Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Preasfintia Sa Vasile Bizau, noul episcop greco-catolic de MaramuresIn perioada 8-10 iunie 2011 s-a desfasurat la Blaj Sinodul Episcopilor Bisericii Greco-Catolice, ocazie cu care PS Vasile Bizau a fost ales noul episcop al eparhiei greco-catolice de Maramures. Episcopia a ramas vacanta dupa decesul episcopului Ioan Sisestean pe data de 12 aprilie 2011.
Preasfintitul Vasile Bizau s-a nascut la 14 octombrie 1969 in Dragomiresti, judetul Maramures. S-a pregatit pentru preotie la Seminarul din Baia Mare si apoi la Universitatea Pontificala Gregoriana din Roma.
A fost hirotonit preot la 31 august 1997 si a desfasurat activitati pastorale in diferite parohii. Din anul 1999 este profesor de Teologie la Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii de Nord din Baia Mare.
La 20 iunie 2007 este ales de catre Sinodul Episcopilor Bisericii Romane Unita cu Roma, Greco-Catolica, ca episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore, fiind mai apoi proclamat de Sfantul Parinte Papa Benedict XVI, la 27 octombrie 2007, ca episcop titular de Appiaria.
A fost hirotonit episcop la 16 decembrie 2007 in catedrala Arhiepiscopala din Blaj.
In calitate de Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore a coordonat activitatile acesteia si indeplineste functia de presedinte al Comisiei Sinodale Sociale. A desfasurat, de asemenea, o bogata activitate pastorala in Arhieparhia de Alba Iulia si Fagaras.
Intronizarea ca Episcop eparhial de Maramures, este programata pentru data de 23 iulie a.c. la Baia Mare.

“Alegerea PS Vasile Bizau ca episcop de Maramures a fost primita cu bucurie de greco-catolicii din Romania si din intreaga lume,” a spus Pr. Chris Terhes de la Misiunea “Sf. Ioan Botezatorul” din Tustin, California.
“Alegerea Preasfintiei Sale,” a continuat Pr. Terhes, “are o semnificatie aparte pentru ca pe data de 11 iunie predecesorul sau, episcopul Ioan Sisestean, ar fi implinit 75 de ani. De asemenea, intronizarea Preasfintiei Sale ca episcop de Maramures va fi prima intronizare a unui episcop eparhial greco-catolic in ultimii 9 ani, dupa cea a PS Florentin Crihalmeanu, episcop de Cluj-Gherla, care a avut loc in august 2002.”
“Comunitatea greco-catolica din Tustin, California, se alatura in rugaciune si bucurie fratilor din intreaga Biserica Greco-Catolica si ureaza noului episcop de Maramures ca Spiritul Sfant, pogorat peste Apostoli si Biserica la Rusalii, sa fie mereu cu Dansul pentru a conduce poporul lui Dumnezeu pe calea mantuirii. Intru multi ani Preasfintite Parinte si Domnul sa va binecuvanteze cu un episcopat sfant,” a spus Pr. Terhes.

Misiunea “Sf. Ioan Botezatorul” Tustin, California
www.sfioan.org

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page