Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOSPreot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada

„Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios” (Ioan 20:27).
„Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie” (Evrei 11:1-2).
„Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi” (Rom. 5:6).


(Continuare din editia precedenta)


Ancorarea temei Articolului in Parabola sau Pilda neghinei

Vietuirea impreuna a „fiilor imparatiei” si a „fiilor celui rau”, adica vietuirea impreuna a celor din lumea credinciosilor cu cei din lumea necredinciosilor, vine din raspunsul Stapanului lumii, Dumnezeu, care a zis slugilor ce L-au intrebat: „Voiesti deci sa ne ducem si s-o plivim (neghina)?, iar El a raspuns: „Nu, ca nu cumva, plivind neghina, sa smulgeti odata cu ea si graul. Lasati sa creasca impreuna si graul si neghina, pana la seceris, si la vremea secerisului voi zice seceratorilor: Pliviti intai neghina si legati-o in snopi ca s-o ardem, iar graul adunati-l in jitnita mea” (Matei 13:24-30).

Pana cand pot sa vietuiasca impreuna cele doua lumi?
Raspunsul: „Pana la Seceris”. Acest raspuns il da tot Iisus, cand spune: „Lasati sa creasca impreuna si graul si neghina, pana la seceris, si la vremea secerisului voi zice seceratorilor: Pliviti intai neghina si legati-o in snopi ca s-o ardem, iar graul adunati-l in jitnita mea” (Matei 13:24-30). „Lasati sa creasca impreuna si graul si neghina, pana la seceris, inseamna sa lase „fiii imparatiei” din lumea credinciosilor, reprezentati prin grau, cu „fiii celui rau”, din lumea necredinciosilor, reprezentati prin neghina, sa traiasca impreuna, „…  ca nu cumva, plivind neghina, sa smulgeti odata cu ea si graul”, cum s-a aratat. In alta Scriptura Dumnezeu zice: „Ca sa fiti fiii Tatalui vostru Celui din ceruri, ca El face sa rasara soarele si peste cei rai si peste cei buni si trimite ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti” (Matei 5:45).

Ce inseamna „Secerisul”?
Ne raspunde tot Iisus prin cuvintele: „Secerisul este sfarsitul lumii” (Matei 13:39), care reprezinta sfarsitul lumii, cu judecata finala a omenirii, dupa Scriptura care descopera, zicand: „Si iata un alt inger a iesit din templu, strigand cu glas mare Celui ce sedea pe nor: Trimite secera si secera, ca a venit ceasul de secerat, fiindca s-a copt secerisul pamantului” (Apoc. 14:15).
„Ceasul de secerat” inseamna timpul de judecata a omenirii de la sfarsitul lumii, „fiindca s-a copt secerisul pamantului”. „S-a copt secerisul pamantului” inseamna ca s-a copt necredinta si faradelegile „fiilor celui rau”, incat Dumnezeu nu mai poate continua o lume a necredintei atat de decazuta in imoralitate de la standarele Creatorului si trebuie sa aduca sfarsitul, pentru ca strigarea lor a ajuns pana la cer: „si au facut sa urce pana la Domnul strigatul celui sarac si sa rasune in urechile Sale plansul celor nenorociti” (Iov 34:28).
Strigatul pamantului pentru judecata. Iar strigatul sangelui varsat, al celor cazuti in urma crimelor din lumea celor necredinciosi si nelegiuiti este prin Scriptura, care zice: „Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Cain: „Unde este Abel, fratele tau?” Iar el a raspuns: „Nu stiu! Au doara eu sunt pazitorul fratelui meu?” si a zis Domnul: „Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga catre Mine din pamant. Si acum esti blestemat de pamantul care si-a deschis gura sa, ca sa primeasca sangele fratelui tau din mana ta” (Facere 4:9-11)
Tot asa vorbeste si intreaba Dumnezeu si azi pe oamenii necredintei si ai crimelor: „Unde este fratele tau?” si chiar daca la judecata ajungand faptuitorii crimei sa raspunda: „Nu stiu!”, desi sunt vinovati, Dumnezeu le da sentinta de pedeapsa meritata, ca lui Cain, zicand: „si acum esti blestemat de pamantul care si-a deschis gura sa, ca sa primeasca sangele fratelui tau din mana ta” (Facere 4:11), chiar mai tarziu daca nu imediat, de aceea crimele se descopera de Dumnezeu, prin oamenii care lucreaza la ele si dupa ani si ani de zile, pentru ca El descopera adevarul si judeca pe pacatosi dupa Justitia Sa divina.
„Esti blestemat de pamantul care si-a deschis gura sa, ca sa primeasca sangele fratelui tau din mana ta” (Facere 4:11). Iar de ce pamantul blestema omul nelegiurii, Dumnezeu raspunde, zicand: „Pamantul insa se stricase inaintea fetei lui Dumnezeu si se umpluse pamantul de silnicii. Si a cautat Domnul Dumnezeu spre pamant si iata era stricat, caci tot trupul se abatuse de la calea sa pe pamant” (Facere 6:11-12). Deci, pamantul se stricase inaintea potopului din vremea lui Noe, din cauza nelegiuirilor, care le savarsisera oamenii necredintei, cauza din care Dumnezeu a facut judecata si a dat sentinta Sa, zicand: „Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: „Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant” (Fac. 6:13).
 Astfel, pamantul binecuvantat de Dumnezeu sa fie casa omului pe care l-a creat, se strica in toate vremurile din cauza nelegiuirilor pe care le savarsesc oamenii necredintei pe el. Desi omul vede ca se intampla ce a zis Dumnezeu: „Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant” (Fac. 6:13), el se mai intreaba: de ce atatea cutremure si dezastre pe pamant? Raspunsul l-a dat Dumnezeu: „Caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor”, adica de faradelegile oamenilor cu pacatele lor savarsite pe pamant. Iar Iisus Domnul raspunde cu mare intelepciune: „si zicea (Iisus): Cine are urechi de auzit sa auda” (Marcu 4:9), ca a venit „secerisul” judecatii.

Cine sunt „seceratorii”?
Iisus Domnul ne raspunde, zicand: „Iar seceratorii sunt ingerii”, carora, cand vine ceasul secerisului, la sfarsitul lumii, Stapanul secerisului, Dumnezeu, le va zice: „Pliviti intai neghina si legati-o in snopi ca s-o ardem, iar graul adunati-l in jitnita mea” (Matei 13:24-30).
„Fiul Omului”, adica Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos va veni sa judece vii si mortii, sa judece omenirea, lumea. Scripturile urmatoare prezinta splendoarea venirii Sale cu sfintii Sai ingeri pe norii cerului, astfel: „Cand va veni Fiul Omului intru slava Sa, si to?i sfin?ii ingeri cu El, atunci va sedea pe tronul slavei Sale. si se vor aduna inaintea Lui toate neamurile si-i va despar?i pe unii de al?ii, precum desparte pastorul oile de capre” (Matei 25:31-32).
Iar aceasta venire a Domnului va fi dupa suferinta destula a credinciosilor din partea lumii celor necredinciosi, dupa cum descopera Iisus, zicand: „Iar indata dupa stramtorarea acelor zile, soarele se va intuneca si luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cadea din cer si puterile cerurilor se vor zgudui.  Atunci se va arata pe cer semnul Fiului Omului si vor plange toate neamurile pamantului si vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere si cu slava multa. Si va trimite pe ingerii Sai, cu sunet mare de trambita, si vor aduna pe cei alesi ai Lui din cele patru vanturi, de la marginile cerurilor pana la celelalte margini” (Matei 24:30). „Semnul Fiului Omului”, cu care se va arata venind pe cer si vor plange toate neamurile pamantului vazandu-L, este Crucea, pe care S-a adus Jertfa in Golgota, de rascumparare a omenirii din moartea pacatelor in robia diavolului, semn de recunoastere pe care L-a avut Iisus si la Invierea Sa din morti, a treia zi dupa Scripturi (cf. 1 Cor 15:4).
Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page