Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Clipa Profetica"Semnele vremurilor nu le puteti deosebi?"  Matei 16, 3

Si statu Presedintele Statelor Unite de vorba cu Premierul Israelului, vreo doua ore mai mult decat hotarasera prin protocol, amandoi numai, apoi, ca sa vedem si noi si multa lume, mai statura de vorba un pic si in fata noastra. Tot miezul vorbirii a fost doar de o clipa insa, aratand catre anul 1967 spus de unul DA, iar de celalalt NU. Se parea ca totul este terminat. Directii diametral opuse. In vorbire statistica seculara, era dialog intre cel mai mare stat al lumii si unul dintre cele mai mici. DA-ul si NU-ul, in confruntare asa de directa, dar la asa niveluri, dimensionale diferite era de asteptat a fi in favoarea celui mai mare, celui mai tare. N-a fost sa fie asa. Cu diplomatia de rigoare oricaror conventii oficiale specifice lumii moderne, dar brusc, in decurs de cateva zile care au urmat, DA-ul 1967 american a scazut mult din fermitate, iar NU-ul 1967 israelian a crescut mult in acceptarea generala. De ce?
Nu ma ocup eu de probleme politice pentru ca nu ma pricep si nici nu-mi place. Sunt destui "specialisti" in materie. Dar sa vorbesc despre CLIPELE PROFETICE ale OMENIRII, dupa Biblie, chiar ca imi place si cred ca cea amintita a fost una din ele. Profetiile biblice se implinesc asa cum au fost facute, ca vrem sau nu, ca ne place sau nu. Lumea crestina - fractiune importanta in totalitatea lumii - respecta numaratoarea anilor dupa anul profetic, de fapt "clipa profetica" a nasterii Mantuitorului Isus Hristos. Cei care nu cred in Isus Hristos, au schimbat denumirea cu "era noastra", dar nu s-au atins de "Clipa Profetica". Ce altceva inseamna pentru necredinciosi "era noastra", decat acceptarea nemarturisita ca doua mii de ani in urma s-a petrecut ceva foarte important care a facut raspantie in timp.  Erele de mai inainte erau numite dupa "mari mutatii" nedovedite. Dar ce mare mutatie s-a produs in lume in plina constienta istorica cu realitati de netagaduit ca s-a pornit cu numaratoarea anilor de la ea? Implinirea Marei Profetii a nasterii Mantuitorului. Ea a facut DIFERENTA.
Nu ma mira deloc ca chiar acum, in zilele pe care le traim noi recente ca le putem numi luni si saptamani si clipe, oameni de toate credintele si necredintele alearga la Biblie, referind cele ce se intampla la profetiile ei.  "Marii sceptici" sau "nesceptici" in constienta lor, dar oportunisti in a iesi in fata cu "diferenta" lor de opinie spre a deveni "cunoscuti" in public, sunt putini totusi.  Marea majoritate simt ca ceva crucial se intampla si incearca sa inteleaga ce. "Dedesubtul" rabufneste in cutremure, vulcane etc. din adancimi in terminalele lor, de "deasupra" napustirile nu se mai opresc, uragane, tornade devastatoare etc. si prinsi la mijloc oamenii spun "vino Doamne Isuse" sau cu izbanda prin sinele se agata de retorica "Din jale se intrupeaza electra", gandindu-se la refacerea celor materiale si nici vorba de recastigarea celor pierduti care nu au decat sansa primei variante, adica "Vino Doamne Isuse si rascumpara din moarte victimele nevinovate". Lupta cu stihiile. Ce sa se mai intrupeze din jale? Poate doar cateva case pentru cei care au mai ramas. Nu spunem ca e nimic, dar vietile pierdute raman nu in posibilitatile noastre, ci in mana Domnului.
Ne intrebam ce se intampla in Lumea Araba? Pai arabii buni luptatori (in termeni seculari) se confruntau tara cu tara, eventual grupuri de tari cu Israelul sau lumea crestina. Dar ei cu ei? Nu vi se pare ceva ce nu s-a mai intamplat si ca acest lucru s-ar numi "Clipa profetica"?
"... Si Ierusalimul va fi calcat in picioare de neamuri, pana se vor implini vremurile neamurilor".  Luca 21, 24
Israelul, 1947, 1967, Ierusalimul, DA, NU, totul privit dincolo de politic, in PROFETIE, starneste intrebarea:  "S-au implinit vremurile neamurilor"?  Si daca da, ce urmeaza? Constient sau subconstient, Premierul Israelului a mers pana la a spune ca la urma urmei Israelul n-are nevoie de America, iar America, constienta sau subconstienta nu poate parasi Israelul. De ce?  Din strategii omenesti numai? Nu si profetice? Ce urmeaza? Dovedirea puterii, prezentei si controlului divin in istoria popoarelor de azi. Cum?
Oricum, ceea ce stiu sigur, este ca doua mii de ani in urma Domnul Isus a spus "Cand vor incepe sa se intample aceste lucruri, sa va uitati in sus, si sa va ridicati capetele, pentru ca izbavirea voastra se apropie".
Cu aproximatie foarte mica
- au trecut cativa ani peste doua mii de la nasterea Mantuitorului...
- Mai sunt doar cativa pentru implinirea a doua mii de ani de la Rastignirea si Inaltarea Sa....
- Cat va mai fi pana la venirea Lui...?
Si cam atat.
Este frumusetea spirituala a oricarui crestin "deosebirea semnelor vremurilor", "clipele profetice".

Benone Burtescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page