Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

INTOARCEREA IN TRIB, LA HOMO ERECTUS...!De ani de zile, se tot vorbeste, cand mai sonor, cand mai in surdina, despre existenta unei conspiratii mondiale, condusa de o grupare foarte puternica si influenta din care fac parte cei mai bogati oameni ai lumii – lideri politici, “elite” corporatiste si membri ai unor societati secrete –, care actioneaza fara limite nationaliste. Intentia ei este de a prelua total si complet controlul asupra intregii populatii terestre, reducand-o, dramatic, la doar 1 miliard de oameni. Sub numele de Noua Ordine Mondiala (New World Order) s-ar ascunde, asadar, organizatii, institutii si indivizi, grupati intr-o retea intercorelata. Aceasta grupare oculta planetara nu cunoaste limite statale, se afla deasupra legilor tuturor tarilor si controleaza politica, sistemul bancar international, industria, comertul, sistemul de asigurari, traficul de droguri si de arme, lumea medicala etc. Ea nu da nimanui socoteala pentru deciziile pe care le ia si este cea care trage sforile tuturor evenimentelor majore din lume. Ea se ascunde in spatele marilor corporatii si al marilor agentii guvernamentale, pe care le dezvolta si le controleaza, cu scopul bine definit de a domina lumea. In acest context, intr-un articol din revista “Newsweek” (27.09.2010), profesorul Joel Kotkin scrie ca (deja!!!) “Romania se afla in grupul asa-numitelor «state de frontiera», alaturi de Belgia, Cehia, Ungaria, Irlanda sau Marea Britanie”. “La randul ei, Moldova este plasata in zona Noului Imperiu rus. Asa-numitele «legaturi tribale» (in care sunt incluse rasa, etnia si religia) devin in prezent «mult mai importante decat granitele”. “Newsweek” afirma ca a venit timpul sa renuntam la multe dintre notiunile pe care le aveam despre felul in care se organizeaza umanitatea. «Peste tot in lume, o renastere a legaturilor tribale creeaza aliante globale mult mai complexe. Acolo unde, in trecut, diplomatia definea frontierele, astazi istoria, rasa, etnia, religia si cultura impart oamenii in grupari noi, dinamice». «Concepte mai generale - precum ideologia verde, socialista sau capitalismul de piata - pot insufleti elitele cosmopolite, insa, in general, ele nu ii motiveaza pe oameni. In schimb, tribul este pretuit mult mai mult decat orice ideologie universala», sustine autorul, adaugand ca, «desi legaturile tribale sunt la fel de vechi ca si istoria, schimbarile politice si globalizarea amplifica impactul lor». «Granitele acestei lumi noi vor ramane variabile, putand sa se schimbe de-a lungul timpului», iar «unele locuri nu se incadreaza cu usurinta in categorii mari», dar «ceea ce le uneste pe toate sunt legaturile definite de asemanarile dintre ele, nu de geografie».

Profesorul Kotkin afirma ca exista urmatoarea Noua Ordine Mondiala:
1. Noua Hansa : Danemarca, Finlanda, Germania, Olanda, Norvegia, Suedia - o alianta ce aminteste de Liga Hanseatica, statele avand aceleasi radacini germanice; in plus, ele si-au gasit nisa de piata vanzand produse de calitate superioara tarilor dezvoltate, dar si pietelor burgheze din China, Rusia si India; sunt cunoscute pentru sistemele de ajutor social generoase, economii liberale, nivelul ridicat al educatiei si al inovatiilor tehnologice.
2. Zonele de frontiera : Belgia, Cehia, Estonia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia, Marea Britanie; state care cauta sa-si determine pozitia in noua lume tribala, multe dintre ele, incluzand aici Romania si Belgia, sunt un amalgam cultural; pot fi volatile; in trecut, aceste state erau deseori cucerite de armatele vecinilor puternici; in viitor, ele ar putea sa lupte pentru autonomie impotriva zonelor concurente de influenta.
3. Republicile “maslinilor”: Bulgaria, Croatia, Grecia, Italia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Portugalia, Slovenia, Spania; tari cu radacini in antichitatea greaca si romana; aceste regiuni ale maslinului si vinului se afla in urma statelor nordice in majoritatea categoriilor: rata saraciei este aproape dubla, iar utilizarea fortei de munca este mai scazuta cu 10-20% fata de Noua Hansa; aproape toate statele au datorii guvernamentale uriase, comparativ cu tarile din Noua Hansa; au printre cele mai scazute rate ale natalitatii.
4. Orasele-state : Londra, Paris, Singapore, Tel Aviv.
5. Alianta Nord-Americana : Canada, Statele Unite, tari unite de legaturile lor economice, demografice si culturale; cei care vad aceasta regiune in declin se insala, cel putin pentru moment; in America de Nord se afla unele dintre cele mai importante orase din lume, cea mai dezvoltata industrie high-tech, cea mai mare productie agricola.
6. Liberalistii: Chile, Columbia, Costa Rica, Mexic, Peru; tari care sunt portdrapele ale democratiei si capitalismului in America Latina; desi sufera inca din cauza veniturilor mici pe cap de familie si a ratelor mari ale saraciei, aceste tari incearca sa se alature economiilor in plina dezvoltare, precum China; legaturile lor cu SUA vor continua, in ciuda teoriei ca unele dintre ele ar renunta la aceasta; viitorul acestor economii este neclar: se vor orienta mai mult spre economia dominata de stat sau vor urma cararea liberalismului?
7. Republicile bolivariene: Argentina, Bolivia, Cuba, Ecuador, Nicaragua, Venezuela.
8. Statele autonome: Brazilia, Franta, India Mare, Japonia, Coreea de Sud, Elvetia.
9. Imperiul rus: Armenia, Belarus, Moldova, Federatia Rusa, Ucraina; Rusia, care detine resurse naturale numeroase, capacitati stiintifice si tehnice importante si o armata puternica, incearca in prezent sa-si impuna autoritatea in Ucraina, Georgia si Asia Centrala; noul Imperiu rus se bazeaza pe legaturile puternice ale identitatii slave, un grup etnic care reprezinta patru cincimi din populatia de 140 de milioane.
10. Estul Salbatic: Afganistan, Azerbaidjan, Kazahstan, Kirghistan, Pakistan, Tadjikistan.
11. Iranistan: Bahrein, Fasia Gaza, Iran, Irak, Liban si Siria.
12. Regiunea Arabia cea Mare: Egipt, Iordania, Kuwait, teritoriile palestiniene, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Yemen.
13. Noile state otomane: Turcia, Turkmenistan, Uzbekistan.
14. Imperiul Sud-African: Botswana, Lesotho, Namibia, Africa de Sud, Swaziland, Zimbabwe.
15. Africa Sub-Sahariana: Angola, Camerun,RepublicaCentrafricana,Congo-Kinshasa, Etiopia, Ghana, Kenya, Liberia,Malawi, Mali, Mozambic, Nigeria, Senegal, Sierra Leone, Sudan, Tanzania, Togo, Uganda, Zambia.
16. Centura magrebiana: Algeria, Libia, Mauritania, Maroc, Tunisia.
17. Regatul de Mijloc: China, Hong Kong, Taiwan. China ar putea sa nu reuseasca sa depaseasca SUA la PIB in urmatoarele decenii, asa cum a estimat Fondul Monetar International, dar este, fara indoiala, o superputere in plin avant; solidaritatea etnica si spiritul unei superioritati istorice raman remarcabile; nevoia de resurse a Chinei poate fi observata in expansiunea sa economica in Africa, Republicile bolivariene si Estul Salbatic; problemele sale continua sa ramana insa mari: un regim profund autoritaritar, o prapastie tot mai mare intre bogati si saraci, degradarea accentuata a mediului inconjurator, imbatranirea continua a populatiei.
18. Zona “de cauciuc”: Cambodgia, Indonezia, Laos, Malaezia, Filipine, Thailanda, Vietnam.
19. “Tarile norocoase”: Australia, Noua Zeelanda: veniturile pe cap de familie sunt similare cu cele din America de Nord; economiile lor sunt insa mai putin diversificate; imigratia si mostenirea comuna anglo-saxona le leaga, din punct de vedere cultural, de America de Nord si Marea Britanie; China si poate India ar putea deveni principalii lor parteneri comerciali. In mai 2010, intr-un interviu acordat HotNews.ro, Andrew Marshall, cercetator in cadrul Centre for Research on Globalisation, declara: “«Noua Ordine Mondiala» este o expresie retorica folosita deseori pentru a comunica o idee de «guvernare globala» sau de «guvern global». Ideea este ca «Noua Ordine Mondiala» ar reprezenta o transformare totala a sferelor socio-politico-economice intr-un sistem si o structura de guvernare globala. In acest sens, suntem martorii unor apeluri pentru o «Noua Ordine Mondiala», asociate cu incercari de a crea institutii si mecanisme globale noi... Ideea generala este ca perioada statelor-natiune se apropie de sfarsit si ca ele vor fi inlocuite de structuri continentale sau supranationale, asa cum este Uniunea Europeana, si, in final, cu un sistem de guvernare globala. In acest fel, apelurile la o «Noua Ordine Mondiala» tind sa fie apeluri pentru o guvernare globala mai extinsa. In ultima instanta, scopul este puterea. Ce vor cei mai puternici oameni din lume? Mai multa putere. Cand ai atata putere si atata bogatie, exista putine lucruri dupa care tanjesti, in afara de mai multa putere si mai multa bogatie. Asa incat, o «Noua Ordine Mondiala» este din ce in ce mai mult «Ordinea Lor Mondiala».

“Conspiratorii Noii Ordini Mondiale isi realizeaza agenda de lucru orchestrand cu maiestrie emotiile umane si cultivand in special frica. Patrunzand in labirintul incurcat almanevrelorpolitice si corporatiste, descoperim stupefiati o lume a criminalitatii si a abuzurilor de neimaginat impotriva umanitatii. Transpare din ce in ce mai clar ideea ca tradatorii umanitatii – care, dupa modul lor de actiune, nu pot fi numiti «oameni» – au ales sa foloseasca acum alte metode (mascate) de exterminare a populatiei: prin alimentatie (introducand aditivii extrem de nocivi, precum aspartamul, glutamatul de sodiu etc.), prin produsele cosmetice, prin apa fluorurata, prin deseurile toxice, prin hrana iradiata, prin vaccinurile cu mercur si prin alte arme biologice, de fapt, o alta varianta moderna pentru bombele folosite pe vremuri, cu scopul (acelasi) de a distruge mase intregi de oameni. (...) Pe primul loc in agenda de lucru a «elitei» criminale a acestui secol este reducerea drastica a populatiei. (...) Ceea ce oamenii nu stiu este ca moartea lor a inceput odata cu: prima inghititura de apa fluorurata, prima bucata de paine «imbunatatita» cu aditivi, primul vaccin «impotriva epidemiilor», primul chips cu gust de sunca, prima bautura carbogazoasa «care iti racoreste setea de viata». Restul este doar obisnuinta, perpetuata de ignoranta, dezinformare si o publicitate desantata. Oriunde au patruns aceste produse, s-a raspandit boala si a urmat apoi moartea. (...) «Cultura» americana, cu invazia ei de bauturi carbogazoase, cu lanturile ei de restaurante fast-food, cu tigarile si alimentele ei procesate si pline de aditivi toxici, a produs mai multa suferinta si boala in lume decat oricare alta agresiune. Totul se face «legal»! Este mai mult decat legal, este obligatoriu! Orice natiune care refuza sa se alinieze standardelor comerciale ale Organizatiei Mondiale a Comertului (World Trade Organization –WTO) este imediat sanctionata si primeste un embargo comercial, pana cand, neputand face fata presiunilor, cedeaza. Chiar si tentativa unei tari de a interzice pe teritoriul ei folosirea unor aditivi toxici, cum ar fi: aspartamul, uleiurile hidrogenate sau nitratul de sodiu, poate fi considerata o grava incalcare a intelegerilor internationale, care primeaza in fata legilor nationale! Aceasta este «opera» comisiei care supervizeaza Codex Alimentarius si care face legea! (...) Nimic nu este mai simplu decat manipularea populatiei prin publicitate, stiri fabricate si studii contrafacute! Toata gama de produse alimentare, farmaceutice si de intretinere casnica este promovata printr-un sistem agresiv de publicitate, prin care publicul este inselat si convins sa cumpere. Tehnologia avansata este tinuta sub control si folosita in scop malefic de catre unele guverne, prin intermediul misterioaselor contracte, fuziuni si afaceri corporatiste-militaro-industrialo-farmaceutice, facute cu usile inchise. (...) Totusi, au existat oameni de stiinta curajosi, care au semnalat abuzurile criminale impotriva umanitatii, facute de marile corporatii si sprijinite cu buna stiinta de unele state si guverne. Acesti adevarati eroi ai omenirii au avut apoi de-a face, invariabil, cu atragerea concertata a oprobiului public asupra lor. (…) Dr. Russell Blaylock, neurochirurg: «Ei» chiar urmaresc aceasta: In America au votat o lege simultan in mai multe state, conform careia nimeni in afara de medicii nutritionisti nu are voie sa vorbeasca despre alimentatia si despre nutritia corecta. Mai multe state au votat aceasta lege. Aceasta inseamna ca biochimistii si ceilalti medici nu au voie sa vorbeasca despre sanatate?! Este ridicol!” Fragmentele din articolul “Un program monstruos”, transmis mai sus, sunt preluate de pe motorul de cautare “Google” subiectul: “Clubul Bilderberg”. Realitatea este inca mai sumbra decat atat. Eu nu am facut altceva decat sa alatur reductia unor texte trimise de prieteni din lumea larga. Concluzia apartine fiecaruia dintre noi!

In ceea ce ma priveste, cred ca isteria declansata de precipitarea reimpartirii teritorial-administrative a Romaniei isi gaseste singura logica printre randurile de mai sus.

MARIANA CRISTESCU

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page