Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

“Roaga-te aici si acum!” - un pastor din Arizona ofera servicii de închinare pe marginea soselei

De multe ori ne-am gandit ca pentru a ne ruga si inchina lui Dumnezeu este necesar sa mergem la o anumita biserica sau intr-un anumit loc unde se desfasoara servicii divine de inchinare. Nimic mai fals! De curand am avut ocazia sa citesc despre un mod inedit de a oferi oamenilor ocazia de a se ruga lui Dumnezeu.

Este vorba despre un pastor, pe nume Roger Couillard, din Surprise, Arizona, care s-a gandit sa vina in intampinarea omului grabit si lipsit de timp in a mai cauta pe Dumnezeu. Mai precis, Roger Couillard si-a demarat lucrarea de pastorire a sufletelor prin a plasa o pancarta pe care scrie „Te poti ruga aici si acum!” pe masina sa parcata in fiecare zi de luni, marti si vineri intre orele 10:00 – 13:30 la marginea drumului in vecinatatea unei intersectii principale din localitatea El Mirage. Am putea spune ca acest pastor a ales o modalitate neasteptata de a-si pierde timpul pe marginea soselei.

Dar lucrurile nu stau asa, fiindca intrebat despre rezultatele pe care le-a obtinut, el a declarat: „Multe persoane sunt doritoare sa se opreasca sa se roage, deoarece au diferite nevoi urgente, iar bisericile nu sunt totdeauna deschise pentru a-i primi.”

Cel mai adesea persoanele interesate de rugaciune doresc sa obtina calauzire pentru probleme legate de locul de munca, familie sau diferite chestiuni de ordin spiritual la care nu gasesc raspuns. 

Pastorul Couillard a ales acest mijloc de a a-si ajuta semenii tocmai fiindca exista o multime de cazuri urgente, care nu necesita amanare. De aceea, celor doritori el le ofera cate o brosura intitulata „Care este identitatea mea in Isus Hristos”, ce cuprinde si informatii de contact pentru cei ce doresc sa-l contacteze pe pastor si in alte ocazii.

Citind aceasta relatare si urmarind materialul video atasat, m-am gandit cum ar fi ca un preot sau un pastor din Romania sa incerce o astfel de metoda. Poate nimeni nu i-ar da atentie. Poate ar fi considerat un excentric sau o persoana cu „probleme”, fiindca asa este specificul nostru in a evalua acele lucruri pe care nu le cunoastem si ni se par bizare.

Oricum, chiar si in Statele Unite o astfel de abordare a fost cu totul inedita, fiindca in loc sa mai stea sa astepte ca oamenii sa vina in casa de rugaciune, acest slujitor bisericesc a ales sa iasa in intampinarea celor ce au nevoie, acolo unde acestia se gasesc. Nu citim in Evanghelii ca Domnul Hristos mergea prin toate cetatile si satele din Galilea, Iudeea si Samaria, vorbind cu toti cei interesati? Sau ca El discuta cu oricine era doritor indiferent de locul unde s-ar fi aflat? Fantana de la marginea cetatii nu era un loc nepotrivit, rascrucea de drumuri nu era lasata la o parte, piata publica nu era neglijata, astfel ca in orice loc posibil Domnul Hristos cauta sa vina in ajutorul oamenilor acolo unde se aflau ei.

Prea mult s-a batut moneda pe o religie care ii strange pe credinciosi in casele de rugaciune, in timp ce ogorul lumii zace in paragina si neglijat de toti asa-zisii lucratori. Fenomenul diminuarii frecventarii bisericilor si adunarilor va deveni tot mai accentuat, indiferent ca ne place acest lucru sau nu. Modelul de inchinare se schimba de la o epoca la alta, insa cine este dispus sa tina cont de acest lucru? De ce sa ne fie teama sa spargem tiparele ce nu mai functioneaza? De ce sa ramanem inchistati in scheme care nu mai sunt de actualitate?

Inchinarea la colt de strada nu este ceva nou, fiind un lucru cunoscut in vechime. Folosirea Internet-ului pentru a-i conduce pe oameni la Dumnezeu nu ar trebui sa ne socheze, fiindca avem un contact mai profund decat intr-o adunare publica in care individul devine doar un obiect topit in multime. Vanitatea omeneasca se hraneste cu tot ce este senzational si are o nuanta de popularitate, dar cand este vorba de a face o lucrare cu un suflet de fiecare data, mai toti „lucratorii platiti” se dau la o parte.

Prin urmare, as dori ca exemplul lui Roger Couillard sa fie urmat si de altii dintre cei care apartin breslei „pastorilor de suflete”. Cu siguranta ca atunci religia ar deveni mult mai practica si mai apropiata de nevoile reale ale oamenilor, fiindca adevarata sfintenie are nevoie doar de persoane care sunt capabile sa aduca puritatea Cuvantului in viata de zi cu zi. Felicitari pastorului Roger Couillard si fie ca exemplul sau sa ne dea de gandit!

Octavian Lupu

www.confluente.ro

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page