Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DACA si CUM si CÂND va reveni Domnul Isus HristosLa aceste intrebari nu se poate raspunde fara de Biblie, ba mai mult, raspunsul la ele este de gasit numai in ea.  Simplificarea intelegerii este de preferat incurcaturilor care ne impotmolesc inainte de clarificare.  Pentru ca revenirea Domnului inseamna si ceea ce numim "SFARSITUL LUMII" sau mai corect "sfarsitul ACESTEI lumi", raspunsul la intrebarile puse este acelasi.
In lumea celor care nu cred in Isus Hristos, exista teoria SFARSITULUI LUMII foarte mult raspandita.  De mirare ca nu e vorba de un sfarsit lent, prin involutie de milioane de ani - cum se pretinde a fi fost inceputul ei prin evolutie - ci unul instantaneu, catastrofal, fara nici o explicatie daca existenta va incepe de la zero alte milioane de ani, ciclic.  Se pare ca Darwin n-a mai avut vreme sa izvodeasca si aceasta prostie.
* Biblic, nu se pune problema "DACA" Domnul Isus va veni sau nu.  Sunt nenumarate afirmatii ca DA, nici macar una ca NU. Amintim una dintre cele mai frumoase fagaduinte in aceasta privinta, pe cea din Evanghelia dupa Ioan 14, 3: "Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine...". "Si iarasi va sa vina", este miezul de foc al Crezului Crestin. Cine crede?
* CUM va reveni Domnul Isus, este de asemenea relatat cu prisosinta in Sfintele Scripturi. Matei 24, 27: "Caci cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus, asa va fi si VENIREA Fiului Omului". Faptele Apostolilor 1, 11: "Acest Isus care s-a inaltat la cer din mijlocul vostru VA VENI IN ACELASI FEL cum L-ati vazut mergand la cer" etc.
* CAND va veni Domnul Isus, este o intrebare legitima fiintei omenesti cautatoare de scapare din situatie de durere si suferinte si moarte. Ucenicii Domnului au pus-o "Si care va fi semnul VENIRII Tale..." Matei 24, 3, iar El nu i-a certat pentru acest lucru ci le-a raspuns impartind acest "CAND" in SEMNE ale veniri Lui si TIMPUL venirii Lui.
SEMNELE venirii Sale, Domnul le-a prezentat cronologic, din ce in ce mai apropiate de venire, pana la iminenta venirii. La intrebarea "CAND", El raspunde exact cu acelasi cuvant "CAND", pentru a nu fi vreo greseala de intelegere ca se refera la altceva. El zice, Matei 24, 33:  "... CAND veti vedea toate aceste lucruri sa stiti ca Fiul Omului este aproape, este chiar la usi".  Cat priveste "TOATE ACESTE LUCRURI", numite SEMNE ale VENIRII Lui, sunt descrise in detaliu, fara putinta de a se face vreo incurcatura pentru cine vrea sa le stie sincer. Astazi oricine la poate constata pana la evidenta din cele ce se petrec pe lume. Desi ucenicii nu I-au cerut, Domnul le-a dat si sfaturi in legatura cu pozitia fata de aceste SEMNE, chiar de la inceputul lor.  Luca 21, 28: "Cand vor incepe sa se intample aceste lucruri sa va uitati in sus si sa va ridicati capetele, pentru ca izbavirea voastra se apropie".
Biblia are un raspuns la "CAND" va veni Domnul Isus chiar si referitor la DATA calendaristica. Ea nu tace cu privire la acest lucru lasandu-ne incurcati. Domnul Insusi zice, Matei 24, 36: "Despre ziua aceea si despre ceasul acela nu stie nimeni, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal".  Cu atat mai mult oamenii nu stiu. Matei 24, 42: ".... pentru ca NU STIÚI in ce zi VA VENI Domnul vostru".
Doua greseli mari se pot face cu privire la "CAND" va veni Domnul Isus.  Una, neluand seama la SEMNELE VENIRII LUI si zicand cu batjocoritorii "Unde este fagduintaVENIRII LUI?  Caci de cand au adormit parintii nostri, toate raman asa cum erau de la inceputul zidirii"  2 Petru 3, 4, si alta, anuntarea datei de calendar, precum "Domnul vine pe 21 Mai 2011", semnata pastor Harold Camping, veste pusa in vazul lumii, sa se sperie, sa creada naiv, sa rada etc. Oricum, nici intr-un fel, nici in altul, "Domnul nu se lasa batjocorit" cum tot Scriptura zice. El a transformat anuntul nebiblic al acestui pastor care ulterior ar fi amanat marele eveniment din 21 Mai (fiindca nu a avut loc), pentru 21 Octombrie 2011, intr-un test. Oamenii sa fie treziti cu privire la acest eveniment pentru raspunsul cu DA, El VINE CURAND, si de asemenea sa fie treziti la realitatea Scripturii ca nimeni nu stie CAND, privitor la data calendaristica.
Sinteza celor de mai sus o face tot Biblia in incheierea ei cu "Iata Eu vin CURAND". La aceasta provocare mantuitoare, partea Domnului este CA VINE si CAND VINE, iar partea omului este sa IL ASTEPTE mereu si "CU DOR", pana va veni.
"Asteptarea cu dor a VENIRII LUI" elimina intrebarea DACA vine sau nu, imbogateste imaginea VENIRII - ACUM" - intr-o marire de nedescris, aseaza pace in nefericita vanzoleala "CAND", prin luarea aminte la SEMNELE ce ne-au fost date si respectarea tainei cu privire la data calendaristica, toate spre binele nostru.

Benone Burtescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page