Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (979)


“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* In editia precedenta a acestei rubrici, am facut referire la o remarca atribuita lui Bertrand Russell, filosof si logician britanic, autor al teoriei tipurilor si intemeietorul logismului. Multe opere de prestigiu ii poarta semnatura, dintre care, cu permisiunea dumneavoastra, va recomand Analiza spiritului, Analiza materiei, si Educatie si ordine sociala. In aceasta din urma, Bertrand Russell a sugestionat ca ne nastem ignoranti, dar nu stupizi; devenim stupizi prin educatie. Tot stau si ma intreb ce sta la baza deciziilor cu care suntem asaltati de "alesii" nostri ? Este stupiditatea sau ignoranta ? Foarte probabil, amandoua ! Ultimele sondaje de opinie, arata ca 64% dintre americani considera ca tara se indreapta spre o directie gresita iar 30% considera Congresul ca o adunatura de oameni corupti, hoti, mincinosi, pungasi, sarlatani, manipulatori, plus multe alte adjectivari care iti ridica o legitima intrebare: cu un asemenea fond de incompetenta, existenta noastra ca natiune nu este in pericol ?
Cei optimisti vor spune ca activitatea "alesilor" s-a imbunatatit fata de anul 2010, cand numai 9% dintre americani aveau incredere in Congres, cota fiind cea mai joasa din istoria Statelor Unite ale Americii.
Oricum, cea mai vehiculata fraza la aceasta ora este ca "guvernul trebuie sa faca ceva". Dragilor, amnesia va face sa uitati cine sunt guvernantii; sunt aceiasi oameni pe care ii adejectivati in niste termeni demni de pensionarii unei inchisoari federale de maxima securitate sau aflati la St. Quentin pe “death row.”
Nimeni, dar absolut nimeni, in deplinatatea facultatilor mentale, indiferent de filiatia politica, nu poate trece cu vederea ca haosul financiar- calamitatea financiara in care am ajuns nu poarta semnatura Congresului. Institutii falimentare, inclusiv banci sunt mentinute in existenta cu banii contribuabilului American. Cu toate acestea, de la inceputul anului 23 de banci americane au fost inchise, anul trecut performanta ridicandu-se la 157 banci !!! Se vehiculeaza termeni de redistribuirea bogatiilor, termeni regasiti si in doctrinele de trista amintire - nazism, Stalinism, Maoism -, cand in numele justitiei sociale, s-a urmarit in exclusivitate consolidarea puterii in mainile unui guvern central. Foarte multi se lasa influentati de oratoriile lui Pontifus Maximus, uitand ca oratorii similare au dus in Germania anului 1933 la cel mai odios si criminal regim din istoria umanitatii, sub pretextul Legii pentru remedierea nemultumirii poporului si a natiunii. (Law to Remedy the Distress of the People and the Nation). Intentionat sau nu, se uita ca peste 40 milioane de americani traiesc din asistenta sociala - bani oferiti cu generozitate de guvern din taxele contribuabililor americani. Pentru satisfacerea apetitului de nabab, guvernul imprumuta sume extravagante de bani din China si Japonia. In perioada 2008-2010, deficitul financiar a crescut de 10 ori, iar, in aceeasi perioada Congresul, controlat de democrati, avand la pupitru pe Nancy Pelosi, a cheltuit mai multi bani decat primele 100 Congrese ale Statelor Unite !!!
Este limpede, chiar pentru cei cu  o dotare cerebrala indoielnica, faptul ca existenta Statelor Unite ca natiune este in mare pericol. Refuz sa cred ca membrii Congresului sunt la curent cu romanul lui Robert Heilein, “Time Enough for Love”, in care autorul ne recomanda: "Totul in excess, pentru a va bucura de viata; moderatia este pentru calugari. (Everything in excess, to enjoy the flavor of life; moderation is for monks!). Fiind vorba de banii contribuabilior, elementara decenta cere moderatie maxima. Ce ne vom face cand China sau Japonia ne vor cere restituirea datoriilor.
Chiar credeti ca Statul Chinez este prietenul nostru iar Japonia a uitat zilele de 6  si 9 August 1945. Dupa unele predictii nu ne-au uitat, iar anul 2040 va fi anul unei conflagratii de proportii Armaghedonice intre Niponi si noi.

Asta, daca vom mai exista pana atunci. Personal, am mari dubii.
Ma surprinde ca revoltator de putini "guvernati" isi reamintesc cuvintele presedintelui Thomas Jefferson: daca asteptam ca Washington-ul sa ne spuna cand sa semanam si cand sa recoltam, toti vom avea nevoie de paine. (If we were directed from Washington when to sow and when to reap, we should all want bread.” Parafrazand pe Will Rogers, memoria  scurta a alegatorilor este ceea ce tine politicienii in functie.
Sunt ferm convins ca la apropiatele alegeri, vulpile - a se citi politicienii - vor face o "curte" deosebita gainilor, adica alegatorilor.
Si uite asa, vom perpetua acelasi fond de incompetenti la conducerea tarilor lumii.
A. C. Ton
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page