Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (995)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* In ciuda multor controverse, Marele Abe, Abraham Lincoln, cel de-al XVI-lea presedinte al Statelor (deloc) Unite ale Americii, este considerat unul dintre cei mai eficienti presedinti pe care l-a avut natiunea Americana. Desi alegerea lui a declansat Razboiul de Secesiune, soldat cu 184.594 morti, nimeni nu-i poate contesta incalculabilele merite legate de abolirea sclaviei, infiintarea partidului Republican si aplicarea unui program de reconstructie, destinat reconcilierii nationale. Marele Abe – apropos, avea 1.95 inaltime - ne-a spus ca "niciodata America nu va fi distrusa din afara - de altii. Daca vom sovai si ne vom pierde libertatea, va fi pentru ca ne-am distrus singuri”. (America will be never destroyed from outside. If we falter and lose our freedom, it will be because we destroyed ourselves).
Tot Marele Abe, intr-un discurs politic tinut la 8 Septembrie 1858, cu doi ani inainte de a ocupa fotoliul presidential, a facut o pertinenta recomandare celor care se autointituleaza “oameni politici”, cand de fapt, intr-o alarmanta majoritate, sunt niste NULE, asta ca sa folosesc un termen decent: “puteti insela o vreme tot poporul; puteti insela mereu o parte a lui; dar nu puteti insela tot timpul tot poporul.” (You can fool all the people some of the time; you can fool some of the people all the time; but you cannot fool all the people all the time).
 Se aude pe toate malurile raurilor si fluviilor lumii? Nu puteti insela tot timpul tot poporul. Totalitatea problemelor ramase in suspensie si nerezolvate, in ciuda promisiunilor electorale, ar putea duce la dizolvarea formei de guvernamant actuale, la dizolvarea Republicii statuata de membrii fondatori ai natiunii americane. Daca cele afirmate de mine va suna rupt de realitate, va rog studiati istoria universala pentru a realiza ca niciun guvern din lume nu si-a pastrat forma sau metodele initiale de guvernare.
 In anul 1787, Alexander Tyler, profesor de istorie scotian, a scris, "O democratie este intotdeauna temporara prin natura ei; simplu, nu poate exista ca o permanenta forma de guvernare si va continua sa existe pana ce alegatorii vor descoperi ca pot vota pentru ei cadouri generoase din trezoreria publica. Din acel moment, majoritatea vor vota pentru candidatii care promit cele mai multe beneficii din trezoreria statului, rezultat care va genera colapsul democratiei generat de politica fiscala nesanatoasa”. (A democracy is always temporary in nature; it simply cannot exist as a permanent form of government. A democracy will continue to exist up until the time that voters discover that they can vote themselves generous gifts from the public treasury. From that moment on, the majority always votes for the candidates who promise the most benefits from the public treasury, with the result that every democracy will finally collapse due to loose fiscal policy).
 Cand avem peste 47 milioane de persoane care primesc food - stamps (cupoane de mancare) si mai avem alte zeci de milioane care apeleaza la ajutoare sociale, cand avem un presedinte care vorbeste permanent de redistribuirea veniturilor, mai pe limba stramoseasca, aplicarea perceptului comunist "fiecaruia dupa nevoi, de la fiecare dupa capacitate”, voturile sunt asigurate de cei care din infantilism politico-economic contribuie la colapsul societatii americane si la alegerea aceluias grup de incompetenti.
Iarasi trebuie sa revin la filosoful American, Ayn Rand, nascuta Alisa Zinovyevna Rosenbaum, intemeietorul sistemului filosofic, cunoscut sub numele de Obiectivism care ne-a spus, ca "oricine isi aroga dreptul de a redistribui bogatia produsa de altii, isi aroga dreptul de a trata fiintele umane la nivel de mobila. (Whoever claims the right to redistribute the wealth produced by others is claiming the right to treat human beings as chattel).
 Cei care au fondat aceasta Republica, au anticipat acest fenomen. Thomas Jefferson a scris, "democratia nu este altceva decat o regula a multimii - mob rule -, in care 51% din populatie priveaza de drepturi, minoritatea de 49%.”
Tot eu trebuie sa amintesc ca in Constitutia originala, senatorii nu erau alesi prin votul popular, iar presedintele era ales de Electoral College. In actualul “politically correct climate", in care alegatorilor le lipsesc ……. foarte multe, suntem pricopsiti cu ceea ce meritam. Noul scandal, generat de Congressman-ul Anthony Weiner, care si-a expus podoaba genitala pe Internet, demonstreaza afirmatiile lui Thomas Paine, ca "domeniul politic a fost monopolizat de cei mai mari ignoranti si cei mai mari sarlatani ai umanitatii”.  Orice minte rationala, si-ar fi prezentat imediat demisia si s-ar fi retras undeva pe Kilimanjaro sau Chiomolunga, Anthony doreste sa ne “serveasca” in continuare, foarte probabil bazat pe faptul ca are “spatele “ asigurat, sotia lui facand parte din echipa lui Hillary Rodham Clinton, familiara cu escapadele lui William Jefferson Blyte Clinton, cunoscut si sub numele de Bill. Cand te gandesti ca acest dereglat personaj si-a propus sa candideze la postul de primar al orasului New-York, cel mai populat oras al Planetei. Intre timp, a demisionat!
In ce ma privese, subscriu la opinia eruditului Nicholas Wishek, care propune reducerea numarului senatorilor si congresmanilor la jumatate, propunere care am facut-o si la nivelul perimetrului national, care are cel mai stufos numar de parlamentari din lume, din nefericire, fara rezultat si fara raspuns. Apropos, in perioada premergatoare admiterii Romaniei la NATO, am adresat 96 memorii ocupantului Biroului Oval. Toate, dar absolut toate, au primit raspuns, acest lucru fiind apanajul unei administratii civilizate !!!
In rest, daca doriti definitia guvernului ideal, va reamintesc cuvintele jurnalistului H.L. Mencken; "Guvernul ideal de la Aristotel incoace, este cel care nu se amesteca in treburile componentilor societatii  si nici nu-si simte deloc prezenta.”
Va las, in speranta ca va regasesc la numarul 996, aflat in standuri si expediat spre dumneavoastra, Miercuri 17 August, 2011. Pana atunci, va doresc pacienta sa suportati……. guvernantilor pe care ati avut neinspiratia de a-i alege.    

A. C. Ton          

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page