Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

George ROCA prezinta: FESTIVALUL ZIUA ROMÂNIEI PE BROADWAY EDITIA A XII-A (1 MAI 2011)

 

 

MIC & Associates si saptamanalul romano-american ZIUA USA organizeaza Festivalul „Ziua Romaniei pe Broadway, eveniment care atrage romanii din America de Nord si de pretutindeni. Festivalul se desfasoara pe Broadway, in districtul financiar din Manhattan. Locuitori din zona metropolitana a New York-ului, turisti, diplomati, oameni de afaceri, lideri ai comunitatii romano-americane si fete bisericesti, precum si alte personalitati, participa la acest eveniment.


In timpul festivalului, inima financiara a orasului New York, de la Wall Street la Fulton si Broad Street, sarbatoreste cultura, istoria si traditiile romanesti. Reprezentanti ai guvernului american si ai primariei orasului New York, impreuna cu omologi romani, participa la ceremonia de deschidere a Festivalului. Numeroase organizatii romanesti si americane isi prezinta si promoveaza produsele si serviciile. Mancaruri si bauturi traditionale romanesti sunt servite. Sunt expuse obiecte de arta populara. Artisti si cunoscuti muzicieni incanta audienta de la cea mai mare intalnire a romanilor din afara granitelor tarii. Seara de inchidere a festivalului gazduieste cina de gala, oferita sponsorilor, de catre organizatori.


Scopurile Festivalului „Ziua Romaniei pe Broadway”:

Promoveaza valorile culturale romanesti cu ajutorul presei scrise, radioului si televiziunii. Promoveaza imaginea companiilor participante, si a sponsorilor (tiparit: brosura, audio-video: radio si televiziune)

Promoveaza pe piata americana produsele si serviciile firmelor romanesti participante. Mediaza negocieri pentru companiile romanesti participante.

Istoricul Festivalului „Ziua Romaniei pe Broadway”:

Festivalul a fost organizat pentru prima data in luna aprilie 2000 de catre Stefan Minovici, fondator si Presedinte al MIC & Associates, companie de consultanta de afaceri de pe Wall Street. De atunci, festivalul a devenit o traditie si a crescut cu fiecare editie fiind difuzat live unei audiente de peste 10 milioane de telespectatori.

Duminica 1 Mai 2011 – A DOUASPREZECEA EDITIE A FESTIVALULUI

MIC & Associates si ZIUA USA va invita sa participati la cea de-a douasprezecea editie a Festivalului „Ziua Romaniei pe Broadway” pe legendara artera newyorkeza.

MIC & Associates impreuna cu Fundatia Culturala “Fratii Minovici” vor organiza cea de-a douasprezecea Duminica, 1 mai, inima financiara a New York-ului va celebra cultura, istoria si traditiile romanesti. Vor fi servite nu numai mancaruri si bauturi romanesti, dar si servicii sau produse ale companiilor romano-americane locale.

Printre invitatii de onoare din acest an se numara Ministrul roman al Mediului, Excelenta Sa, Domnul Laszlo Borbely, reprezentanti ai administratiei locale newyorkeze, impreuna cu omologi romani si lideri ai comunitatii romano-americane. Anul acesta se estimeaza participarea a aproximativ 25.000 de persoane la aceasta manifestare: turisti, romani-americani, oameni de afaceri, oficiali ai bisericii, diplomati sau demnitari locali.

Anul trecut, in luna aprilie, Guvernatorul statului New York, David A. Paterson, a inmanat domnului Stefan Minovici, presedintele MIC & Associates si organizator al festivalului, o proclamatie istorica si fara precedent prin care luna mai a anului 2010 a fost declarata „Luna Traditiilor Romanesti” in intregul statul.

Iata ce ne declara faimoasa cantareata de origine romana Lia Lungu, pezenta la toate festivalurile romanesti de pe Broadway: „Va asteptam la cea mai prestigioasa manifestare de acest gen dinafara granitelor tarii. Pentru o zi, vestitul Broadway, va vibra romaneste. Pentru o zi vom fi mai aproape, dincolo de distantele care ne despart. Pentru o zi peste jumatate de milion de oameni din intreaga lume – localnici, vizitatori ai marii metroplole, telespectatori – se vor delecta cu festivalul nostru. Pentru o zi... NEW YORK va fi ROMANIA!”

Programul festivalului:

11:00–11:45

Deschiderea oficiala a Festivalului – Mihaela Serban, moderatoarea festivalului, va face un scurt istoric al manifestarii si va prezenta participantii si sponsorii din acest an. Dansuri populare excutate de grupa mare de copii a ansamblului „Banatul” din Queens.

11:45–12:15

Dansuri populare: ansamblul „Trei Scaune” din Judetul Covasna.

12:15–12:30

Recital de muzica popular sustinut de Lia Lungu si Marius Moldovean.

12:30–13:00

Dansuri populare executate de grupurile de copii mici si mijlocii ale ansamblului “Banatul” din Queens

13:00–13:30

· Mesajul de bun venit al lui Stefan Minovici, fondator si organizator al Festivalului Ziua Romaniei pe Broadway.

· Mesajul Primarului orasului New York, Michael R. Bloomberg.

· Mesajul Ministrului Mediului si Padurilor din Romania, Excelenta Sa Laszlo Borbely.

· Mesajul Ambasadorului Romaniei la Natiunile Unite, Excelenta Sa Simona Miculescu.

· Mesajul Consulului General al Romaniei la New York, domnul Marian Parjol.

13:30–14:00

Concert Pop-Opera: Romeo & Julia Saleno.

14:00–14:30

Teatru scurt: „O trecut si asta” – Povestea lui Tudor Badea.

14:30–15:00

Recital Muzica Pop: Duo International (Mirela si Nicky).

15:00–15:30
Recital Muzica Populara: Natalia Sandu si Mihai Donca

15:30–16:00

Dansuri populare: ansamblul „Trei Scaune” din judetul Covasna.

16:00–17:00

Recital Lia Lungu, Duo International si Ani Stanciu

17:00–17:30

Concert Pop-Opera: Romeo & Julia Saleno

17:30–18:00

Inchiderea Festivalului.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica programul pe perioada festivalului. Intre momentele artistice prezentate mai sus vor avea loc tombole si concursuri organizate de sponsori.

Contact

New York

Cristina Minovici

45 Broadway, Suite 2230, New York,

NY 10006

Tel: (212) 668-0300

Fax: (212) 668-1791

E-mail: cminovici"mic-associates.com

Bucharest, Romania

Octavian Albu
Tel: (+40)722 530 542
E-mail: info"mic-associates.com


Marketing & PR
Tonic Agency
Tel: (+40) 722-530542
Fax: (+40) 21-3269012
E-mail: office"tonicagency.com

---------------------------

A consemnat,

George ROCA

Rexlibris Media Group

27 aprilie 2011

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page