Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Bin Laden - Fat Frumos? Personaj de "urâtenie" în profetie? Ce?


Fat Frumos in nici un caz!  Fat Urat in cel mai bun caz!  Personaj de "uratenie" in profetie?  Absolut.
O buna parte dintre oameni, neputand percepe realitatea, sau realitatea odata perceputa fiindu-le neconfortabila, prefera sa traiasca in lumea inchipuirilor, in fabulatii, numite modern pe drept sau pe nedrept conspiratii. Desi pe undeva constienta realitatii este prezenta, placerea de a se refugia intr-o lume de basm, are prioritate. Este un fel de "librarie" in care sectorul "fictiune" ocupa cel putin tot atata spatiu cat restul.
Daca presupunem ca luam in serios partea educativa a unui basm al carui personaj principal Fat Frumos este bin Laden, ar fi un basm nereusit, de doi bani, pentru ca in basmele normale Fat Frumos nu moare niciodata, pe cata vreme bin Laden este mort. Aceasta inseamna ca din punct de vedere fictional nu i se poate atribui decat numele de Fat Urat. Dar sa revenim la realitate.
Este evident ca persoana reala care a fost bin Laden domina stirile lumii de la o vreme incoace, dar nu ca un personaj pozitiv ci negativ, chiar mai mult, dupa cum am citat expresia biblica "uraciune" profetica din "uraciunea pustiirii".
Diferenta dintre marii monstri pe care lumea i-a avut si bin Laden, este ca el a fost un monstru de o "uratenie" apocaliptica. Acest lucru este sustinut de timpul special in care a aparut, timp profetic de incheiere al istoriei lumii si de rolul sau mai monstruos decat al monstrilor clasici, plusul de hidosenie fata de ei fiind si din ingeniozitatea moderna aplicata sub forma celei mai mari nebunii. Desi descendent al lor, este in acelasi timp capetenia lor si ultimul lor produs.
Semnificatia profetica a lichidarii lui ca persoana fizica in contextul personajului ideologic de provenienta diabolica purtator de acelasi nume, ramane sa se dovedeasca in timp, cel mai probabil intr-un timp foarte scurt, pentru ca timpul istoriei in sine este scurt. Putem insa observa profilul lui profetic din momentul in care el a intrat in scena. Pe 11 Septembrie 2001, dupa atacul aerian asupra celor doua turnuri de comert mondial din New York, asupra Pentagonului - creierul apararii militare a planetei si intentia de a preface in cenusa Casa Alba, reprezentanta democratiei tuturor popoarelor, o declaratie profetica de aceleasi dimensiuni trecea de la un om la altul - "niciodata lumea nu va mai fi la fel".  Si n-a mai fost la fel si nici nu va mai fi la fel.
Au fost razboaie mari, mondiale, cu pierderi mult mai de proportii, dar dupa 11 Septembrie 2001 lumea a apucat pe o directie diferita, alta, a intrat in profetiile sfarsitului ei, s-a creat situatia de "asa nu se mai poate", "trebuie facut ceva", cum se zice pe intelesul oricui, "a intrat in linie dreapta" de implinire.
Monstri, nebuni, calai, dictatori etc., au fost din totdeauna. De curand deci, a aparut ceva, mai mult decat cei amintiti, un hibrid luciferic al acestora, adaptat la vremile noastre, a aparut ceea ce numim TERORISTUL - TERORISMUL. Eminescu, in zicerea sa de geniu impartea lumea oamenilor rai in "smintiti si in misei". Ei bine, "teroristul" este mai mult decat smintiti si misei la un loc, este o "uraciune" umana de neinchipuit. Monstri imperiali ai istoriei unor popoare palesc in fata acestui nou produs diabolic.
Portretul acestui personaj profetic al sfarsitului numit "terorist" este greu de facut, greu de descris in cuvinte, pentru ca limbajul nu a fost pregatit pentru asa ceva.
Dar sa nu ne pierdem timpul cu el caci nu-i gasim calificative.
Fara a fi scutit de vreo vina, "uraciunea" lui profetica apartine diavolului, pe care si-o insuseste si o pune in aplicare, ca un model de cea mai abjecta josnicie.
Persoanei lui bin Laden nu i se poate atribui diploma de "pericolul cel mai mare al planetei". Ar insemna ca odata cu moartea lui lumea sa fie fericita. Fara de el insa, ii este mai bine lumii. Avand in vedere cat rau reprezenta, se poate spune ca "chiar si lui ii este mai bine mort decat viu".
Daca cineva nu este de acord cu aceste lucruri spuse despre el, sa-si aminteasca ceea ce Domnul a spus in Evangelie.  Matei 18, 6: "Dar pentru oricine va face sa pacatuiasca pe unul din acesti micuti care cred in Mine, ar fi mai de folos sa i se atarne de gat o piatra mare de moara, SI SA FIE ARUNCAT IN ADANCUL MARII". Din nefericire bin Laden a invatat erorismul, uciderea, nu pe UNUL, ci pe MULTI si cu el s-a implinit deja Evanghelia. A fost aruncat in adancul marii.
In vorbire omeneasca, americanii nu l-au omorat pe bin Laden pentru a se "bucura" de moartea lui, ci pentru a mangaia pe cei in durerile produse de el. La moartea lui Stalin, americanii au transmis un mesaj lumii care a circulat pe toate drumurile pamantului. Erau versetele 4-11 din Isaia 14, care incep cu "iata ca asupritorul nu mai este..." si se incheie cu "stralucirea ta s-a pogorat si ea in locuinta mortilor".
Gandind normal, intelegem ca maestrul ideologic al lui bin Laden este insusi diavolul care intinde crestinismului cea mai perfida capcana folosind aceeasi trimitere scripturistica precum Domnului Isus in pustie - "sta scris", ca "aceluia care te loveste peste obrazul drept sa-i intorci si pe stangul".  Se poate aplica acest "este scris", in cazul bin Laden dupa daramarea turnurilor americane din 11 Septembrie 2001, cu "poftiti domnilor teroristi, mai sunt niste turnuri in Chicago, in Los Angeles, intrati si in ele"?  Desigur, diavolul si-ar rade-n pumni de asa interpretare gresita a Evangheliei, dupa cum s-ar bucura ca odata cu ramasitele lui bin Laden pe fundul marii sa credem ca urmeaza pacea si linistea si fericirea.
De spus inca odata ca "terorismul" este cea mai mare "uraciune" a zilelor de pe urma si ca numai Dumnezeu ii va pune capat si ii va pune curand.

Benone Burtescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page