Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOS

Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada

„Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios” (Ioan 20:27).

„Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie” (Evrei 11:1-2).

„Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi” (Rom. 5:6).

(Continuare din editia precedenta)

Cati se vor mantui?

Cati se vor mantui si vor ajunge in Rai, adica in imparatia lui Dumnezeu, Domnul Iisus reveleaza omenirii prin Scripturile care spun: „Si I-a zis cineva: Doamne, putini sunt, oare, cei ce se mantuiesc? Iar El le-a zis: Siliti-va sa intrati prin poarta cea stramta, ca multi, zic voua, vor cauta sa intre si nu vor putea” (Luca 13:23-24). Iar despre poarta cea stramta si calea cea ingusta, care duce la viata vesnica in aceasta lume, Iisus descopera, indemnand si zicand: „Intrati prin poarta cea stramta, ca larga este poarta si lata este calea care duce la pieire si multi sunt cei care o afla. Si stramta este poarta si ingusta este calea care duce la viata si putini sunt care o afla” (Matei 7:13-14). 

Intr-adevar, Poarta este stramta si Calea este ingusta spre lumea Credintei in acest Univers, pentru ca necredinciosii cu proorocii mincinosi au stramtat-o si au ingustat-o cu tot felul de persecutii si inselari, dupa cum Domnul ne previne, zicand: „Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinauntru sunt lupi rapitori” (Matei 7:15). Iar in alta parte Domnul zice: „Luati aminte sa nu va fure mintile cineva cu filozofia si cu desarta inselaciune din predania omeneasca, dupa intelesurile cele slabe ale lumii si nu dupa Hristos” (Col. 2:8). Iar pentru a nu rataci Calea spre imparatia lui Dumnezeu, Iisus Hristos se prezinta, cu adevarat, pe Sine lumii intregi, zicand: „Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine” (Ioan 14:6). Deci, stimate cititorule, ferice de aceia ce vor lua in aceasta viata calea „Nasterii din Nou” prin lucrarea Duhului Sfant si vor implini in viata lor urmarea lui Hristos si nu vor intra pe poarta cea larga si calea cea lata, care duce la pieire, pentru ca vor putea auzi la judecata de apoi, sentinta Domnului: „Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mosteniti imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii” (Matei 25:34), pentru ca ei au primit invatatura Domnului de a intra pe „poarta cea stramta” si „calea cea ingusta”, care „duce la viata” (cf. Matei 7:14).

Iar despre faptul „ca larga este poarta si lata este calea care duce la pieire si multi sunt cei care o afla”, putem vedea in viata noastra de zi cu zi ca, intr-adevar, „larga este poarta si lata este calea”, care „duce la pieire si multi sunt cei care o afla” si merg pe ea in zilele secolului in care traim, fara nici o persecutie crestina sau probleme de viata.  Si nefericiti vor fi aceia ce nu vor lua in aceasta viata intrarea pe poarta cea stramta si calea cea ingusta, care duce la viata pe drumul sfant al „Nasterii din Nou”, prin lucrarile Duhului Sfant in urmarea lui Hristos Iisus pe calea Credintei, pentru ca nu vor putea auzi sentinta fericirii la judecata de apoi: „Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mosteniti imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii” (Matei 25:34), ci Sentinta nefericirii vesnice si a durerii, care zice: „Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui” (Matei 25:41), pentru ca ei in aceasta viata au intrat pe „poarta cea larga” si pe „calea cea lata”, care a „dus la pieire” (cf. Matei 7:13).

Si acum, stimate cititorule, la sfarsit, Ii multumesc lui Dumnezeu care ne-a purtat prin Sfintele Scripturi salvatoare ale vorbirii Sale, si iti multumesc si tie ca am calatorit impreuna prin Scripturi in lumea necredintei si in lumea Credintei, cu pazirea poruncii „Marelui Dumnezeu si Mantuitor al nostru Iisus Hristos, Care S-a dat pe Sine pentru noi, ca sa ne izbaveasca de toata faradelegea si sa-si curateasca Lui popor ales, ravnitor de fapte bune” (Tit 2:13-14), sa „Nu fim necredinciosi, ci credinciosi” pentru ca „Fericiti sunt cei ce n-au vazut si au crezut!” (cf. Ioan 20:27-29), si te rog sa mai primesti indemnul pe drumul „Nasterii din Nou”, revelat de Milostivul Dumnezeu, prin Scripturile Apocalipsei, in care Dumnezeu se prezinta omenirii, zicand: „Eu sunt Alfa si Omega, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Atottiitorul” (Apoc. 1:8). „Si iar mi-a zis: Facutu-s-a! Eu sunt Alfa si Omega, inceputul si sfarsitul. Celui ce inseteaza ii voi da sa bea, in dar, din izvorul apei vietii” (Apoc 21:6). „Eu sunt Alfa si Omega, cel dintai si cel de pe urma, inceputul si sfarsitul” (Apoc 22:13). „Si Duhul si mireasa zic: Vino. Si cel ce aude sa zica: Vino. si cel insetat sa vina, cel ce doreste sa ia in dar apa vietii” (Apoc. 22:17) „Cel ce marturiseste acestea zice: Da, vin curand. Amin! Vino, Doamne Iisuse!” (Apoc. 22:20). Pentru ca Iisus Domnul ne asigura de implinerea cuvintelor Lui, zicand: „Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. (Matei 24:35; Marcu 13:31, Luca 21:33).

Iar daca vrei „sa gusti si sa vezi ce bun este Domnul” (cf. 1 Petru 2:3), porneste pe drumul sfant al Pocaintei, rugandu-te, zicand: „Da, cred, Doamne Iisuse si marturisesc in Taina Pocaintei ca Tu esti cu adevarat Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui Viu, Care ai venit in lume sa mantuiesti pe cei pacatosi, dintre care cel dintai sunt eu, si primeste-mi lacrimile pocaintei si ma „Naste din Nou” in lucrarea Duhului Sfant, spre marirea numelui Tau si mantuirea sufleteasca, si vei primi dezlegarea pacatelor, devenind un „Om Nou” si te vei impartasi cu Sfantul Trup si Sange al Domnului Iisus Hristos la Sfanta Liturghie, si vei auzi glasul tainic al lui Iisus: „Iata ca te-ai facut sanatos. De acum sa nu mai pacatuiesti” (Ioan 5:14) si iti va spune: „Credinta ta te-a mantuit; mergi in pace” (Luca 7:50). Amin. „Slavit sa fie Domnul!” (Psalmul 69:5). Amin.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page