Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Oferta de carte-15Cu deosebit respect va facem cunoscut ca parohia noastra a publicat sau a achizitionat o serie de lucrari,  pe care le are disponibile pentru vanzare. Ne-ar face placere ca sa binevoiti si Dvs. sa va numarati printre  cei ce se infrupta din hrana spirituala ce-o ofera aceste lucrari.
De peste 20 de ani publicam,- cu greutati pe care numai Dumnezeu le stie, - la nivelul unui sat uitat de lume  -, sute de titluri de carti si brosuri cu continut teologic, istoric, literar, pe care le raspandim in parohia  noastra, in tara si in strainatate in sistemul ,,cartea prin posta”, cu convingerea ca prin aceasta facem un  act de apostolat pentru Domnul Hristos si in acelasi timp slujim cultura si neamul romanesc. Nu avem nici  o sustinere decat de la Dumnezeu si de la cititorii nostri. Fiindca am publicat lucrari pe intelesul dumnealor  si care au raspuns cautarilor spirituale ale omului de astazi, am putut rezista inflatiei, concurentei si rautatii  multora, care au cautat sa ne puna piedici.
Va rugam si pe Dvs., daca simtiti si traiti crestineste si romaneste, sa ne ajutati in aceasta nobila lucrare.  Ajutorul Dvs. poate imbraca forme diverse. Va cerem ingaduinta sa va sugeram cateva:
1. -sa ne comandati din lucrarile disponibile pentru nevoile Dvs.;
2. -sa ne comandati lucrari, pe care sa incercati sa le raspanditi Dvs. insiva in cercul Dvs. de cunoscuti si  prieteni;
3. -sa recomandati rudelor, cunoscutilor si prietenilor dvs. lucrarile noastre si poate se vor gasi printre  dansii oameni interesati sa le comande;
4. - sa ne trimiteti cat mai multe adrese de e-mail, pentru a trimite noi ofertele pentru cartile ce le avem  disponibile acum si in viitor;
5. - alte forme de ajutor, pe care le considerati potrivite.
Precizam, de asemenea, ca publicam, de doua ori pe luna, ,,Scrisoare pastorala”, pe care o trimitem gratuit  tuturor familiilor din parohie, cat si la cateva sute de persoane din afara parohiei, prin posta sau pe e-mail.  Daca va intereseaza, comunicati-ne si va putem trimite si Dvs. aceasta publicatie a noastra gratuit. Gasiti  acolo multe lucruri care v-ar putea interesa.
Precizam ca noutatile din aceasta oferta sunt volumele si Grigore Maerean, Chemari la Domnul, vol. VIII,  Pr. I. Sfetcu, Predici si Vamile Vazduhului.
In cazul in care mesajul nostru nu va intereseaza sau va deranjeaza, va rugam sa ne scuzati, eventual sa ne  dati un semn ca sa stergem pentru totdeauna adresa Dvs. din evidentele noastre.
Asadar, avem disponibile urmatoarele lucrari:
Pr. Ioan Sfetcu, Predici, Barda, Editura Cuget Romanesc, 2011, 312 pag., format A4, hartie offset,  numeroase fotografii, coperta policroma, plastifiata, 20 lei;
Parintele Ioan Sfetcu a fost pastorul enoriasilor din Barda mai bine de 40 de ani. A fost un preot vrednic si  constiincios, care si-a facut cu drag si ravna misiunea. A construit biserica in sat, dar si in sufletele  credinciosilor sai. A fost intotdeauna un model pentru confratii din judet, in ceea ce priveste metodele  pastorale folosite. A fost un predicator de elita, recunoscut nu numai de enoriasii sai, cat si de cei din alte  parohii, de preotii mehedinteni si de autoritatile bisericesti. Volumul cuprinde un manunchi de 60 de  predici rostite in duminici si sarbatori, cat si la diferite ocazii de catre regretatul Parinte Ionica Sfetcu.  Cartea este de folos atat pentru preoti, punandu-le la dispozitie un bogat material omiletic, cat si oricarui  crestin dornic sa progreseze in viata duhovniceasca.
Grigore Maerean, Chemari la Domnul. Calea vietii si calea mortii, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2011,  172 pag., format A5, hartie offset, coperta policroma, 12 lei.
Inainte de a-si vedea si volumul al VIII-lea tiparit, Parintele Grigore Maerean a plecat la Domnul. Nu a fost  o plecare obisnuita, ci una de martir. A trecut dincolo prin poarta unei suferinte greu de imaginat, pe care  numai martirii au putut sa o suporte. Cartea cuprinde inca un set de meditatii, eseuri si cuvantari ale  parintelui pe teme diferite, adapate din belsug din Sfanta Scriptura, Sfanta Traditie si experienta proprie  de-o viata. Este un ghid de viata duhovniceasca si o lectura de inalta simtire crestineasca. Speram ca ne va  ajuta Dumnezeu sa-i dam la lumina in curand si volumele IX-X din aceasta carte de suflet a sa, ca o  mangaiere pentru amintirea lui si ca o rugaciune catre Dumnezeu pentru sufletul lui atat de zbuciumat!
Vamile Vazduhului, Malovat, Editura Parohiei Malovat, 2011, 64 pag., format de buzunar, hartie offset,  coperta policroma, 2 lei;
Lucrarea este un crampei din literatura bizantina ajunsa pana la noi prin nenumarate editii, fie manuscrise,  fie tiparite, care circula de cateva secole in spatiul romanesc. In carte este urmarit sufletul in drumul lui de  dupa moarte, trecand prin cele 24 de vami ale vazduhului. Biserica nu a acceptat niciodata oficial aceasta  invatatura privind existenta vamilor, dar avand in vedere extraordinara putere de educatie religios – morala  pe care o are lucrarea, a tolerat-o ca pe o carte buna de citit. In urma lecturii unei asemenea carti, multi  impatimiti sunt hotarati sa se lepede atat de pacate mai mici, cat si de patimi grele, afland ingroziti pe unde  le ajunge sufletul si la ce judecati este supus. Cartea este ca un dus rece pentru orice cititor, ajutandu-l sa  se trezeasca la realitate. In acest sens, as putea spune ca am cunoscut medici – fumatori impatimiti – care  s-au lasat de fumat dupa ce au citit aceasta carte si de atunci au trecut peste 20 de ani si nu s-au mai  apropiat de tutun!

Va urma
Parohia Malovat
Loc. Malovat-Jud. Mehedinti, Romania
Tel.0724.99.80.86
E-mail: stanciulescubarda@gmail.com


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page