Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Mesajul secretarului de stat Eugen Tomac - Ziua romanilor de pretutindeni

Dragi romani de pretutindeni,

Pe 30 noiembrie, de ziua Sfantului Andrei, Apostolul si ocrotitorul romanilor, sarbatorim incepand cu anul 2007 „Ziua romanilor de pretutindeni”.

Imi face o deosebita onoare si totodata bucurie ca, in numele Guvernului, al Ministerului Afacerilor Externe si al meu personal, sa va adresez calde felicitari cu ocazia acestei duble sarbatori - a „Zilei romanilor de pretutindeni” si a Sfantului Andrei.

Va felicit pentru contributia deosebita pe care o aduceti la dezvoltarea comunitatilor si a tarilor in care va aflati, precum si la pastrarea si afirmarea identitatii etnice, culturale, lingvistice si religioase a romanilor din afara granitelor. Stiu ca, oriunde v-ati afla, pastrati in suflet esenta neamului romanesc, dar si dorul de tara si de cei dragi de acasa.

Va transmit mult succes in activitatea dumneavoastra si va asigur ca Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni va va fi mereu alaturi. DRRP va continua dialogul cu mediul asociativ romanesc de peste hotare si va derula noi programe si proiecte care sa vina in sprijinul nevoilor si asteptarilor dumneavoastra.

Doresc, de asemenea, sa va felicit si cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, „Ziua Nationala” a Romaniei, ziua in care culorile Tricolorului sunt purtate cu mandrie in sufletul, dar si in casa fiecarui roman.

La multi ani tuturor romanilor!

Eugen Tomac

Secretar de stat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page