Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea lui ... Stanley Kramer (987)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus* Indiferent de turnura evenimentelor politice internationale, generate de evenimentele de la Abbottabad-Pakistan si care au generat "lichidarea" lui Ossama Bin Laden, putinele minti rationale, realizeaza ca economia Americana isi continua cursul descendent, lucru care va duce la propulsarea ei in Groapa Marianelor-Toscarora.
Ma surprinde reactia inexistenta a cohortelor si legiunilor de experti, trecuti si pe la Harvard-School of Economics, infiintata inca din 1636 si care asista indiferenti la colapsul economic al Americii. Intr-adevar, parafrazand pe jurnalistul Ben Stein, inteligenta nu este admisa (Intelligence is not allow) sau mai edificator postulatul lui Ambrose Bierce, scriitor si ziarist American, care ne spune ca "in civilizatia noastra si sub forma noastra de guvernamant, inteligenta este asa de inalt onorata, incat nu este luata in considerare. Deci, ferice de cei saraci in duh, ca ale lor vor fi … posturile natiunii.

Spre a va familiariza, Pontifus Maximus a propus cresterea taxelor cu mai mult de 1 trilion de dolari. Bineinteles, se folosesc la maximum eufemismele, banii luati de pe spinarea noastra vor fi numiti "venituri", "fonduri", "necesitati" sau "investitii" si niciodata ceea ce sunt in realitate: banii nostri. Politicieni versati, vor cauta sa convinga masa amorfa de idioti utili – nu le va fi greu- ca tot ceea ce se face, este spre binele nostru, este datoria noastra civica, este pretul pe care trebuie sa-l platim pentru democratie.
 Folosind unu limbaj Orwellian, prin eufemizarea termenilor, politicienii spera sa escamoteze adevarul; si, de ce sa nu recunoastem, reusesc. Adevarul este cu totul altfel; de cand exista aceasta republica, majorarea taxelor nu a generat venituri suplimentare. De fapt, putinii economisti cu "dotare", "ramasi" dupa trecerea in nefiinta a lui Milton Fridman, stiu ca inca din timpul administratiei Calvin Coolidge, reducerea taxelor stimuleaza economia, ceea ce inevitabil produce venituri suplimentare din taxe. Realizez ca taxele trebuiesc platite in limite decente.
Greu de crezut, dar cei familiari cu Cartea Legii-Biblia, stiu ca sistemul de taxe exista de pe timpul legendarului Abraham, personaj venerat in toate religiile - Crestina, Iudaica si Islamica -, care a platit taxe Imparatului Melchizedek.
 Ca sa vedeti cat de "echitabil" este sistemul de taxe American, am sa va prezint o analiza facuta de George Mason University’s Mercatus Center: cei mai bogati americani, procent estimat la 1%, platesc 38% din taxele federale, cei mai putin privilegiati, estimati la 50%, platesc 2,7%, iar peste 25%, care castiga sub 20,000.00 dolari anual, nu platesc taxe! Nu trebuie sa ai dotarea cerebrala a geniului Albert Einstein sa realizezi ca greul este dus de clasa mijlocie, oricum, in curs de desfiintare datorita masurilor luate spre lichidarea ei. Apropos, desi Albert Einstein, a fost una dintre cele mai luminate minti ale umanitatii, nu s-a sfiit sa admita, ca cel mai greu lucru de inteles din lume este impozitul pe venit. (The hardest thing in the world to understand is the income tax.) Pana sa ne lamurim cu sistemul de taxe, sub nasul mesianicului, in Washington, DC, pretul galonului de benzina a depasit granita de 5 dolari.
Pentru neavizati si critici, administratia George W. Bush, la data parasirii Biroului Oval, a lasat pretul galonului la 1,79 dolari!!! De ochii idiotilor utili, care-si vor da votul in corpore pentru Pontifus Maximus, la viitoarele alegeri, s-a constituit o comisie de analizarea companiilor petrolifere. Alta gluma mesianica!!!

Pana la analizarea rezultatelor comisiei, aflata sub jurisdictia Ministrului Justitiei, Eric Holder, apropiat al mesianicului, Exxon a raportat, in primul trimestru al anului 2011, beneficii de 11 miliarde dolari, Chevron, a doua companie ca marime, a raportat beneficii de 5,69 miliarde dolari. Nu trebuie sa fii nici Adam Smith, David Ricardo, John Maynard Keynes, sau alt corifeu al economiei sa realizezi ca ridicarea pretului benzinei a dus la stagnarea economiei Americane si la cresterea preturilor produselor alimentare si nealimentare.
Majoritatea companiilor isi reduc personalul, scotand de pe piata muncii alte milioane de persoane, nevoite sa apeleze la ajutoare sociale, provenite din banii … Chinei. Ca sa intelegeti irationalitatea guvernului federal, in fiecare ora, pentru a functiona la parametrii demni de Bujumbura-Burundi, se imprumuta 188 milioane de dolari!!! Un studiu de ultima ora al Bancii Mondiale ne arata ca, fata de anul trecut, pretul porumbului s-a marit cu 74%, al graului cu 69%, al fasolei cu 36%, al carnii de vita cu 36% etc. Asta fara a va aminti ca toate cheltuielile medicale au crescut vertiginos, iar de la mesianica inscaunare, care a avut loc in fatidica zi de Marti, 20 Ianuarie, 2008, modestul "cost of living", acordat celor care s-au sacrificat pe altarul muncii si alte …. altare, nu se mai acorda.
 Intre timp, cu marinimia unui Nabab, acordam Pakistanului, dupa opinia mea, inamicul numarul 1 al Americii, ajutoare nerambursabile de 3,4 miliarde dolari, iar mai nou Libia primeste ajutoare nerambursabile!?! Unde se va ajunge si ce se urmareste, este previzibil. Asa cum v-am mai scris, Air America a fost preprogramata sa se prabuseasca.
Nu pot incheia acest Stanley, fara a nu aduce un omagiu celor care, dand dovada de un profesionalism iesit din comun, au materializat cu brio "operatiunea Geronimo". Pentru neavizati, acest grup de elita al US Navy, sunt persoane trecute pe la Naval Academy din Annapolis, grupul de operatiuni speciale, unde sub 10% dintre candidati pot face fata testelor si regimului Spartan de antrenament, persoane de o inteligenta rarisima si de un curaj iesit din limitele normalului.
In plus, deloc de neglijat, pot comunica in lexicuri care nu sunt la indemana unui muritor de rand si de care multi dintre noi nici n-au auzit. Spre a pune capat a tot felul de speculatii, va comunic ca informatiile au fost "sustrase" de la Khalid Sheikh Mohammed, creierul diabolic din spatele atentatului din Septembrie 11, 2001 si confirmate de dr. Michael Scheuer, fost angajat al CIA si seful departamentului-unitatii implicate in capturarea lui Osama. Asta, pentru cei care in necunostinta de cauza si victime ale indoctrinarii sistemului comunisto-bolsevic cauta sa politizeze aceasta operatiune, sustinand ca datele, care au dus la localizarea lui Ossama Bin Laden, provin din… Europa Rasariteana.
Operatiunea a fost pregatita cu minutiozitate Japoneza, o cladire similara cu cea care adapostea teroristul numarul 1 al lumii, fiind construita la baza militara din Bagram-Afganistan si a fost "baza" de antrenament al acestui corp de elita al armatei americane. Spre documentarea dumneavoastra., inca din 1929, Japonia a construit in Insula Kyoto un oras din carton, identic cu Pearl Harbor, unde s-au antrenat trupele japoneze pana la fatidica zi de 7 Decembrie 1941, cand atacul s-a produs efectiv.

Asta inseamna profesionalism, domnilor, chiar daca operatiunea va avea implicatii de ordin politic, a fost o operatiune pur militara, fara conotatii politice.
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page