Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (985)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Doresc a incepe prin a va familiariza cu legea lui Thumb-The Law of Thumb, care ne spune ca cineva care gandeste logic este in total contrast cu lumea reala. Cu alte cuvinte si pentru mine nu mai constituie de multa vreme un secret, traim intr-o lume in care logica a devenit o eterna necunoscuta, un termen regasit in lexicurile universale insa totalmente lipsit de conotatii aplicative.

Respectand cu strictete un alt postulat cerebral, rod al cunoscutului autor A.N. Onymous, care ne spune ca 90% din cei care-si schimba parerea sunt din nou eronati (nine out of ten people who change their minds are wrong the second time too), pentru a nu fi eronat, raman strict la parerea initiala ca America, pana la nesansa de a-l avea pe Pontifus Maximus ocupant al Biroului Oval, a functionat ca un avion de ultima generatie, trecut pe pilot automat; n-a contat ca in carlinga s-a aflat Mike Jeager, considerat pilotul numarul 1 al aviatiei Statelor Unite, omul care a "spart” bariera sunetului, sau un copil de varsta prescolara, avionul-sistemul a functionat impecabil. Asta, asa cum am statuat anterior, Statele Unite ale Americii, au fost singura tara din lume care nu s-a distins prin dotare tehnica sau umana, ci, in exclusivitate, prin atitudine de invingator. A invinge nu a fost o notiune cu caracter aleatoriu; a invinge, in conceptia Americana, inseamna a fi o permanenta a activitatii, a competitiei, a fi un obicei, o deprindere curenta, locul al doilea fiind considerat ca apartine celor invinsi.

Din nefericire, in carlinga Americii s-a instalat guvernul, iar avionul de ultima generatie, numit USA, arata acum ca un avion Farman biplan, care a pierdut un motor, iar cel existent fumega. Greu de crezut pentru marea majoritate a locuitorilor planetei, dar nimic nu mai poate fi salvat, Air America este preprogramat sa se prabuseasca. Mai repede decat s-ar putea crede Air America, considerat ultimul tip de ultima generatie va arata ca Japonia dupa tsunami sau ca Haiti dupa…. nimic, starea actuala fiind de o normalitate revoltatoare. Jenantul situatiei este ca nimeni din actuala administratie nu pare afectat de starea jalnica in care a ajuns America, Pontifus Maximus, senatorul Harry Reid si nici noul leader al minoritatii democrate din Congress, Cruella De Vil – a se citi, Nancy Pelosi- n-au nici cea mai mica reactie. In plus, pareri competente spun ca in maximum 10 ani, America va deveni o tara specifica lumii a treia. Cu tot respectul pentru parerile emise, cred ca sunt eronate; America este deja o tara de lumea III-a. Este suficient un simplu periplu in Sudul Californiei, candva cea mai prospera si conservativa zona a Americii, ca sa va convingeti de veridicitatea afirmatiilor mele. Imaginile pe care o sa le vedeti, foarte probabil nu reamintesc de Somalia, dar sunt specifice tarilor situate in sudul lui Rio Grande!!!

Ce personaj, in deplinatatea facultatilor mintale, propune pentru anul 2011 un buget de 3,8 trilioane dolari, cand veniturile preconizate se cifreaza la 2,2 miliarde dolari, suma de 1,6 trilioane deficit fiind cea mai mare inregistrata in istoria Statelor Unite.

In timp ce se cauta surse suplimentare de a acoperi deficitul, 50% dintre americani nu platesc taxe, iar multi delicventi de la plata taxelor, trebuiesc cautati la nivelul administratiei. A se vedea Ministrul Trezoreriei, Timothy Geithner, care are in subordine Internal Revenue Service, care nu si-a platit anumite taxe, Eric Holder, Ministrul Justitiei, care si-a platit taxele restante numai la interventia presei, Hilda Solis, Ministrul Muncii, al carei sot are taxe restante de 16 ani. A ramas pentru mine o eterna necunoscuta si faptul ca Jeffrey Imlet, prieten al presedintelui si conducatorul corporatiei General Electric, a fost scutit de taxe, pentru suma de 14,3 miliarde dolari, profitul corporatiei.

Intre timp, cel mai privilegiat personaj al planetei isi permite excursii de lux la Martha Vineyard, Costa del Sol or Vail, asta dupa ce are toate cheltuielile acoperite, inclusiv un conac gratuit situat pe 1600 Pennsylvania Avenue, Washington D.C. Pana la urma, se va apela tot la China, dispusa sa ne cumpere in totalitate.

Si o ultima nota de sfidare, adusa americanului de rand cat si celor 45 milioane de americani care traiesc la limita saraciei, Pontifus Maximus si-a inceput campania electorala. La San Francisco, pentru a avea acces la mesianicul discurs, a trebuit platita suma de 37.782 dolari. Intr-adevar, America a fost preprogramata spre autodistrugere, cu Pontifus Maximus in carlinga si dupa alegerile din 2012. Pacat, mare pacat!!!

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page