Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Cenaclul „Artur Silvestri” - MEDALION LITERAR „NICIODATA TIMPUL NU SE UITA”

Joi, 28 aprilie, orele 17, la Cercul Militar, a avut loc sedinta Cenaclului literar „Artur Silvestri” al Ligii Scriitorilor, filiala Cluj. Sedinta a fost deschisa de prof. Antonia Bodea, presedinta cenaclului care a subliniat scopul sedintei si ordinea de zi. Apoi a dat cuvantul scriitorului Al. Florin Tene care a vorbit pe scurt despre noile aparitii editoriale datorate filialelor Ligii Scriitorilor din Focsani, Iasi, Constanta, Bucuresti si Timisoara. Printre care primul Anuar al Ligii Scriitorilor aparut in colaborare cu filiala Banat.

In cadrul sedintei a avut loc medalionul literar „Niciodata timpul nu uita”, dedicat poetului „patimiri noastre”, de la a carei nastere s-au implinit 130 de ani si 73 de la trecerea lui Octavian Goga in eternitate. La inceput Antonia Bodea a vorbit detailat si analitic despre viata si opera poetului al carui spirit il simtim ori de cate ori vizitam Muzeul din Ciucea. Iulian Patca a adus noutati despre viata lui Octavian Goga, citandu-l pe istoricul Gheorghe Bodea, autorul cartii „Invesnicirea” in care publica elogiul adus Poetului de Ilie Radulescu.Vorbitorul, subliniind faptul ca autorul volumului „Din umbra zidurilor”, care a fost un ziarist incisiv, spunea: „Cand cade Ciucea cade Ardealul”.

In continuare a urmat un recital poetic din poeziile lui Octavian Goga, intitulat „La noi”. Au citit poezii din opera poetului omagiat si din creatiile proprii, scriitorii: Ioan Benche, Raveca Vlasin, Gheorghe Soptirean, Al. Florin Tene si Maria Racoltea.

Inainte de inchiderea sedintei s-au discutat probleme organizatorice privind revista „Agora Literara” si stadiul de lucrulu la „Dictionarul Ligii Scriitorilor Romani”.

Viitoarea sedinta din data de joi, 26 mai a.c., va fi dedicata poetului Lucian Blaga, iar medalionul literar „Cu toate panzele sus” va gazdui pe Ionel Andrasoni, prezentat de Antonia Bodea.

Cenaclul Artur Silvestri

Cluj-Napoca

28 aprilie 2011

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page