Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

SOCIETATEA CULTURAL-PATRIOTICA " AVRAM IANCU” DIN ROMÂNIA


 STR. NASAUD NR. 2.  
CLUJ  NAPOCA
TEL/Fax: 0264 412 100 Mobil: 0741 166 049
E-mail: saicluj@yahoo.com
                  
Comunicat

    Prin toata activitatea noastra ca asociatie culturala, am militat pentru respectarea si apararea legilor Romaniei, pentru apararea suveranitatii nationale, si a integritatii teritoriale pentru apararea si promovarea drepturilor proprietatilor fundamentale ale omului  in lumina si spiritul legislatiei europene,  in vigoare.
    Ne straduim de aproape 20 de ani sa cultivam si sa raspandim in randul romanilor, ca societate a motilor si a simpatizantilor acestora, ideologia promovata  de inaintasii nostri al caror l-a constituit personalitatea ilustrului Avram Iancu.
    Cu mijloacele modeste ale asociatiei noastre nationale am fost si vom fi mereu alaturi de toti cei care au puterea sa decida imbunatatirea calitatii vietii romanilor .
    Acesta era si ultimul dor al Craisorului Iancu ,,de a-si vedea natiunea sa fericita’’, caci vorbele soptite de Horea si Iancu noi le auzim si azi peste Detunatele Apusenilor, calatorind in timp, din generatie in generatie, vorbe clare, aspre, singuratice, in slava lor.
    Azi, 15 martie 2011, am aflat cu stupoare de la televizor ca ,,Avram Iancu a fost spanzurat ‘’ la Miercurea Ciuc, in piata publica.
    Nimeni nu va putea sterge memoria Craisorului Avram Iancu, iubit de moti si respectat de toti romanii, ba chiar si de unii unguri care au citit in el dorul de dreptate si libertate pentru toate popoarele asuprite.
    Societatea Cultural Patriotica ,,Avram Iancu’’ din Romania cu sediul in Cluj Napoca, avand filiale in marile orase ale tarii si in cele mai importante localitati ale Muntilor Apuseni, protesteaza cu vehementa impotriva actiunilor criminale ale extremistilor maghiari din Transilvania care au avut loc azi 15 martie 2011, cand individul Csibi Barna, unul dintre liderii gruparii extremiste ,,Garda Secuiasca’’ si functionar public in cadrul Directiei de Finante Publice Harghita, a organizat un spectacol in care o papusa din paie, cu chipul lui Avram Iancu, a fost,, judecata’’ si ,,condamnata la moarte’’, prin ,,spanzurare’’, de catre un ,,tribunal’’, sub acuzatiile de crima si genocid impotriva umanitatii.   (Click Aici pentru detalii si sursa): http://www.antena3.ro/romania/papusa-ce-il-reprezinta-pe-avram-iancu-spanzurata-la-mircurea-ciuc-120663.html
    Prin acest act reprobabil, de o miselie nemaipomenita, iredentismul maghiar a atins punctul culminant al actiunilor sale dusmanoase la adresa romanilor, pe care le promoveaza cu asiduitate din 1990 si pana in prezent.
     Dupa ce le- au ridicat statui, in Ardeal, unor criminali de razboi unguri(vezi cazul Wass Albert), dupa ce au reamplasat la Arad Monumentul celor 13 Generali vinovati de genocide contra romanilor la 1848-1849, dupa ce au depus coroane de doliu cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, au ajuns sa puna in spanzuratoare pe eroul nostru national, Sfant al neamului romanesc, Avram Iancu.
    Aceste actiuni provocatoare si vadit dusmanoase la adresa noastra, a romanilor, in propria noastra tara, trebuie sa primeasca o replica pe masura.
    Ne adresam institutilor nationale de specialitate ale Romaniei sa se autosesizeze in legatura cu acest fapt amintit si sa faca demersurile necesare pentru pedepsirea severa a celor vinovati.  
    Reamintim  Presedintelui Romaniei si Primului Ministru al Guvernului Roman, ca poporul roman, asteapta explicatii directe de la Domniile lor, in legatura cu astfel de manifestari iredentiste maghiare.
    Ii rugam, pe acestia, sa ne dea o explicatie si in legatura cu intonarea imnului statului ungar  inaintea imnului Romaniei cu ocazia Congresului UDMR ce a avut loc recent la Oradea.
    Ii rugam pe toti romanii cu dragoste de neam si tara sa fie alaturi de noi si in continuare si sa ne intalnim in gandul cel bun la Vidra si Campeni, la Detunate ori  pe Muntele Gaina, la Abrud si la Tebea, peste tot unde motii isi dau intalnire cu istoria.
    
                        Conducerea Societatii Cultural Patriotice din Romania
                
                Presedinte
                Prof.  Victor Bercea

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page