Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Minifotbalul românesc se pregateste de turneele finale

21 iunie 2011

Comunicat de presa

Minifotbalul romanesc se pregateste de turneele finale


Minifotbalul romanesc se pregateste de sarbatoare, asa cum se intampla de 5 ani incoace in Romania. La capatul unui an competitional in care peste 25.000 de jucatori legitimati la peste 1.000 de echipe care activeaza in acest moment in 36 de campionate de pe tot cuprinsul tarii si-au disputat cupa si campionatul competitiilor locale, castigatoarele calificandu-se pentru fazele nationale de la Sibiu si de la Timisoara. Astfel, in perioada 23-26 iunie, Federatia de Minifotbal din Romania va organiza la Sibiu cea de-a II-a editie a Cupei Romaniei la Minifotbal, iar in perioada 30 iunie-3 iulie, cel mai important eveniment al minifotbalului romanesc, Turneul National de Minifotbal, editia a V-a, va fi gazduit de Timisoara.

Organizata sub egida Federatiei de Minifotbal din Romania, Cupa Romaniei la Minifotbal va debuta vineri dimineata la Sibiu cu faza grupelor, urmand ca dupa disputarea fazelor eliminatorii, duminica seara sa aiba loc, intr-un cadru festiv, finala care va decide marea castigatoare. Detinatoarea trofeului este echipa Cipricom din Zalau, formatie care reprezinta unul dintre cele mai puternice centre ale minifotbalului din tara noastra.
“Minifotbalul romanesc este pe un continuu trend ascendent, anul competitional 2010-2011 care se va incheia in aceasta vara cu cele doua turnee finale, fiind, fara indoiala, cel mai fructuos din toate punctele de vedere”, ne-a declarat Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania. “Nationala Romaniei de minifotbal a castigat de o maniera categorica primul campionat european organizat la Bratislava, moment in care am inteles ca acest sport a adunat adevarate valori sportive. Tineri si mai putin tineri, amatorii de minifotbal joaca zeci de etape de campionat, fiind dedicati acestui sport chiar daca ploua, ninge sau este canicula, sunt sportivi pasionati, exclusiv amatori, care prin efortul lor, jocul de echipa, dar si prin valorile individuale fac ca meciurile de minifotbal sa fie un real spectacol, fapt demonstrat si de numarul mare de spectatori.”
Anul acesta cele 28 de echipe participante la Cupa Romaniei vor fi impartite in 7 grupe a cate 4, in etapa superioara calificandu-se ocupantele primelor doua pozitii in clasamentele grupelor, precum si primele doua echipe ocupante ale locului trei, cel mai bine clasate. Astfel, anul acesta Cipricom Zalau va avea o misiunea dificila in a-ti pastra titlul adjudecat in editia precedenta de cupa. Pentru acest trofeu se vor mai lupta la Sibiu: RMC 24 Alba-Iulia, FC Coriolan Bacau, Klinker Brasov, Calia Press Bucuresti, Dream Mob Buzau, AS Secpral Cluj-Napoca, Magnolia Craiova, Alfa Team Cristur Deva, IPA Jandarmii Focsani, Ancora Galati, Phoenix Hunedoara, Nera Computers Iasi, Sagetile Albastre Otopeni, Dracii Rosii Medias, CS Dinamo Severin, Fenix Play Piatra Neamt, Inter Oradea, Unirea Teleajen Ploiesti, Ambient Roman, reprezentanta din Satu Mare care se va decide zilele acestea, BarceRoma Sibiu, Univers 2000 Sibiu, Adistal Suceava, Euro Glia Nusfalau Zalau, Steaua Micro 11 Targoviste, Vlad Centrum Tarnaveni si AS WMT Giroc Timisoara.
”Dupa cum se poate observa, este vorba despre formatii care reprezinta judete din intreaga tara, un lucru care spune mult despre succesul pe care il are minifotbalul in Romania, ca un sport care sparge bariere si construieste adevarate poduri de prietenie intre toti minifotbalistii, indiferent din ce colt al tarii ar veni”, a incheiat acelasi Razvan Burleanu.

In prezent Federatia de Minifotbal din Romania este prezenta in 32 de judete ale tarii, in aceasta toamna alte 7 judete noi adaugandu-se pe harta minifotbalului din Romania. Pentru 2012 Federatia isi propune sa angreneze cat mai multe judete din tara in aceasta competitie nationala de minifotbal care se bucura si de sprijinului fostului capitan al echipei nationale, Cristi Chivu si care este destinata exclusiv amatorilor care dupa orele de munca isi fac timp pentru un meci cu prietenii, si care acum au propria lor competitie.
Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati:

E-mail: office@campionateminifotbal.ro , tel.: 0723.16.50.32 sau 0741.799.932
(Razvan Burleanu, Presedinte – Federatia de Minifotbal din Romania)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page