Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Olimpiada de Limba, Comunicare si Literatura Româna

GUVERNUL ROMANIEI

DEPARTAMENTUL PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI


Olimpiada de Limba, Comunicare si Literatura Romana


Marti, 31 mai 2011, a avut loc festivitatea de premiere a participantilor la Olimpiada de Limba, Comunicare si Literatura Romana organizata de catre Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Inspectoratul scolar Judetean Neamt.
La eveniment a fost prezent domnul Tiberiu Popa, consilier in cadrul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni (DRP) care a prezentat mesajul de salut al secretarului de stat pentru romanii de pretutindeni Eugen Tomac si a inmanat premii si volume de literatura romana oferite de catre DRP tuturor participantilor din afara granitelor.
Pe parcursul aceleiasi zile, elevii inscrisi la olimpiada au fost invitati la dezbateri pe teme istorice si culturale ce au fost moderate de catre domnul profesor Gheorghe Branzei, inspector de Limba si Literatura Romana in cadrul I.S.J. Neamt. Totodata, programul olimpiadei a inclus si intrevederi cu reprezentanti de marca ai culturii romane precum Lucian Boia, prof. univ. dr. in cadrul Universitatii Bucuresti si scriitorii Alexandru stefanescu, Alexandru Bantos, Adrian Alui Gheorghe si Vasile Spiridon.
Miercuri, 1 iunie 2011, participantii la Olimpiada de Limba, Comunicare si Literatura Romana au beneficiat de o excursie ale carei obiective principale au fost Manastirile Varatic, Agapia si Neamt, Casa Memoriala a lui Ion Creanga si Cetatea Neamt.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page