Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Participarea secretarului de stat pentru românii de pretutindeni la Simpozionul Uniunii Regionale a Românilor din Transcarpatia

Secretarul de stat al Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni (DRP), domnul Eugen Tomac a luat parte sambata, 30 aprilie a.c., la cel de-al X-lea Simpozion International organizat de catre Uniunea Regionala a Romanilor din Transcarpatia (URRT) „Dacia”. Evenimentul, realizat cu sprijinul DRP s-a desfasurat in localitatea Apsa de Jos si a fost organizat cu prilejul aniversarii celor 10 ani de activitate ai URRT „Dacia”. Din partea autoritatilor romane au fost prezenti la manifestare domnul Titus Corlatean, presedintele Comisiei pentru politica externa din Senatul Romaniei, domnii senatori Gheorghe Mihai Barlea si Valeriu Marian, domnul Mircea Irimescu, deputat, domnul Cornel Ionescu, ambasadorul Romaniei in Ucraina si doamna Tatiana Popa, consul general al Romaniei la Cernauti.

De asemenea, la lucrarile simpozionului au luat parte domnul Ion Popescu, deputat roman in Rada Suprema a Ucrainei, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale care au salutat oportunitatea desfasurarii evenimentului. Actiunea a reunit numerosi reprezentanti ai comunitatii romanesti din Ucraina,  cadre didactice, jurnalisti romani din statul vecin, lideri ai asociatiilor romanesti din regiunea Cernauti, Transcarpatia si Crimeea.

In alocutiunea sa, domnul secretar de stat Eugen Tomac a apreciat prezenta parlamentarilor romani la acest eveniment drept o reiterare a interesului pe care statul roman il manifesta fata de comunitatea romaneasca din Ucraina, dar si o expresie a disponibilitatii pentru colaborare cu autoritatile ucrainene.  Domnia sa a mai precizat necesitatea continuarii acestui tip de activitati care au drept rol conservarea patrimoniului cultural existent si mentinerea unei legaturi neintrerupte a membrilor comunitatii romanesti cu trecutul lor. Cu acest prilej, DRP a donat reprezentantilor mediului asociativ romanesc din regiune volume de literatura romana si materiale didactice.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page