Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ARHIEPISCOPUL „AD PERSONAM” GEORGE GUTIU S-A MUTAT ÎN CASA TATALUI CERESC

Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica de Cluj-Gherla
Departamentul pentru imagine si relatii cu mass-media
400001 Cluj-Napoca (CJ), Motilor 26, tel: 0040-264-439018;
fax: 0040-264-431964; mobil: 0729-884889;
E-mail: media.cluj@bru.ro; www.bru.ro; www.catholica.ro

09.05.2011/Cluj-Napoca

ARHIEPISCOPUL „AD PERSONAM” GEORGE GUTIU S-A MUTAT IN CASA TATALUI CERESC  

    Arhiepiscopul ad personam George GUTIU, marturisitor al credintei in inchisorile comuniste si Pastor al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla in perioada 1990-2001, s-a mutat in Casa Tatalui ceresc.
Redam comunicatul transmis cu acest prilej, clerului, persoanelor consacrate si tuturor credinciosilor, de catre Preasfintia Sa Florentin CRIHALMEANU, Episcopul Eparhial de Cluj-Gherla:
Cu tristete si durere in suflet, dar si cu increderea in mila si iubirea lui Dumnezeu, Episcopia Romana Unita cu Roma Greco-Catolica de Cluj-Gherla anunta ca in ziua de 8 mai 2011, Duminica a 3-a dupa Pasti, la orele 23.30, Parintele nostru Arhiepiscopul ad personam George GUTIU, in varsta de 87 de ani, si-a incheiat calatoria pamanteasca, indreptandu-se spre imparatia Tatalui Ceresc.
Decesul a survenit la Clinica Medicala I din Cluj-Napoca, in urma unei insuficiente cardio-respiratorii, consecinta a mai multor afectiuni ce l-au marcat in ultima perioada a vietii, dupa ce vreme indelungata a purtat in trup semnele suferintelor celor aproape 14 ani de detentie in inchisorile comuniste.
Trupul Inalt Preasfintitului George, Episcop de Cluj-Gherla intre anii 1990-2002, va fi depus in Catedrala episcopala „Schimbarea la Fata” din Cluj-Napoca, unde toti cei care doresc ii vor putea aduce un ultim omagiu si prinos de rugaciune si recunostinta.
Sfanta Liturghie si Slujba Inmormantarii vor avea loc joi 12 mai 2011 la orele 11.00 in Catedrala episcopala „Schimbarea la Fata”, fiind oficiate de catre Preafericitul Lucian MURESAN, Arhiepiscopul Major al Bisericii Romane Unita cu Roma, Greco-Catolica, impreuna cu un sobor de arhierei si preoti.
In aceste zile de doliu, clerul, persoanele consacrate si credinciosii Bisericii noastre sunt chemati sa inalte rugaciuni pentru odihna sufletului Parintelui nostru Arhiereu George pentru ca el sa fie primit in comuniunea slujitorilor la Altarul Ceresc alaturi de martirii si marturisitorii Bisericii greco-catolice.
Pilda sa de credinta si fidelitate fata de Biserica Catolica si urmasul Sfantului Petru, Sfantul Parinte Papa, ne sunt fiecaruia dintre noi temelie de traire spirituala si indemn pentru slujirea Bisericii cu mai mult zel apostolic.
Dumnezeu, Parintele indurarilor si  Izvoratorul Vietii, sa-i faca parte cu alesii Sai in bucuria Invierii lui Hristos.
Odihna vesnica da-i-o lui, Doamne!
† Florentin CRIHALMEANU
Episcop Eparhial de Cluj-Gherla
Biroul de presa al Episcopiei de Cluj-Gherla

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page