sau altii au spus despre el aceasta. Se zice ca s-a observat, nu se spune cine a observat, ca activitatea EXTRATERESTRILOR in zona pamantului nostru, este mult mai intensa in timpul marilor razboaie. Lumea stiintifica este atinsa si ea de EXTRATERISM si accepta si ea implicatia acestuia in tehnologie supermoderna cum ar fi activitatea internetului.
Credibilitatea, sau mai bine zis babilonia cu privire la EXTRATERESTRII creste cand fenomenul este abordat ca autentic de institutii religioase. Avand in vedere "rapirea" biblica a celor credinciosi de pe pamant la venirea Domnului Isus cu "oaste ingereasca", Vaticanul a folosit de curand limbajul secular modern de "TRANSBORDARE" in cer, deoarece TERRA urmeaza sa dispara prin ceea ce se cheama sfarsitul lumii. Prin declaratia papei ca "Exista EXTRATERESTRII si ei sunt creatii ale lui Dumnezeu", se face incurcatura de intelesuri, poate nu in mintea lui unde de exemplu, EXTRATERESTRII inseamna INGERI, dar sigur in mintea multora care prin EXTRATERESTRU inteleg "acea fiinta ciudata care se arata din cand in cand prin vazduh si vanzoleste in irational pe oameni". Apocalipsa Bibliei nu vorbeste despre EXTRATERESTRII in acest fel incurcat, misterios, ci este clara si coerenta in privinta ordinei evenimentelor pe care Dumnezeu le supravegheaza si le conduce.
Contrafacerea Bibliei are loc si la nivelul limbajului figurativ pe care ea il foloseste si asa a fost inventat termenul INTRATERESTRU. Usor de corelat subiectivismul ca EXTRATERESTRII actioneaza mai mult INTRATERESTRU, adica in interiorul pamantului.  Biblia vorbeste figurativ despre "ingerul ADANCULUI", "Fiara care se ridica din ADANC", "cheia fantanii ADANCULUI" etc., de unde speculatia ca EXTRATERESTRII au imperii mari in interiorul pamantului, si asa denumirea de INTRATERESTRU data tot lor doar dupa locatie, devine foarte la indemana. Portiunea stintifica a lumii gata de povesti, de speculatii ieftine, demonstreaza concret chipurile spunand de marile gauri polare ale pamantului cu rasuflatorile lor de felul celei din Triunghiul Bermudelor etc.  In acest fel, biata omenire este strangulata intre EXTRATERESTRII si INTRATERESTRII, (tot cam aceiasi), cautand ridicul si prin ei supravieturiea pentru iesirea din crizele in care se afunda tot mai mult. Ceea ce stim noi si corespunde cu Sfanta Scriptura este ca mai sunt desigur activitati in vazduh, dar facute de TERESTRII, si mai sunt activitati subterane, dar facute tot de ei, adica de noi, si nu de fiinte ciudate, miraculoase, in afara noastra.  Nu este felul lui Dumnezeu de a lucra asa, incalcit, cu aratari fara de inteles. Ba, este exact opusul Sau. Mai mult, profetia facuta de El anunta aceasta activitate de contrafacere care "minuneaza" urat lumea sfarsitului.  "Sa coboare foc din cer", nu este interesant pentru lumea cautatoare de excitatie salvatoare din absurdul inconjurator?
Nu exista nici EXTRATERESTRII, nici INTRATERESTRII, ci noi, si lumile ceresti conduse de Dumnezeu in mod minunat si pe intelesul oricui vrea sa inteleaga. El lucreaza cu omul in chip frumos si adevarat si "pe fata" si cu rost mantuitor.

Benone Burtescu
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page