Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita si Mures


str. Miko Imre, nr. 2, mun. SF. GHEORGHE, jud. COVASNA,
tel./fax: 0267.313534    email: cohara_ro@yahoo.com
www.forumharghitacovasna.ro


COMUNICAT

    Consiliul Director al Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, in numele celor 400.000 de romani traitori in judetele respective, condamna declaratiile facute de presedintele Parlamanentului Ungar, Laszlo Kover, la 12 martie 2011, la Targu-Mure?, menite sa induca ideea legitimita?ii autonomiei teritoriale pe baza etnica, a tinutului secuiesc nu numai ca un drept legal, ci ca pe unul divin!
    Apreciem ca o asemenea declaratie reprezinta o imixtiune brutala in viata politica a Romaniei, practica care contravine uzantelor diplomatice si relatiilor dintre doua tari vecine, membre ale NATO si a Uniunii Europene.
    Ne exprimam surprinderea fata de lipsa de reactie a clasei politice romanesti fata de aceasta noua incitare, prin manipulare, a radicalilor din Consiliile Nationale Secuiesti si nu numai, pentru obtinerea autonomiei pe criterii teritoriale a unei zone din inima Romaniei.
    Consideram ca acest episod regretabil are o legatura nemijlocita cu activitatea de fost sef al serviciilor secrete maghiare a domnului Laszlo Kover, recunoscut pentru practicile sale de incitarea si intoxicarea minoritatilor maghiare din tarile vecine Ungariei.
    Solicitam institutiilor abilitate ale Statului Roman sa ia masurile ce se impun pentru respectarea Constitutiei Romaniei si combaterea tuturor manifestarilor neorevizioniste, menite a genera actiuni destabilizatoare cu consecinte grave, pe termen mediu si de perspectiva, asupra populatiei judetelor Covasna, Harghita si Mures, deopotriva a romanilor, maghiarilor, secuilor si rromilor si asupra pacii din aceasta parte a Europei.
Calitatea tarii noastre de membru a NATO si a Uniunii Europene este de natura sa confere Romaniei un plus de stabilitate doar in masura in care clasa politica romaneasca va intelege ca aceia care au conceput fluturarea autonomiei etnice ca pe o sursa cronica de frustrare si tensiuni trebuie, in fine, contracarati cu promptitudine, fermitate si eficienta.


Biroul de presa
al FCRCHM
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page