Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

COMEMORAREA ZILEI DE 27 MARTIE - UNIREA BASARABIEI CU TARA , IN TUSTIN, CALIFORNIA

Rezolutia Adunarii Comemorative a romanilor din California

In cadrul Adunarii romanilor din California pentru comemorarea zilei de 27 Martie 1918, participantii au subliniat importanta evenimentului de acum 93 de ani si au mentionat cu durere ca si Bucovina de Nord a suferit consecintele ocupatiei sovietice, fiind al doilea teritoriu care la 28 Noiembrie 1918 a cerut alipirea la trupul tarii continuind procesul Intregirii.
S-a propus ca in cadrul complexului Memorialului Patimilor Romanesti sa fie inclusa o placa de bronz de statura unui om care sa reproduca Actul Unirii votat de Sfatul Tarii la 27 Martie 1918 precum si numele celor 86 de romani basarabeni care l-au semnat.

Consiliul Mondial Roman a decis sa coordoneze actiunea de colectare de fonduri publice si sa realizeze aceasta placa ce urmeaza sa marcheze pentru inceput locul viitorului complex al Memorialului Patimilor Romanesti, iar apoi sa fie inclusa in monument.

Domnul Mircea Popescu s-a angajat sa depuna 1.000 $ pentru primii 1.000 $ colectati din donatii, iar domnul Nicu Popa va depune 5.000 $ pentru urmatorii 5.000 $ colectati din donatii.

In incheierea Adunarii Comemorative, dl. Dwight Luchian, directorul Revistei Clipa a dat citire Memorandumului pentru Reintregire care a fost aprobat de participanti.

Cu aceasta ocazie, s-a cerut ca acest Memorandum aprobat in mai multe adunari ale comunitatilor romanesti din intreaga lume sa fie trimis reprezentantilor parlamentari ai romanilor de pretutindeni pentru ca grupul unit al acestora sa-l prezinte ca Declaratie Politica in cele doua camere ale Parlamentului Romaniei, precum si Presedintiei Romaniei.

Adunarea Comemorativa a romanilor din California
27 martie 2011

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page