Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

WASHINGTON D.C. Breaking News: Osama bin Laden este mort, dar Jihadul continua

 

Osama bin Laden a fost ucis intr-o operatiune a trupelor speciale SEAL, cu sprijinul agentilor CIA. Americanii au aruncat corpul teroristului in mare, conform traditiei musulmane, dupa ce au efectuat mai multe teste de identificare a cadavrului si au prelevat probe ADN.

In acelasi incident au mai fost ucisi 4 barbati si o femeie. Femeia s-a interpus intre soldatii americani si terorist, ca scut uman. Schimbul de focuri a durat 40 de minute.

„La aproape 10 ani dupa atacurile de la 11 septembrie 2001 impotriva Statelor Unite, creierul teroristilor este mort, iar SUA se afla in posesia corpului sau", a declarat pentru Associated Press, duminica seara, o persoana familiara cu situatia. Oficialii au vorbit presei sub protectia anonimatului, subiectul urmand sa fie dat publicitatii de catre presedintele american.

Presedintele Barack Obama a facut anuntul oficial pe postul national de televiziune, duminica seara, imediat dupa orele 11,00 pm (ora Coastei de Est). El a declarat ca este o zi istorica pentru intreaga omenire. Multimi mari de oameni s-au adunat imediat in fata Casei Albe, pentru a sarbatori evenimentul, cantand "The Star-Spangled Banner" si "We Are the Champions" (NBC News live, la orele 11,30 pm.)
Un inalt oficial american din fortele speciale de combatere a terorismului a declarat aseara (1 mai 2011) ca bin Laden a fost ucis in Pakistan saptamana trecuta, intr-o operatiune care a fost bazata pe informatiile agentiei americane CIA. Oficialii au mai spus ca bin Laden a fost ucis intr-o operatiune de teren, nu de catre o drona Predator, care probabil ar fi ars trupul sau l-ar fi transformat in bucati. Aceasta operatiune speciala a permis fortelor americane sa recupereze cadavrul. Bin Laden a fost ucis de un glont care i-a strapuns ochiul stang.

Oficialii au crezut mult timp ca Osama bin Laden, omul cel mai cautat de pe planeta, se ascundea intr-o regiune muntoasa situata de-a lungul frontierei dintre Pakistan si Afganistan si l-au localizat recent, intr-o cladire din Abbottabad, in care locuia din anul 2006. Orasul Abbottabad este o statiune turistica de lux, situata la 35 mile nord-est de Islamabad.
Este o realizare majora pentru Obama si echipa sa de securitate nationala, care au indeplinit obiectivul exprimat de predecesorul lui Obama la Casa Alba, George W. Bush. George W. Bush dorea sa-l aduca in fata Justitiei, pe creierul atacurilor din 11 septembrie 2001.
Potrivit unor documente publicate de WikiLeaks, al – Qaeda ameninta ca va declansa „iadul nuclear", in Europa, daca bin Laden va fi capturat sau ucis. Afirmatia a fost facuta de Khalid Mohammed, considerat de catre unele surse ca posibil succesor al lui bin Laden.  Khalid Shekh Mohammed a fost arestat in Pakistan, in 2003 si se afla in baza navala americana din Cuba.

Dezvaluirile sunt incluse intr-un set de documente militare clasificate americane, obtinute si publicate de site-ul WikiLeaks. Ele contin informatii despre cei 780 de detinuti incarcerati in decursul timpului, la centrul de detentie de la Guantanamo.

In timpul interogatoriilor de la Guantanamo (Cuba), mai multi teroristi detinuti au dovedit o buna cunoastere a sistemului european de aparare impotriva atacurilor nucleare. Americanii au fost informati cu privire la o serie de posibile atacuri impotriva tarilor occidentale. Potrivit WikiLeaks, unul din capii al-Qaeda, Abu Al-Libi, a declarat ca "e posibil ca reteaua al-Qaeda sa detina bomba atomica".

Surse: NBC News, Associated Press, ABC News, Reuters.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page